Film: Bättre rörlighet med tre övningar! | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black
Träning

Film: Bättre rörlighet med tre övningar!

6 maj 2014

Bättre rörlighet kan göra dig till en snabbare löpare och motverka skador. Testa de här tre övningarna för höft, knä och vrist!

Massor av löpare lyfter vikter och tänjer på yogamattan för att hålla skadorna på avstånd. Ökad styrka och flexibilitet är viktigt, men det finns ett annat område som också har betydelse: rörlighet.

Rörlighet handlar om ditt rörelseomfång i lederna och hur väl din kropp rör sig genom ett rörelsemönster, vilket inte är samma sak som flexibilitet. Termerna används ofta som att de betyder samma sak, vilket är fel och därmed gör att många löpare inte fokuserar på just ökad rörlighet.

När du springer så sträcker du aldrig ut höfter eller anklar maximalt - vilket gör att löpning som träningsform faktiskt kan minska ditt rörelseomfång. Det kan i förlängningen orsaka skador och försämra din prestationsförmåga. Börja med att testa ditt rörelseomfång med följande tre tester och gör därefter de efterföljande övningarna. Testa sedan igen för att se om din rörlighet har ökat.

Kommentarer


2014-05-09 07:11   Nina Nyström

Suzanne – prova på din dator, filmen är en flash som inte kan spelas upp av vissa enheter.

 


Följ oss

Loppkalendern

23 sep
Mölndal
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
29 sep
Göteborg
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken