Gyllene skor - Ulrika Flodin | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Ulrika Flodin


Efter en låååång medeldistanskarriär i landslaget med otalet SM-titlar och landskamper i bagaget har jag nu blivit mamma. Vägen tillbaka till toppen kommer bli lång men rolig. Så följ gärna med mig på alla strapatser mot det nya målet som långlöpare.

Mest lästa


Gyllene skor

26 sep 2010
av: Ulrika Flodin

Från 3000m hinder till 30 000m stock och sten är det väl inte så långt, eller?

På pappret är det ju bara en nollas differens. Men i verkligenheten, nu när jag har facit i handen, var det något längre.

Fram till två mil gick allt på räls men för min del blev sista milen full av överraskningar, känslor, irrationella tankar, yrsel, synfel, blåa läppar och vithet. Det är sista milen som med andra ord satte sina spår i själen på mig. Jag tror inte jag var själv om det känslan. Många var vi nog som satte soppan i halsen in på sista milen. Kilometer på kilometer som bara blev längre och längre och inte alls kortare och kortare, åtminstone känslomässigt, skapade problem, minst sagt.

Jag staplade förbi skylten "8km kvar", där jag möttes av en kör som stod mitt i skogen och sjöng "diggelo, diggeley". Nu är det illa ställt med mig tänkte jag, det måste vara tröttheten som spelar mig spratt. När jag var precis mitt framför dem, sträckte du ut sina armar mot mig och sjöng "... i dina gyllene skor..." Å det är ett tecken tänkte jag och sprang vidare över stock och sten.

Dagen innan hade jag förberett mig mentalt genom att titta efter saker, skyltar och texter som jag kunde relatera till vinst, tävling eller självförtroende. Jag stod i hissen, med post på armen, på Kungsholmsgatan 22, där våningsdisplayen visade "1". Jag var snabb med kameran. Ok, jag skulle vinna, punkt slut. Så när jag hörde diggelo diggeley-sångarna tänkte jag att det här ror jag hem.

Men med 7km kvar, var jag dock inte lika säker. Från att ha haft starka ben, till att stappla fram på lättbrytbara spagettisar, var kilometerna få. Abborrbacken knäckte dem först vid fotknölarna, golfbacken knäckte dem vid knäskålarna och sista bräcket blev på en sniken slätraka. Väggad tre gånger!

Jag var totalt, TOTALT, slut och färdig. Jag finner inga ord för hur trött jag var. Nya läppstifttonen är helt klart blå och 1700-talets fint porslinsvita ansiktsfärg är väl på tapeten igen, eller? Annars skapade jag precis ett nytt mode. Anna Rahm sa att jag såg ut som en slagen hjälte när jag krumryggad tog mig över mållinjen. Hennes man spurtade om mig på slutet och knep platsen framför mig med 3 sekunder och min andra träningskompis sänkte mig i en nedförslöpa och lämnade mig därhän med hela 1.5min tillgodo i mål. Det blir till att träna mer för att hänga på grabbarna.

Men det är ändå skönt att jag inte är löpare för alla. Min kära vän Ann ringde och berättade vad hennes lille son hade sagt när han såg mig på TV; "titta mamman, där är kakmonstret!". Japp, så är det. Barn är alltid ärliga. Kakor är gott, så igår fyllde jag på depåerna med mat, tårta, muffins, chips, ostbågar och hela stans kommunala vattenreserv.

Idag lufsade jag runt Årstaviken i medioker fart, 8km på 45min. Det kändes lagom.

Imorgon är jag åter tillbaka på posten, tillbaka i verkligheten, tillbaka i träningsgänget mot nya utmaningar i nya löparskruden som långdistansare.

Kungsholmsgatan 22 visade mig vägen.
Följ oss

Loppkalendern

23 aug
Örebro
24 aug
Sälen
25 aug
Göteborg
25 aug
Gällivare
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken