Artiklar inom Lopp | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Mindre än 1 vecka kvar till maran: Sista fartpasset och kolhydratladdningen

Stockholm Marathon


Världselit och spännande kamp om SM titeln i Varvet

Varvet är inte bara en folkfest med 60 000 anmälda löpare och hundratusentals i publiken, utan är också ett elitlopp som håller världsklass. Utöver det kommer många av Sveriges bästa halvmaratonlöpare för att göra upp om placeringarna i svenska mästerskapen.


Szalkai's bästa Varvet-tips

Mässan för Göteborgsvarvet har öppnat och löpningen känns i luften i Göteborg. Vårens stora halvmaraton-händelse med över 60 000 anmälda är här. Varvet har en fantastisk stämning som i sig gör att man inspireras till att klara sträckan på sitt bästa sätt. Men för att hjälpa dig ännu mer, ger RW:s chefredaktör Anders Szalkai sina bästa tips.


Så disponerar du krafterna bäst under Göteborgsvarvet

På lördag är det dags för världens största halvmara. Så här disponerar du dina krafter bäst under de 21 kilometrarna i Göteborg.


Träffa Anders Szalkai på Göteborgsvarvet Expo

På lördag är det äntligen dags för Göteborgsvarvet. Vi bevakar förstås loppet och kommer att ha en monter på Göteborgsvarvet Expo. Kom dit och snacka löpning med Runner's Worlds chefredaktör Anders Szalkai eller lyssna på hans sista minuten-tips på scenen på torsdag.
6 dygn på en 926 meters slinga gav rekord med 2189 km

Ett 6 dagars lopp handlar inte om att springa fort, utan det handlar om att trots fysisk utmattning och minimalt med sömn ändå klara ta sig så långt som möjligt. Nyligen tog sig några svenska ultralöpare sig an utmaningen i ungerska 6 dagars loppet Balatonfured och det blev rekord.


Segern och rekordtiden 2.17.01 i London gav Mary Keitany 2,9 miljoner

Kenyas Mary Keitany startade rekordfort när London Marathon avgjordes. Efter 1.06.54 halvvägs tappade hon lite fart men höll ändå in till den snabbaste tiden någon kvinna gjort på sträckan utan medverkan av manliga löpare. Med tiden 2.17.01 var hon 41 sekunder snabbare än tidigare bästa noteringen som hölls av Paula Radcliff.


Ladda fler

Få vårt nyhetsbrev

Loppkalendern

30 maj
Gävle
31 maj
Örebro
31 maj
Borlänge
01 jun
Linköping
Se alla våra rekommenderade lopp