Silva X-trail vann pris | Runner's World
Prylar

Silva X-trail vann pris

2 feb 2010

Silva X-Trail är en teknisk pannlampa för seriös sport som terränglöpning, mountainbikecykling, längdskidåkning och multisport. Denna pannlampa är utrustad med teknologin Silva Intelligent Light®, vilken kombinerar ett starkt, fokuserat avståndsljus med ett brett ljus som lyser upp framför dig.

Pressmeddelande från Silva

Ett extra brett och antiglidbehandlat huvudband ser till att pannlampan sitter bekvämt på huvudet när du löper i krävande terräng. Silva X-Trail belönas nu med prestigefyllda ispo Outdoor Award 2010 i kategorin Technics/electronics.
 

Juryns motivering lyder: ”Tack vare lång erfarenhet inom utveckling och tillverkning av pannlampor, lyckas Silva ta hem priset för sin imponerande pannlampa X-Trail. Den här avancerade och ändå lätthanterliga prylen förenar många smarta tekniska egenskaper som förbättrar ens säkerhetsmarginal och komfort ute i mörkret.”
 
Silva X-Trail är en modulär pannlampa som kan flyttas mellan huvudbandet, hjälmfästet och cykelstyrets fäste, och alla delar ingår. En högeffekts-LED som når 75 meter, och två LED med kraftig, bred stråle för brett ljus nära dig ger en ljusbild som passar alla typer av outdooraktiviteter som sker i hög hastighet. Med en maximal ljusstyrka på 145 lumen och valet mellan fem olika ljuslägen kan du hitta rätt belysning för alla aktiviteter. Vattensäker enligt IPX6-standarden, så inte ens hårt regn förstör dina planerade aktiviteter.
 
Silva X-Trail har ett separat batterifack för fyra AA-batterier och som kan bäras i midjan eller i en ficka. På det sättet hålls vikten som bärs på huvudet nere till 80 gram. Batteritiden är 5½ timmar på högsta ljusläget, eller upp till 30 timmar på lägre effekt. Genom att bära det separata batterifacket innanför löparjackan kommer batterierna att räcka längre vid kall väderlek. Det gör Silva X-Trail lämplig för vinteraktiviteter som längdskidåkning.Silva X-Trail Plus är gjord för den mer regelbundna användaren, och har ett externt laddningsbart Li-jonbatteri. På full effekt räcker batteriet sju timmar, eller upp till 45 timmar beroende på ljusläge. Batteriindikatorn på båda modellerna ger dig information om hur lång träningstid du har kvar för att komma hem igen.
 
Priser: Silva X-Trail 1000:-, Silva X-Trail Plus 2000:-.
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiotre med siffror i fältet här

Kommentarer


2013-01-11 10:33   hans

Vem som testat lampan och kommit fram till att den skulle vara bra har nog inte testat den fullt ut. Silva X-trail har en stel kabel som blir lätt i vägen när man t ex åker skidor. En bra kabel skall inte irritera. Deras gamla lampa hade bättre kabel. Bandet som skall hålla batteripacken är för mjukt och batteripacken slinger lätt ur. Slutsats för stel kabel och för mjukt midjeband. Hur svårt kan det vara att få rätt kabel och midjeband?

 


Följ oss

Loppkalendern

21 okt
Södertälje
21 okt
Växjö
22 okt
Skövde
29 okt
Frankfurt
29 okt
Frankfurt
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.