Fjällmaran utökas med två nya lopp 2013 | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black
Lopp

Fjällmaran utökas med två nya lopp 2013

18 okt 2012

Sedan den första upplagan av Fjällmaraton arrangerades 2005 i Storulvån har intresset för fjällöpning ökat enormt. AXA Fjällmaraton 2013 blev snabbt fullt och många står på väntelista i förhoppning om att få en startplats inför sommaren. Därför släpper arrangörerna nu två helt nya loppalternativ.

Det deltagartak på 800 som är satt för huvudloppet, kommer av hänsyn till terrängen och viljan att behålla en viss atmosfär kring arrangemanget, inte ökas alls eller endast marginellt på sikt.

Istället kommer arrangörerna skapa en annan väg att möjliggöra för fler deltagare att få uppleva löpning av den här karaktären genom att utöka Fjällmaraton med två nya lopp inför sommaren 2013.

Lördag 3 augusti, lanseras nu två nyheter i form av Öppet Fjäll och Halvmaraton. AXA Fjällmaraton och Korta banan arrangeras liksom tidigare följande helg, lördag 11 augusti. Även veckan mellan arrangemangen kommer att framöver fyllas med aktiviteter kopplade till Fjällöpning.

Öppet Fjäll
Öppet Fjäll riktar sig till alla de som tvekat inför utmaningen att springa AXA Fjällmaraton i den krävande terräng som fjället innebär. Här ges möjlighet att starta lite tidigare och testa på vad loppet innebär utan den startrusning som ett större startfält innebär.

Öppet Fjäll innebär full service med dricka- och matstationer precis som på huvudloppet, full resultatservice i form av mellantider och sluttid, fri massage och badtunnor efter målgång samt det sedvanliga matutbudet i obegränsade mängder i målfållan.

Även banketten med prisutlottning och film/bildspel från arrangemanget kommer att äga rum på kvällen efter Öppet Fjäll och Halvmaraton som båda äger rum samma lördag.

Halvmaraton
Halvmaraton riktar sig till alla de som tvekat inför utmaningen att springa den fulla maratondistansen i den krävande terräng som fjället innebär. Samtidigt blir halvmaratonbanan så pass tuff att den fungerar som en fullvärdig utmaning till de som inte hann med att anmäla sig till AXA Fjällmaraton.

Med sina 21,5 km och 1050 höjdmeter anser arrangörerna att loppet är Sveriges tuffaste halvmaraton. Bansträckningen tar löparna från Nordbottnens fäbodvall över Ottfjällets topp, med sagolika vyer, ner till målet i Vålådalen.

Arrangörernas ambition är att fortsätta leverera samma service och totalupplevelse som huvudloppet har stått för genom åren. Att delta i ett Fjällmaratonarrangemang ska helt enkelt ge mer än bara själva loppet, resultatlistan och sen åka hem. 

Anmälan till Halvmaraton och Öppet Fjäll släpps onsdag 24 oktober 10:00.

Läs mer om de nya loppen och anmäl dig på Fjällmaratons hemsidaFölj oss

Loppkalendern

20 jul
Trollhättan
21 jul
Öland
24 jul
Öland
28 jul
Falkenberg
28 jul
Åre
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken