Bästa sista minuten-tipsen inför Varvet! | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black
Lopp / Göteborgsvarvet

Bästa sista minuten-tipsen inför Varvet!

18 maj 2018

Är det dags för Göteborgsvarvet? Då börjar kanske tävlingsnerverna smyga sig på? Lugna dem med Charlotta Fougbergs fem bästa sista minuten-tips!

I mitten av april gjorde den svenska rekordinnehavaren på 3 000 meter hinder sin halvmaratondebut. Och vilken debut! Charlotta Fougberg blev trea i Lago Maggiore Half Marathon i Italien på 1.11.58. Det är den femte snabbaste tiden av en svenska – genom tiderna.

Här är Charlottas fem bästa sista minuten-tips för dig som också ska springa en halvmara – till exempel Göteborgsvarvet.

  1. Våga vila

”Våga vila helt om kroppen känns sliten, det kommer bara ge en positiv effekt. Känn dig trygg i den träning du har genomfört inför Varvet. Ta det lugnt inför loppet och fokusera på återhämtning och kost. Visualisera hur du vill springa och känna dig under loppet.”

  1. Satsa på säkra kort

”Se till att ha testat sportdrycken som kommer att serveras på loppet, så att du vet att din mage klarar den.”

  1. Rör på dig

”Dagen innan loppet så kan det vara bra att jogga lätt några kilometer så att kroppen piggnar till.

  1. Håll dig frisk

”Ladda med huskurer så att du inte drar på dig någon onödig förkylning. Jag kände själv att jag inte var riktigt hundra sista dagarna i Italien, så jag drog ner på träningen för att undvika att bli förkyld.”

  1. Lyssna på din kropp

”Lyssna på din kropp på tävlingsdagen, och glöm inte bort att njuta av loppet! Ta vara på den underbara publiken och ge dig själv allt beröm som du förtjänar efter att du genomfört loppet.”Följ oss

Loppkalendern

20 aug
Linköping
22 aug
Stockholm
23 aug
Örebro
24 aug
Sälen
25 aug
Göteborg
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken