Efter en rasande start tog Ida hem TNF50 | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black
Lopp

Efter en rasande start tog Ida hem TNF50

19 nov 2017

Loppet startade i en rasande fart. En gammal vän från Colorado, Renee, som jag tävlade med i College och senare gjort 2.27 på maraton gjorde ultra debut och hon satte upp farten direkt. Så inleder Ida Nilsson sin rapport från sitt suveräna segerlopp i det prestigefyllda The North Face 50 miles som avgjordes i omgivningarna runt San Fransisco.

Som vi skrev här på RW innan loppet var vår bloggande trailstjärna Ida både titelförsvarare och en av huvudfavoriterna i damklassen i tuffa The North Face 50 miles. (TNF50) Loppet var lite drygt 80 km och innehöll fantastiska vyer och över 3000 meters stigning. 
- Och visst infriade Ida förväntningarna och gjorde återigen ett oerhört start lopp. Segermarginalen blev tillslut lite drygt 4 minuter ner till tvåan Clara Gallagher och Idas segertid blev 7:07:56. På herrsidan vann Tim Freriks med på 6:02:26.
Det här var Idas säsongsavslutning gällande ultratrail och segerpremien i TNF50 som är 10.000 dollar hjälper till i den fortsatta satsningen.

Nedan hittar du Idas egna rapport efter loppet:

"Loppet startade i en rasande fart. En gammal vän från Colorado, Renee, som jag tävlade med i College och senare gjort 2.27 på maraton gjorde ultra debut och hon satte upp farten direkt. Jag ville inte anta att hon inte skulle hålla utan tyckte att det var lika bra att hänga på. Vi passerade 40 km på 3.14 med drygt 1600 höjdmeter. 

Vid 45 km och nästa stigning började jag dra ifrån och var sedan i ledning hela vägen till mål. Jag visste aldrig vem som låg tvåa och hur långt efter, men ett tag var Claire(tvåan) bara en minut efter. Det var ganska stumt i benen sista utförsbackarna men uppför kände jag mig stark. Det var en ny bana i år jämfört med i fjol och nu gick slut kilometerna över golden gate bridge och loppet blev lite längre. Ca 83 km istället för 80"FOTO: Damien Ross Droz Photo

Längre rapport och alla resultat från loppet hittar du på IRUNFARFölj oss

Loppkalendern

22 sep
Uppsala
22 sep
Umeå
23 sep
Mölndal
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken