Loppskorna satsar på lättviktsdämpning | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black
Prylar / Skor

Loppskorna satsar på lättviktsdämpning

10 maj 2017

Asics var för några år sedan först ut med en speciell skomodell dedikerad till ett lopp. Givetvis i samband med New York Marathon. Nu är det mer eller mindre standard i de stora loppen att skopartnern ger ut en limited edition-upplaga där detaljer från loppet finns med i designen.

I Sverige har Asics Stockholm Marathon under flera år haft en egen modell, och även TCS Lidingöloppet och Helsingborg Marathon hade under fjolåret sina egna modeller.
Nu har årets officiella sko till Asics Stockholm Marathon släppts och redan nu finns även TCS Lidingöloppets officiella specialmodell ute. Båda Asics och Saucony, som är partners till respektive lopp, satsar på lättvikt modeller med fokus på bra dämpning i den lätta mellansulan. RW har kollat in detaljerna.DynaFlyte är marans sko

Årets officiella sko till Asics Stockholm Marathon är DynaFlyte i en blågul färgställning speciellt framtagen för maran. Skon är utrustad med Asics Stockholm marathon-logga i plösen, sträckan 42 195 meter på tån. Det står Stockholm tryckt på utsidan av skon uppe vid snörningen på hälkappans sida finns en logga med en person hänger ihop med banan. Innersulan är tryckt med ett speciellt mönster som med lite fantasi kan härledas till banan. DynaFlyte lanserades 2016.

I Asics egna beskrivning anges:
DynaFlyte har på kort tid blivit en storfavorit hos många maratonlöpare tack vare sin suveräna dämpning kombinerat med låg vikt – två egenskaper som tidigare har varit svåra att förena i en och samma sko. I DynaFlyte blir det dock möjligt tack vare det nya mellansulematerialet FlyteFoam”

ASICS DynaFlyte Stockholm marathon edition kostar 1200:- och finns att köpa på Runner´s Store i Stockholm och på Asics.se. Givetvis kommer den även att finnas att köpa på expot i samband med ASICS Stockholm Marathon.

Saucony satsar på Kinvara 8 som specialmodellen till TCS Lidingöloppet
Kinvara 8 är precis som Dynaflyte en lättviktsmodell, och modellen har funnits som en favorit inom Sauconys modeller i flera år. Siffran 8 antyder att det är just 8:e upplagan.
Designen på skon är inspirerad av omgivningarna längs Lidingöloppets bansträckning, med konturerna av ett träd på mönstret på skons ovansida. På plösen, hälkappan och innersulan  finns TCS Lidingöloppets branding. Specialedition är framtagen som en unisex sko.

Saucony beskriver skon som:
Giganten bland lättviktsskor. Låg vikt, komfort, flexibilitet och massor av löpkänsla är det som gör Kinvara till en vinnare. Den har uppdaterats med en EVERUN Toppsula för ökad energiåtergivning under dina tuffaste pass och tävlingar.”

Kinvara 8 i Lidingölopps edition finns redan att köpa på Team Sportia och kommer även att säljas på mässan i samband med TCS Lidingöloppet. Team Sportias klubbpris anger skons pris till 1199:-, men som icke medlem kostar den 1499:-.
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiotre med siffror i fältet härFölj oss

Loppkalendern

21 okt
Södertälje
21 okt
Växjö
22 okt
Skövde
29 okt
Frankfurt
29 okt
Frankfurt
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.