Löpning inte med på nylanserade idrottiskolan.se | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black
Träning / Nybörjare

Löpning inte med på nylanserade idrottiskolan.se

20 aug 2010

När RF och Svenska Skolidrottförbundet torsdagen 19 augusti lanserade sin sajt idrottiskolan.se fanns inte löpning med bland de 42 idrotter som presenteras. Sajten är tänkt som en information- och inspirationsportal för elever, lärare och fritidspedagoger.

Bland aktiviteterna som presenteras återfinns bland andra varpa, triathlon, golf, frisbee, flygsport, dragkamp och casting.

Ellika Nyqvist, informatör på Skolidrottsförbundet, varför finns inte löpning med på er sajt för elever att ta del av?
- Löpning finns inte med som enskild idrott för att det inte finns något specialidrottsförbund typ Badmintonförbundet, det finns inget för bara löpning. Men löpning ingår ju i många idrotter (minst sagt), t ex Skolidrott som ordnar Skoljoggen över hela landet. Det är Sveriges största motionslopp med en halv miljon deltagare. I år går Skoljoggen den 15 september. Orientering har förstås löpning och friidrott framför allt. Men det finns inget "Svenska löparförbundet", därför finns inte löpning med i raddan av välj idrott som enskild idrott.

Varför finns inte friidrott med på sajten?
- Friidrott kommer att finnas med på idrottiskolan.se så snart Svenska Friidrottsförbundet har lagt ut sitt material på webbplatsen.

> Se och läs mer på idrottiskolan.seFölj oss

Loppkalendern

22 aug
Stockholm
23 aug
Örebro
24 aug
Sälen
25 aug
Göteborg
25 aug
Gällivare
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken