STT Kolmården - Andreas Svanebo | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Andreas Svanebo


Andreas Svanebo är troligtvis Sveriges främsta trail-löpare som här delar med sig av stort och smått från sitt idrottsliv.

SPONSORER

Mest lästa


STT Kolmården

12 maj 2012
av: Andreas Svanebo

Säsongens 4/19 deltävling i Salomon Trail Tour (STT) gick idag i stapeln i Norrköping - Kolmården. Denna gång gällde 21 km för min del, dvs den långa klassen (7 Suunto Ambit Challange). Hårda 21 km dessutom (20,1 km enligt Suunto Ambit). Grymt fin bana. Grym skyltning längs hela banan. Allt var fasen grymt med dagens race. Tummen upp helt enkelt. Enda negativa var att det krockade med Göteborgsvarvet så att deltagarantalet blev lite lidande utav det.

Jag är överlycklig att Salomon dragit igång denna Tour. Jag vill ha upplevelsen och friheten som skogen ger mig. Jag hoppas att fler inser tjusningen med traillöpning och vågar sig ut i skogen. Det ena utesluter inte det andra. Våga testa.

Starten imorse gick kl. 11,00 för oss i långa klassen, vilket även var det största klassen. Jag hade som taktik idag att öppna lite lugnare än normalt då distansen var en halvmara och samtidigt hade jag dålig koll på min dagsform. Efter ett par kilometer så gick jag upp i tät och blev relativt snabbt ensam och gjorde därefter mitt egna lopp in till mål.

Jag kunde korsa mållinjen som segrare. Min form var helt okey visade det sig. Det är roligt när kroppen svarar, mindre roligt när man har grus i maskineriet.

Klicka HÄR för samtliga resultat.

Se nedan filmen från banan från arrangören. Jag förstår att ni blir avundsjuka och inser vilken grym bana det var. Våga välj stigen före vägen nästa gång!
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiosju med siffror i fältet här


Kommentarer


2012-05-15 09:17   Andreas Svanebo

Jag förstår. Jag gör mitt bästa och det räcker dit det räcker.

Bra förslag på inlägg :) Det kommer :)

Jag resonera så här: det är första året som jag kör löpning på mer allvar och jag vill se "om" jag håller för de tävlingar jag har i min planering detta år. Jag vill inte gapa över allt på engång, jag tar bit för bit. Givetvis vill jag ut och se hur långt min kapacitet täcker ut i världen också om jag får den chansen i framtiden.

 

2012-05-14 14:55   Chris

Självklart har du motståndare; jag menade inte att nedvärdera övriga tävlande, men fyra raka vinster talar sitt språk. Men visst handlar det bara om att göra sitt bästa och - förhoppningsvis - ha roligt samtidigt!

Har du några planer på att ge dig ut i världen och tävla mot lite hårdare konkurrens, som ju bland annat Emelie gör ibland? Hur du lägger upp tävlingssäsongen kanske kan vara ett ämne för ett kommande inlägg?

Lycka till med allt!

 

2012-05-14 11:33   Andreas Svanebo

Tack Chris.
Synd att jag inte kommer att köra Kullamannen. Jag har fått höra så mycket positivt om den banan så det svider faktiskt lite att inte kunna köra den.

Vad ska jag svara på din fråga gällande motstånd då :) hmm. Jag ser det inte så att jag inte har något motstånd trots mina fyra segrar. Alla gör förhoppningsvis sitt bästa och räcker dit det räcker. Det viktigaste är inte att vinna utan att deltaga och känna att man är nöjd med sitt lopp, att man gjort det man kunnat för dagen.

 

2012-05-13 06:11   Chris

Grattis till seger nummer fyra! Finns det inget motstånd där ute?

Väljer själv alltid skogen före vägen, men tyvärr har jag inte råd/tid att tävla så ofta som jag skulle vilja. Ser dock fram emot Kullamannen nästa helg - kort men intensiv bana!

 Följ oss

Loppkalendern

21 apr
Kungsbacka
21 apr
Lund
21 apr
Hönö
21 apr
Stockholm
21 apr
Göteborg
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken