Fettdriven kreativitet - Jojje Borssén | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Jojje Borssén


Här skrivs det om triathlon i allmänhet och livet i synnerhet. Jobbar som marknadschef på Runner's World och Bicycling.

Hösten körde jag Ironman på Hawaii efter att ägnat sju år av mitt liv att kvala dit. Personbästa på Ironman är 9.09 i Challenge Copenhagen.

Senast på Twitter:

Bilder från Instagram

Mest lästa


Fettdriven kreativitet

1 jun 2010
av: Jojje BorssénSedan jag plockat bort kolhydrater ur mitt liv har jag fått färre val att välja mellan till frukost, lunch, snacks, mellanmål, middag. Det är riktigt bra. Jag får mer tid över till annat. Allt blir väldigt enkelt och det gillar jag.

Igår noterade jag en bra tusing (min bästa någonsin) i ett lättare lunchjoggpass - 3.04 på Kristinebergs Ip. Idag körde jag fartlek på puls som också kändes jävligt bra. Springer på tom mage innan lunch. Perfekt. Mantrat är - I'm a fat burning mean lean machine!

Sista dagarna på Therese och min semester hade Therese inga böcker kvar att läsa. Det fick av en händelse bli Annika Dahlqvist bok - Din viktigaste utmaning. Hon slukade den och vips (!) försvann potatis, pommes och alla andra former att kolhydrater från hennes tallrik också. Det är alltid lättare när man är två att hålla stilen!

Igår handlade vi kallpressad kokosfett, olivolja och givetvis massor av annat gött som ikväll ska njutas med vispgrädde och annat gott. Detta blir inte bara min grej - det blir vår grej och då är det mycket enklare att leva tillsammans. 

Detta är ett mission och det är en lång väg till att bli helt fettdriven men jag kan ärligt talat säga att jag aldrig mått bättre i kroppen. Och jag gillar att missionera om det i och med att fördelarna är så konkreta!

Det intressanta blir inom någon vecka då jag börjar gå på långpassen igen. Att då vara helt fettdriven ska bli ett sant nöje. Nu har jag haft smekmånad för invänjning av kroppen och kört hårdare kvalité med bra resultat. Nu gäller det att kunna gå långt och länge på fett och leva normalt efter passen. Just like Grok.


Kommentarer


2010-06-01 17:00   Mikael Soto

Som allt annat, funkar ett tag... Men vad händer med allt annat i kroppen när den dränks i fett? Åderförkalkning & kärlkramp, någon?

Kroppen mår säkert bra av att ruskas om lite nu & då. Men att den behöver alla byggstenar i längden är nog ingen överdrift. Dessutom behöver som bekant kroppen en viss mängd kolhydrater för att kunna förbränna fettet & utvinna energi.

 Följ oss

Loppkalendern

20 jul
Trollhättan
21 jul
Öland
24 jul
Öland
28 jul
Falkenberg
28 jul
Åre
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken