Dokumentären om Jonas Colting / Del 1 | Runner's World

Dokumentären om Jonas Colting / Del 1

13 jan 2012

I nummer 1 2012 kan du läsa vår intervju med triathleten Jonas Colting. Och i den här dokumentären går vi ett steg längre genom att låta Jonas dela med sig av sin vardag, sin träning och sina tankar. Del 2 kommer att publiceras fredag 20 januari 2012 för dig som är prenumerant.

Här kommer du som prenumerant kunna se del 2 från och med 20 januari 2012
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet arton med siffror i fältet här

Kommentarer


2012-05-17 11:53   Hans Andersson

Jag var och lyssnade på en föreläsning av Jonas Colting.

En bra sammanfattning är:
Enbart döda fiskar "simmar" nedströms.
Jag tycker att Jonas skall ha beröm för att han försöker dela med sig av träning, upplevelser och erfarenheter på ett personligt sätt.

Självklart berör han. Det gör alla som skapat sig framgång och pratar öppet ur hjärtat. Jonas presterar medan många av oss stannar vid att prata... ;-)

 

2012-05-10 10:36   Micke

Många sura miner här :) Jag tycker Jonas är en jävla skön filur som har lyckats skapa sig ett bra namn/varumärke genom sitt idrottande och sin rappa käft. Dessutom presterar år ut och år in, närmast outtröttligt, som en duracellkanin. Hans matidéer håller även dom hög klass.
Heja Jonas :)

 

2012-04-06 12:21   Karl

Oj vad fin överkropp jag har, jag måste springa utan linne för att visa den...

 

2012-01-22 09:13   Karl

Mycket intressant och inspirerande för oss Svenne-idrottare. Tycker det är lite övedrivet fokus på det negativa och för lite fokus på hur träningen och vardagen faktiskt går till. Hoppas det ryms i del 2.

Skit i epitet och avundsjuka kommentatorer, jag köpte min första Runners tidning i veckan.

 

2012-01-20 13:17   Mattias Brunk

Det här är knappast en dokumentär om Jonas Colting, det är snarare Jonas Colting med vänners hyllning till sig själv. Jag har nog aldrig sett en dokumentär så vinklad som denna, finns det något uns av objektivitet med?

12 av 18 minuter går ut på att Jonas pratar om Jonas.

3 av 18 minuter går ut på att Jonas vänner pratar om Jonas "dåliga" sidor och att de egentligen är positiva. Att ha sina vänner (inklusive flick-) berätta om hans "dåliga" sidor är inte ett dugg nyanserande.

Om han nu är så kontroversiell och lyhörd, varför inte låta hans motståndare komma till tals? Varför kommer inga andra sidor av Jonas hjärtfrågor fram? Hur kan en person i en dokumentär få stå hel oemotsagd, enbart stöttad av sina kompisar? Varför har du inte frågat andra triathleter i Sverige och bett om deras syn på Jonas? Både som person och idrottsman. Utan att veta gissar jag att svaren kanske skulle bli besvärande.

Att göra ett personporträtt ställer rätt stora krav på skaparen tycker jag. I alla fall om man rubricerar det som dokumentär. Annars är det en marknadsföringsfilm, och då borde det även kallas för det.

Jag förstår att du som vän Jojje brinner för Jonas och att filma. Filmningen fixar du galant, men jag tycker det blir rätt skevt när du som marknadschef på RW publicerar ca 30 min marknadsföringsmaterial om Jonas på er site, under förespeglingen att det skulle vara dokumentärt.

För sakens skull måste jag också ställa frågan: vilken roll har du egentligen i Jonas marknadsföring? Är du inblandad i den på något sätt?

Jag är absolut inte emot en dokumentär om Jonas Colting, tvärtom. I och med att han har intressanta synpunkter och väcker diskussion, ihop med att han är (eller har varit) en imponerande idrottsman skulle jag gärna sett en film där diskussionerna framträder mer, och även hans idrottsliga historia.

Dessutom gillar jag dina andra filmverk, så fortsätt gärna med det.

 

2012-01-19 10:58   Sven Göran Hansson

Jonas Colting är värd att intervjua. Däremot var det ju oerhört tveksamt att föra in artikeln om hans lever-smoothie-drickande bror förra året. Det gjorde i alla fall att jag bröt min prenumeration på papperstidningen.

 

2012-01-19 09:27   Mårten

Kul dokumentär! Intressant person!

 

2012-01-17 06:50   Johan Korsvik

Spännade dokumentär, hade hoppats på att kapitlet träning och triathlon var större.

 

2012-01-16 08:52   Jojje Borssén

Tack för all ris och ros kring första delen. Kul att filmen engagerar.

 

2012-01-15 20:19   stefan palm

Ytlig & djup, inspirerande & tröttsam, intellegent & lite smådum, vet alltid bäst men söker ändå ny kunskap, i balans och samtidigt riktigt obalanserad...
Mycket kan man tycka, men han berör och behövs. Världen skulle vara en bättre plats med fler "Jonasar", men skulle man orka leva i den?
Den sanna hjälten i den här sagan är under alla omständigheter iaf Coltings flickvän, hon måste vara det kärleksfulla tålamodet personifierad.
Tack för en givande film, "Jojje". Dina små filmer är på väg att bli en allt viktigare orsak till att jag blir kvar som prenumerant/stödjare när papperstidningen alltsom oftast känns som en upprepning, månad efter månad.
/Stefan

 

2012-01-14 15:19   Adrian Shields

Måste man vara prenumerant för att kunna se filmen? reggade mig men de räcker tydligen inte.

 

2012-01-14 13:29   Rasmus ?man

Varför detta hat mot Jonas? Han inpirerar och kan dessutom leva på sin idrott. Bra dokumentär Jojje! Fortsätt med detta så länge du kan och vill. Jag kommer se allt med glädje. Jonas är en idrottsman som sticker ut och det älskar alla sponsorer. Därmed syns han ännnu mera.

Rasmus

 

2012-01-13 22:38   Sebastian Krüger

Jonas är kung!

Mycket bra, Jojje! Ser fram emot del 2!

 

2012-01-13 17:04   Nisse

Synd att Colting inte vill lägga av som Björn och Clas har gjort medan de var på toppen. Tidigare har jag sagt att jag är beredd att betala för att slippa filmen, men nu sparar jag prenumerationsavgiften också. Bra jobbat redaktionen!

 

2012-01-13 16:35   Pär

Jonas: Jag förstår att ni vill göra det lite unikt att vara prenumerant på tidningen såklart mest tråkigt att jag inte insåg att jag inte kunde se den..

Lisa: I triathlonsammanhang, i Sverige, är Jonas Colting en av de stora.
Han,tillsammans med Clas Björling och framförallt Björn Andersson är de som har tävlat internationellt och haft någorlunda uppmärksammade resultat.
Sen är det inte bra givetvis om det bara blir artiklar om polare men jag tycker isf att det finns andra som är mer tveksamma.
Om du vill se en pinsam intervju, kolla lavamagazines intervju med Michael Weiss som blev avstängd för misstänkt doping.

Lotte: Colting är snarare ett varumärke än en idrottsman, åtminstone nu för tiden ;)

 

2012-01-13 16:00   Lotte

Hahahaha...Colting är verkligen triathleternas svar på Ranelid! Vilken svada, andas han aldrig? Dokumentären var sådär, svårt att vara koncentrerad genom alla strömmar av ord. Colting är dock en fantastisk idrottsman.

 

2012-01-13 15:25   Lisa

Nej tack, vill inte betala för en tidning som mest promotar redaktionens polare...

 

2012-01-13 12:44   Johan Wahlund

Mycket bra dokumentär, längtar redan efter del 2

 

2012-01-13 10:53   Julian

Får la helt enkelt vänta tills den finns ute på youtube.

 

2012-01-13 08:26   Jonas Lund

Hej Pär,

ledsen om vi varit otydliga, har gjort ett tillägg i ingressen nu.

Jonas Lund, Webbredaktör

 

2012-01-13 07:38   Pär

Det framgick inte att man var tvungen att vara prenumerant i påannonseringen.
Lite störande att inte kunna se dokumentären på en bekant..

 


Följ oss

Loppkalendern

21 okt
Södertälje
21 okt
Växjö
22 okt
Skövde
29 okt
Frankfurt
29 okt
Frankfurt
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.