Svenska framgångar i Swiss Alpine Marathon | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Svenska framgångar i Swiss Alpine Marathon

31 jul 2017

I helgen avgjorde Swiss Alpine Marathon i vackra och utmanande bergslandskap i Davos omgivningar. Traditionsenligt fanns många svenska löpare på plats, och listan över svenska vinnare utökades med tre nya namn.

Swiss Alpine Marathon erbjuder flera distansen, så det finns något för alla vilket gör att många kan uppleva den härliga omgivningen och alpnaturen runt Davos. Men förutom att många motionärer söker sig till loppet för utmaningen och naturupplevelsen finns det fina svenska traditioner på elitsidan. Under 8 år i rad, 2007-2014, vann ultrastjärna Jonas Buud den långa 78 km distansen. Just 78 km distansen anses nog som huvuddistansen för eliten och det var här Runner´s Worlds bloggare och världslöparstjärna inom gebitet Högbys Ida Nilsson vann årets upplaga. Hon sprang 78 km sträckan, där man tar sig både uppför och nerför 2600 höjdmeter, på 7 timmar och 5 minuter. Med den insatsen var Ida otroliga 65 minuter före tvåan i loppet. Ida berättade att hon gick ut fort, och fick sota lite för det på slutet, men sett till tiden och avståndet till konkurrenterna var det inget som märktes. Ida blev den andra svenska vinnaren på distansen på damsidan, då Lena Gavelin vann 2009.

Idas seger var dock inte den enda segern i 2017 års Swiss Alpine Marathon, utan på damsidan blev det även segerpokal till Mimmi Kotka som vann 47 km sträckan på 4:31 och här var Runner´s Worlds löpskolningsexpert Petra Kindlund trea lite drygt kvarten efter Mimmi.


Även en svensk herre fick kliva överst på prispallen, och det var Turebergs Napoleon Solomon som körde ett träningspass på 23 km distansen inför VM i friidrott i London där han runt en vecka efter loppet i Swiss ska representera på 3000 meter hinder. Napoleon hade strax över 1,5 timme i löptid och var drygt 5 minuter före tvåan.


Men det var alltså inte bara delar ur svenska eliten som var på plats, utan ett riktigt stort gäng svenskar sprang och fick uppleva både utmaningen och omgivningarna som dom olika distanserna i loppet erbjuder. (Springtime Travel har en resa till loppet om du är nyfiken att testa på ett kommande år)
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittioett med siffror i fältet härFölj oss

Loppkalendern

31 dec
Göteborg
31 dec
Kalmar
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken