Run Your World Lidingö testar Lidingöloppsbanan | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Run Your World Lidingö testar Lidingöloppsbanan

30 aug 2018

Saucony’s och Runner’s World löpargrupp ”Run Your World: Lidingö” inspirerar med träningsprogram, bilder och gemensamma träningspass. På lördag 1 september coachar gruppen på Lidingöloppets officiella provlöpning/testlopp av sista 22 km på 3 mils banan. Alla som vill testa banan och köra ett långpass är välkomna.

Långpasset är ett nyckelpass inför Lidingöloppet, och att springa det i kuperad terräng ger ytterligare värdefull Lidingöloppsträning. - Så har du möjlighet att hänga med blir det ett riktigt bra pass. Långpasset utgår från Lidingövallen med start kl 10.00. (samling 09:45)
Följande fartgrupper erbjuds där löpfarten anges i minuter per kilometer och detta är ungefärliga farter som anpassas till Lidingöloppets unika och inspirerande terräng.

  • ca 4.40-5.00 min/km (Långpass träningsfart för målbild 2.00-2.15 på Lidingöloppet)
  • ca 5.20 min/km (Långpass träningsfart för målbild 2.30 på Lidingöloppet)
  • ca 5.50 min/km (Långpass träningsfart för målbild 2.45 på Lidingöloppet)
  • ca 6.15 min/km (Långpass träningsfart för målbild 3.00 på Lidingöloppet)
  • ca 6.40 min/km (Långpass träningsfart för målbild 3.15 på Lidingöloppet)
  • ca 7.00 min/km (Långpass träningsfart för målbild 3.30 på Lidingöloppet)

De grupper som håller runt 6.40 och runt 7.00 min/km kommer att gå uppför tuffare backar så snittfarten kommer bli något lägre, men löpfarten på de plana och mindre backiga sträckorna ligger på riktfarten. 

Vill du inte riktigt springa så långt som 22 km går det att stanna vid Grönsta Gärde efter ca 12 km eller så hänger du med fartgruppen i 14 km och viker sedan av på spåret som följer TCS Lidingöloppet 15's sista 2 km och då blir ditt pass ca 16 km. 

Vätska serveras av Lidingöloppet vid Fågelöudde efter 7,5 km, vid Grönsta efter 12 km & vid klassiska Abborrbacken efter 17,5 km av dagens 22 km testlöpning. 

Anmäl er till provlöpning/testloppet här (Ingen kostnad)

Vill du haka på gruppen Run Your World: Lidingö?
Det går fortfarande bra att hoppa in i gruppen och få tips på pass och inspiration de veckor som återstår fram till loppet. Du kan både ta ut enskilda pass, men även följa sista veckornas program. Klicka in och anmäl dig här. Givetvis utan kostnad. OM RUN
”Run Your World: Lidingö”.
Gruppen där Saucony tillsammans med Runner´s World bjuder på inspirerande och målinriktad träning fram till Lidingöloppet. ”RYWL” som vi förkortar det är en träningsgemenskap där gruppen via träningsprogram, sociala medier och träningsträffar peppar varandra till kul och givande träning!

Alla har inte möjlighet att ta sig till Lidingö för träning, men man kan ändå hänga med i gruppen och ta del av träningen. Man behöver inte ens ha Lidingöloppet som mål, utan många är med för att få inspiration till sommarens träning. Peppen får man bland annat på Instagram under @RunYourWorldLidingö och under hashtag #RYWL. Vill man inte vara med på Instagram men har Facebook kan man hänga med i gruppen Run Your World Lidingö.
Programmets veckodetaljer kommer per mejl varje söndag. (Är du ny i gruppen får du ditt första mejl efterföljande söndag)

ÅTERSTÅENDE TRÄNINGSTRÄFFAR
De fysiska träningsträffarna utgår från Lidingövallen kl 10.00 företrädesvis på söndagar.
Under passet ordnar Saucony så vi kan lämna väska, och det finns omklädningsrum på Lidingövallen. Alla kan vara med och det finns inga krav att man måste delta på alla pass, utan man kommer när man kan och det passar.

Vid varje pass delar vi in oss olika fartgrupper så träningen kan anpassas utifrån fartkapacitet och nivå.

  • 1/9 LÖRDAG: Testlopp på Lidingöloppsbanan (”sista 22 km” på 3 milen)
  • 9/9 SÖNDAG: Långpass i slingor på 120-180 min. Du väljer hur långt det blir!
  • 16/9 SÖNDAG: Kombipass backe & intervall
  • 23/9 SÖNDAG: Formtoppning med tröskel och kort backlöpning.

LÄNK TILL ANMÄLAN RYWL GRUPPEN HÄR

LÄNK TILL ANMÄLAN PROVLÖPNING 1/9 HÄR
Följ oss

Loppkalendern

22 sep
Uppsala
22 sep
Umeå
23 sep
Mölndal
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken