Löpare med stil: Sara är stolt över sin prestation och syns gärna | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black
Livsstil / Svettas med stil

Löpare med stil: Sara är stolt över sin prestation och syns gärna

15 jan 2016

Sara jobbar som kafferostare, och brukade se träning som ett straff. Nu har hon gått ner fyrtio kilo och peppar sig själv med färgstarka träningskläder. Kolla in Saras sköna stil och läs hennes löparhistoria!

Vem: Sara Hjälmås 
27 år, Stockholm

TRÄNING SOM STRAFF
Den 25:e september anmälde jag mig till Göteborgsvarvet; dagen efter började jag springa. Jag har alltid sett löpning som ett straff, aldrig tänkt att det skulle kunna vara skönt, men loppet blev en morot att fortsätta träna och det förändrade mitt liv. Plötsligt fick jag energi av en löprunda. Jag blev väldigt överraskad och insåg att jag hade hittat min grej.

VILL KÄNNA MIG SNYGG
När jag var liten blev jag retad och i min familj har jag alltid sett mig som den överviktiga. Att springa Göteborgsvarvet kommer garanterat att bli väldigt känslomässigt, ett kvitto på hur långt jag har kommit. Men min ”resa” har handlat om så mycket mer än att bara gå ner i vikt.

På grund av min övervikt hade jag svårt att bli gravid, men idag har jag en liten son. Jag har stundvis haft det tufft i livet och löpningen har blivit min ventil, ett tillfälle att känna in min kropp och bara fokusera på mig själv. För mig är det också viktigt att jag känner mig snygg och duktig när jag springer. Det peppar mig när jag ger mig ut på en runda.

FÄRGSTARKA KLÄDER
Efter att länge ha haft problem med övervikt är all form av rörelse en seger. Jag vill inte gömma mig, utan visa att ”här kommer jag!” Jag känner mig stolt över min prestation och har ofta på mig färgstarka kläder som syns.

I Stockholm gillar jag att springa över Västerbron och Tranebergsbron. Jag gillar utsikten, den får mig att känna mig levande. Jag springer tre gånger i veckan och mina helgturer brukar jag kalla för lyxlopp, eftersom jag då springer lite längre. Då är det bara jag och löpningen.

VINNA ÖVER SYRRAN
Jag tycker att löpningen är som livet, ibland jäkligt jobbigt och ibland helt underbart. Ett av mina starkaste löparminnen är när jag sprang tillsammans med min storasyster som tränat i flera år. Jag gav mig tusan på att springa om henne - och lyckades! Det var för mig ett kvitto på att även jag kan.
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiotre med siffror i fältet här

Kommentarer


2016-01-25 16:13   Sara Hjälmås

TACK Sofia, för det extremt fina uppslaget som jag fick vara med på! För en "nybörjare" som mig betyder det enormt mycket!

Tydligen har detta också inspirerat många av mina insta & FB-kompisar att börja springa vilket känns helt otroligt kul!
TACK IGEN!! Ni är för härliga - hälsa även din sjukt trevliga assistent som intervjuade mig över telefon!!
Mvh, Sara

 


Följ oss

Loppkalendern

21 okt
Södertälje
21 okt
Växjö
22 okt
Skövde
29 okt
Frankfurt
29 okt
Frankfurt
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.