Bellmanstafetten byter namn – och kommer till fler städer | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black
Lopp

Bellmanstafetten byter namn – och kommer till fler städer

19 okt 2017

Bellmanstafetten har arrangerats på Djurgården i Stockholm i 32 år. Men nu byter loppet namn – och sprider sig utanför huvudstaden. Under 2018 kommer stafetten finnas i fyra eller fem olika städer.

Det är UNICEF Sverige och Marathongruppen som nu inleder ett femårigt samarbete för att utveckla Sveriges största serie av företagsevenemang med idrottsfokus. Med grund i Bellmanstafetten som arrangerats av Marathongruppen i 32 år skapas arrangemang i fyra eller fem städer redan 2018.

- Vi är otroligt glada och stolta över att ha UNICEF Sverige med oss på denna resa, säger Marathongruppens vd, Daniel Almgren.

Bellmanstafetten, som hittills alltså endast genomförts i Stockholm, etableras i och med det nya samarbetet på flera orter och får ett nytt namn. Det nya namnet bestäms under hösten 2017. Under 2018 är planen att stafetten bland annat ska finnas i Göteborg, Örebro och Luleå och där arrangeras av lokala idrottsföreningar under augusti och september. Målet under samarbetsperioden är att arrangemanget ska finnas på ett 20-tal orter i Sverige.

- Bellmanstafetten har alltid stått för positiva värden som ett hälsosamt och glädjefyllt alternativ till klassisk företagskonferens, och en positiv effekt på folkhälsan som genererat bidrag till föreningsidrotten. Med alla dessa värden intakta kommer vi nu i och med detta samarbete dessutom att göra gott för utsatta barn över hela världen. Den nationella expansionen kommer att ge oss ännu bättre möjligheter att både stödja UNICEF och öka omfattningen av övriga positiva värden, säger Daniel Almgren.

Samarbetet med Marathongruppen är ett led i UNICEFs satsning på idrott, både i syfte att samla in pengar och i att öka kunskapen om barns rättigheter i nya målgrupper. Marathongruppen skänker 125 kronor per deltagande lag till UNICEFs verksamhet för barns rättigheter i världen. I takt med att arrangemanget växer skapas goda förutsättningar till ökade intäkter för UNICEF.

- Vi är mycket glada över att Marathongruppen väljer att stödja UNICEF. Miljontals barn drabbas just nu av krig, konflikter och katastrofer. Tack vare bidrag som detta från Marathongruppen kan vi nå de mest utsatta barnen. Dessutom ger det nya samarbetet oss en bra plattform att informera och utbilda ungdomsledare i barnkonventionen som bland annat handlar om barns rätt till lek, vila och fritid, säger Annika Bränning, UNICEF Sveriges chef för företagssamarbeten.Följ oss

Loppkalendern

20 jul
Trollhättan
21 jul
Öland
24 jul
Öland
28 jul
Falkenberg
28 jul
Åre
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken