Starka lopp av svenskorna i Bauhaus-galan | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Starka lopp av svenskorna i Bauhaus-galan

18 jun 2017

Det blev inga svenska rekord för löparna på Bauhaus-galan på Stadion. Men tjejtrion Meraf Bahta, Sarah Lahti och Lovisa Lindh visade verkligen att de tillhör den absoluta världseliten.

På 3 000 meter startade Meraf riktigt offensivt och hängde på farthållarna som höll ett tempo som skulle innebära svenskt rekord. Sarah startade mer avvaktande och såg ett tag ut som hon inte alls skulle kunna hänga med i tätstriden. Men samtidigt som farten mattades något i täten gjorde Sarah en riktigt stark forcering som tog henne ända upp jämsides med Meraf och dom gick ut i ledning inför sista varvet. Här visade Meraf sin styrka och trots att hon utmanades på upploppet kunde hon ta en mycket imponerande seger på 8:47.07. Tiden var bara runt 4 sekunder över hennes egna svenska rekord på distansen. Sarah kom in på 4:e plats i loppet, och med den fina tiden 8:54.95 visar att Sarah blir att räkna med i sommarens mästerskap där hon riktar in sig på 10 000 meter.

Lovisa Lindh gjorde återigen att kanonlopp på 800 meter där hon tog en riktigt meriterande 2:a plats och var med sina 1.59.41 bara 21 hundradelar från det svenska rekordet. Öppningsfarten var riktigt hög, och trots världsklass fältet tog Lovisa plats. Riktigt den "perfekta resan" inne vid sargen blev det nu inte, utan flera gånger under loppet fick Lovisa springa i ytterkurva. In på upploppet visade hon sin styrka och nådde så när fram till segern i loppet (det fattades 3 tiondelar). Sättet Lovisa sprang på visar att det finns ännu mer, och fortsätter träningen och tävlingarna flyta på som hittills kommer det svenska rekordet snart bli Lovisas.


Lovisa Lindh i ytterspår med 250 meter kvar till mål.
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittioett med siffror i fältet härFölj oss

Loppkalendern

21 okt
Södertälje
21 okt
Växjö
22 okt
Skövde
29 okt
Frankfurt
29 okt
Frankfurt
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.