Superduell över 3000 meter på Stadion | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Superduell över 3000 meter på Stadion

16 jun 2017

Friidrottssäsongen för de svenska elitlöparna har startat oerhört starkt. Både Sarah Lahti och Meraf Bahta har satt svenska rekord på olika distanser. På söndag möts dom i en högintressant duell över 3000 meter på Stadion när Bauhaus-galan avgörs.

En annan tjej som startar oerhört starkt är medeldistansstjärnan Lovisa Lindh som var endast 3 hundradelar över det svenska 800 meters rekordet i säsongsdebuten på sträckan på Bislettgalan i Oslo. På söndag den 18 juni springer hon och flera andra svenska löparstjärnor på Stadion i Bauhaus-galan.

Den på förhand kanske mest intressanta svenskduellen i löpning blir på damernas 3000 meter. Meraf Bahta har visa riktigt bra form på både längre och kortare sträckor. Först satte Meraf svenskt rekord på 10000 meter under våren och nyligen så spräckte hon så när 4 minuters vallen på 1500 meter. Även Sarah Lahti har satt svenskt rekord i år, och då handlade det om halvmaratonsträckan där hon som första svenska gick under 70 minuter. På söndag möts rekordhållarna i en högintressant duell. Kan dom pressa sig ner under det svenska rekordet som Meraf har på 8.43? Det och mycket mer kan du som har möjlighet kolla in live på Stockholms Stadion.

Arrangörerna erbjuder en speciell ”löparsektion”, där man får en biljett för 100:- om man kommer ett gäng på 3 personer. Så vill du se världsklass friidrott på nära håll på Stadion, och kanske hitta inspiration till din egen löpning, ska du så klart boka in dig och dina kompisar på Löparläktaren. (Sektion L en bit in i kurvan vid 200 m-starten)


Löparhöjdpunkter på BAUHAUS-galan, söndag 18 juni på Stockholms Stadion:

Förtävlingar med Folksam Challenge:
14.20        800 m, Kvinnor, Folksam Challenge. Den nationella eliten möts, och utmanas av några tuffa utländska löpare
14.45        1500 m, Män, Folksam Challenge. 16 åriga underbarnet Jacob Ingebrigtsen möter några av de bästa svenska löparna på distansen.

Huvudprogram Bauhaus-galan:

15.32        800 m Män, Andreas Almgren och Andreas Kramer med EM-ettan Kszczot
16.14        3000 m Kvinnor, Meraf Bahta och Sarah Lathi jagar svenskt rekord och gör upp om vem som är snabbaste svenska 3000 löpare just nu
16.52        3000 m hinder, Män, Diamond League
17.28        1500 m, Män, Diamond League, med OS-mästaren Asbel Kiprop, världsettan Alsadik Mikhou (3:31.34)
17.53        800 m, Kvinnor, Diamond League, Lovisa Lindh mot världstvåan Margaret Wambui och kanske mot ett nytt svenskt rekord!


OBS! Du måste välja sektion ”L nedre” och köpa minst tre biljetter för att få kampanjpriset 100:- per biljett. Biljettpriset räknas om automatiskt.

Här kommer du till biljettförsäljningen


Lovisa Lindh har startar säsongen med superresultat. Först satte hon personbästa på 1500 meter på 4.09 och sedan var hon med tiden 1.59.23 endast 3 hundradelar från svenska rekordet i säsongsdebuten på 800 meter.

Foto: Per Skoog
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugoåtta med siffror i fältet härFölj oss

Loppkalendern

21 okt
Södertälje
21 okt
Växjö
22 okt
Skövde
29 okt
Frankfurt
29 okt
Frankfurt
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.