Frossa i muffins | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black
Wellness

Frossa i muffins

2 jan 2018

Muffins måste inte innehålla chokladsås och sylt. Fyll dem med nyttigheter och vips har du goda och hälsosamma smårätter som funkar när som helst, till vilket mål som helst.

Äggigt

Ägg och prosciutto är packade med protein som hjälper dina muskler återhämta sig.  

2 muffins

Klä insidan av 2 stora muffinsformar med prosciutto så att det täcker botten och sidorna och blir någon centimeters överhäng över kanten. Fyll med röd paprika och rucola. Knäck ner ett ägg i varje form och strö över timjan och svartpeppar. Baka i ugnen på 200 grader tills äggvitan har stelnat, cirka 10–15 minuter.

Nyttiga riddare

Valnötter innehåller massor av kalium som är viktigt för våra nervers funktion.

12 muffins

Vispa ihop 4 ägg, 1 ½ dl mjölk, 1 dl råsocker, 2 msk kakaopulver, 1 tsk vaniljpulver och 1 tsk kanel. Häll smeten över 1 ½ liter fullkornsbröd i kuber som du lagt i en skål. Låt stå i 5 minuter och rör sedan ner 2 dl grovhackade valnötter. Fördela blandningen i 12 muffinsformar och baka i ugnen på 225 grader i 20 minuter. Servera muffinsen med turkisk yoghurt och färska bär.

Sötpotatis-pannkaka

Sötpotatis är rik på A-vitamin som är godis för dina ögon.

12 muffins

Vispa ihop 2 dl mjölk, 2 ägg och 4 dl puread kokt sötpotatis. Blanda ner 2 ½ dl havremjöl, 2 dl mandelmjöl, 1 tsk kanel, 1 tsk mald ingefära, 1 ½ tsk bakpulver och lite salt.

Häll ner smeten i 12 muffinsformar och baka på 225 grader i 20 minuter, eller tills de är genombakta.

Servera med lite lönnsirap, om du vill.

Pestoägg

Lykopen, en antioxidant som du hittar i till exempel tomater, verkar kunna motverka cancer.

12 muffins

Vispa ihop 8 ägg, 1 dl crème fraiche, 1 dl finhackade soltorkade tomater, 3 msk pesto, ½ tsk salt och ¼ tsk chiliflakes. Häll ner i 12 muffinsformar och baka på 225 grader i 20 minuter. Servera med hackad gräslök.

Majsmuffins med bönor

Fyll magen med fiberrika bönor som är perfekt träningsbränsle.

12 muffins

Vispa ihop 2 ägg och rör ner 1 ½ dl majsmjöl, 2 ½ dl pintobönor, 2 ½ dl svarta bönor, 2 ½ dl hackad röd paprika, 2 ½ dl majskärnor, 1 riven morot, 1 dl tomatpuré, 2 tsk cajunkrydda och en nypa salt. Fyll 12 muffinsformar med röran och baka på 225 grader i 20 minuter. Riv över lite ost och grädda 10 minuter till. Servera med en klick crème fraiche.

 



Följ oss

Loppkalendern

23 sep
Mölndal
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
29 sep
Göteborg
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!



Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken