Lunchlöpning ger mer än bara träning | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black
Träning

Lunchlöpning ger mer än bara träning

29 apr 2011

Det kan ibland vara svårt att få tid över för träningen. Allt fler börjar därför upptäcka fördelarna med att få in ett löppass på lunchen. Det kan dessutom vara ett utmärkt tillfälle att skapa nya kontakter om vi får tro Peter Hampus som har varit med och startat en lunchlöpargrupp i Stockholm.

Sedan början av året samlas en löpargrupp vid Runners Store mitt emot Centralen i Stockholm vid lunchtid varje fredag. Det är ett initiativ som drogs igång av tidningen Chef, Helhetskommunikation och Runners Store. Tanken är att fler ska hinna med träningen och samtidigt utbyta erfarenheter både kring löpning och ledarskap.

- Grunden i det hela är ju naturligtvis att vi som kommer hit gillar att springa. Men eftersom många av oss också har liknande jobb blir det ju en möjlighet att under lite annorlunda former utöka sitt nätverk. Så det finns helt klart flera fördelar med att träna på det här sättet, säger Peter Hampus som är IT-ansvarig på tidningen Chef.

Varje lunchpass ägnas åt någon allt från löpskolning och teknikövningar till intervaller och lugnare distanspass. Träningens längd är satt till ungefär 45 minuter för att inte lunchen ska bli allt för omfattande, förklarar Peter Hampus.

- Alla kommer hit ombytta och klara föratt börja träna så det är inga problem att genomföra allt på en relativt kort tid. Sen är det också lättare att få tid för passet om det går att planera in som en lunch i kalendern.

Den dagen vi hänger med Chefs löpargrupp ut runt Kungsholmen står det fartlek på programmet. Varje gång är någon från Runners Store med för att hålla i passet och hitta ett bra upplägg tillsammans med deltagarna. Just den här gången är de inte så många till antalet men har trots det en stor dynamik.

Lisa Nilsson, Peter Hampus, Mikael Forsström och Emma Lindblom hjälper varandra att hålla farten längs med Kungsholms strand.

Mikael Forsström sprang nyligen 16 mil under Täby Extreme Challenge, Lisa Nilsson, som föredrar betydligt kortare lopp, har precis flyttat tillbaka till Sverige från USA och Emma Lindblom har hållit på med löpning länge vilket märks när hon hjälper till att dra igång dagens fartlekspass. För även om gruppen har olika löparerfarenheter och tidsmål går det oftast bra att springa ihop.

-  Vi tränar ju inte mot något specifikt gemensamt mål utan provar på lite olika sätt att utveckla vår löpning. Fartleken är därför ett bra pass där vi varierar mellan snabba och långsamma avsnitt. Alla springer lite fortare i sin egen takt och däremellan samlar vi ihop gruppen igen innan nästa fartökning, säger Peter Hampus när han joggar tillbaka för att hinna duscha och äta inför veckans avslutande arbete.

Är du intresserad av att hänga med på på nästa lunchlöpning så kan du gå med i löpargruppens sida på Facebook och få mer information om kommande aktiviteter.

Det finns säkert också flera liknande initiativ runt om i landet. Tipsa i så fall gärna oss och andra löpare om hur de kan följa med er ut på nästa lunchlöpning genom att skriva en kommentar till artikeln.Följ oss

Loppkalendern

22 aug
Stockholm
23 aug
Örebro
24 aug
Sälen
25 aug
Göteborg
25 aug
Gällivare
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken