Ecomaratona del Chianti - 21 oktober 2018 | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black
RW Travel Club

Ecomaratona del Chianti - 21 oktober 2018

28 feb 2018

Vin, mat, vin och löpning för alla - 14, 21 eller 42 km.
En löparresa för vinälskare med vingårdsbesök, provningar och ett kul lopp. DNs vinexpert Alf Tumble guidar oss rätt i Toscanas vin-, mat- och löparvärld. Till sin hjälp har han Runner´s Worlds (legendariske) skribent Kenneth Gysing.

Toscana är kanske mest känt för sin goda mat och sina vindistrikt och det kommer vi givetvis att smaka på. För att ytterligare höja upplevelsen och bli guidade på absolut bästa sätt har vi med Alf Tumble, en av Sveriges främsta vinexperter, som dryck- och matciceron.

Vi bor mitt i centrala Siena på 4-stjärniga NH Siena Hotel där vi har nära till allt Siena har att erbjuda – och det är mycket! Vi anländer till Bologna flygplats kl. 10.00 fredag morgon och beräknar att vara i Siena lagom till lunch. Under eftermiddagen ges in introducerande sightseeing av Siena och på kvällen blir det ”pizzavinsmiddag” på Il Pomodorino!

LÄS MER OCH BOKA HÄR!

På lördagen åker vi ut i vinlandskapen till den lilla charmiga staden Castel Nuovo Berardenga där vi hämtar våra nummerlappar för söndagens lopp. Men huvudpoängen med utflykten är att vi ska gå den härliga vinprovarpromenaden där vi under 4-5 timmar, i mycket maklig takt, promenerar mellan sju olika vingårdar där vi blir serverade både vin och gott tilltugg. På kvällen väntar pastaparty del luxe i Siena!  

Är du prenumerant? Ange "RW Travel Club" som bokningskod och få 1000 kr rabatt på resan!

Söndag morgon – Race Day! Välj på 3 olika distanser – 14, 21 och 42 km. Vinlandskapet är hänförande vackert men ack så kuperat. Tidsmässigt så går det därför väldigt långsamt och i många av de brantare partierna är det förståndigt att gå. Banan går mitt bland vinrankorna, genom vingårdar, skogspartier och byar.

De som vill inleder firandet efter loppet med en ”Craft beer-eftermiddag” på La Dana i Siena. (Siena) innan vi äter en vinorienterad segermiddag.Måndag - Till Chianti med buss, besök hos vinproducenter Felsina och därefter Ricasoli där vi äter lunch lunch på Castello di Brolio. Eftermiddag i Greve där det finns vinbutiker, shopping, etc sedan vidare till Panzzano där vi äter middag hos slaktaren Dario och dricker vin vi köpt med oss under dagen.Tisdagen ägnar vi åt Siena och vi hinner med en sista lunch innan vår buss vid 15-tiden tar oss till flygplatsen i Bologna för vidare flygresa till Skandinavien.

Uttrycket är slitet men detta är sannerligen en resa för både kropp och själ!

Resdatum: 19-23 oktober

Flyg med SAS från alla orter inom SAS linjenät.

Boka nu!

Kommentarer


2018-03-15 15:04   Jesper Mogensen

Hej Ulrika!

Vad roligt att du vill boka. All info ligger nu uppe, men det går även bra att boka på nedan länk:

http://bit.ly/2Dv3O3U

MVH,
Jesper, Runner's World

 

2018-03-15 12:14   Ulrika Blomqvist

Vart kan man göra bokningen?

 


Följ oss

Loppkalendern

22 sep
Uppsala
22 sep
Umeå
23 sep
Mölndal
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken