Hur gammal är du – egentligen? | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black
Prylar

Hur gammal är du – egentligen?

17 sep 2017

Tomtom lanserar snart en uppdatering till sina träningsklockor, som bland annat ska kunna förutsäga din ”fysiska” ålder baserat på hur du tränar i dag.

Tanken med den nya uppdateringen, som innehåller flera nyheter, är att ge löparen fler och bättre verktyg för att anpassa träningen efter den personliga träningsnivån. Resultatet, enligt Tomtom, är att din träningsklocka också fungerar som en personlig tränare – den ska ge dig återkoppling på det du gör och du ska lättare förstå på vilket sätt det också förbättrar din form. Tomtom kallar funktionerna för Fitness age, Fitness points och Personalized workouts.

Fitness age uppskattar din ”fysiska” ålder baserat på din personliga träningsnivå, baserat på användarens VO2 max (den maximala mängd syre en individ kan tillgodogöra sig per minut) ålder och kön. Fitness points ska ge återkoppling på din träning genom ett belöningssystem i form av poäng, där syftet på sikt är att sänka din ”Fitness age” och leva ett mer hälsosamt liv.

Funktionen Personalised workouts ska vägleda dig i din träning, och anpassar sig enligt Tomtom efter din form och dina träningsmål. Funktionen ger också användaren tillgång till 50 olika löp- och cykelpass direkt i klockan, där intensitet och längd på passet automatiskt anpassas till den individuella användarens träningsnivå. Uppdateringen blir tillgänglig för de flesta versioner av Tomtoms träningsklockor Runner, Spark och Adventurer.


Följ oss

Loppkalendern

20 jul
Trollhättan
21 jul
Öland
24 jul
Öland
28 jul
Falkenberg
28 jul
Åre
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken