Fyra händelser varje löpare bör fira - ofta! | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black
Träning / Nybörjare

Fyra händelser varje löpare bör fira - ofta!

22 jan 2016

I början på ditt nya liv som löpare har du många nya, personliga rekord att fira. Som första gången du sprang hela vägen runt kvarteret, eller när du klarade att springa fem kilometer första gången. Men för att kunna upprätthålla ett sunt och lyckligt löparliv måste du efterhand mäta din framgång i andra mått än högre fart och längre lopp.

Fira till exempel första gången - och varje gång - du klarar av att göra detta:

TROTSA DET DÅLIGA VÄDRET
Att springa är tufft nog, och att dessutom springa i snö, regn, kyla eller mörker gör
det inte direkt lättare. Men att genomföra ett pass trots riktigt dåliga väderförhållanden är inte bara karaktärsdanande och stärkande för självkänslan, det gör också att det blir svårare att hitta ursäkter för att inte springa i framtiden.

HÅLLA IGÅNG LÖPNINGEN

Först efter cirka tre veckor med löpträning (à tre pass per vecka) börjar ett missat pass kännas som en förlust. Då inträder den där känslan av att du måste springa - en känsla som kan hjälpa dig att hålla igång med löpningen många år framöver.

HA EN SKÖN DAG - EFTER PASSET!
Att springa kan vara tröttande, även om du håller dig till ett väl avvägt löpa/gå-upplägg. Att återhämta sig efter ett pass kan därför vara en nog så stor utmaning för många nybörjare. Sikta på att känna dig uppfriskad efter en löprunda - istället för utmattad - då har din kropp anpassat sig efter passets fart och distans. Fira med en fika!

NJUTA AV PASSET - FRÅN START TILL MÅL!
Första kilometern på ett pass kan kännas seg, oavsett hur mycket och länge du har löptränat. Men för nybörjare kan det ta lite extra lång tid att komma igång. En dag kommer du däremot att känna dig redo från steg ett; ett gott tecken på att du har blivit starkare och bättre på att hitta rätt fart från start.Följ oss

Loppkalendern

22 sep
Uppsala
22 sep
Umeå
23 sep
Mölndal
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken