ICA-klassikern: En svensk klassiker i din egen takt | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black
Träning

ICA-klassikern: En svensk klassiker i din egen takt

17 mar 2016

I dagarna lanseras ICA-klassikern - en av Sveriges större hälsosatsningar någonsin.

I dagarna nås cirka 2,5 miljoner hushåll som har ICA-kortet av en inbjudan att delta i en stor hälsosatsning - ICA-klassikern.

ICA-klassikern består av samma fyra moment som En Svensk Klassiker: 300 kilometer cykling, 3 kilometer simning, 30 kilometer löpning/gång och 90 kilometer längdskidor/stavgång.

Skillnaden är att deltagarna har flera veckor på sig att klara av varje moment och varje moment registreras i en applikation som grundar sig på en teknik och metodik utvecklad av En Svensk Klassiker. Först ut är cykelmomentet inför Vätternrundan, vilket drar igång vecka 15 och deltagarna har sedan nio veckor på sig att cykla sträckan motsvarande Vätternrundan.

Liknande upplägg följer sedan i turordning för var och en av klassikergrenarna. På löpningen har deltagarna till exempel från den 24 oktober-25 december på sig att gå eller springa 30 kilometer.

ICA-klassikern är startskottet på ett mångårigt projekt framtaget i nära samarbete mellan ICA och En Svensk Klassiker och en förlängning av ICA:s övergripande hälsosatsning ”Var med och må bra”. Projektet grundas också i En Svensk Klassikers egen mission om att göra Sverige och svenskarna friskare. Gemensamt finns ett tydligt mål om att uppmuntra rörelse och inspirera till en sundare livsstil.

- Vi är oerhört stolta över att vara medarkitekter till denna hälsosatsning. Genom ICA-klassikern får vi en fantastisk möjlighet att vara med och påverka miljoner människors livsstilsval. Förhoppningen är att initiativet inte bara aktiverar människor som redan rör på sig mycket utan att vi på allvar även kan få nyfikna nybörjare att komma igång, få in mer motion i sin vardag samt äta en bättre kost, säger Michael Thorén, VD på En Svensk Klassiker.

För att få delta i ICA-klassikern behöver man vara innehavare av ett ICA-kort samt betala en anmälningsavgift om 50 kronor.

Läs mer om upplägget och ICA-klassikern på www.icaklassikern.se.

Kolla in Icas sköna träningsresor tillsammans med Springtime och Ving på Mallorca i oktober!
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiotre med siffror i fältet här

Kommentarer


2016-03-30 11:39   Nina Nyström

Hej Monica! Alla sådana frågor får du ta med Ica-klassikern själva. Vi bara tipsar om det:)

Mvh Nina, webbred

 

2016-03-27 18:51   Monica Öhman

Hej. Jag har en fråga. Jag har ett ica kort, men ej konto. Varför måste man ha konto? Då kan jag ej vara med på denna klassiker då. De känns inte okej. Fast jag vill. Önskar svar Monica Öhman

 


Följ oss

Loppkalendern

31 dec
Göteborg
31 dec
Kalmar
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken