Aldrig nöjd - Sofie Nelson | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Sofie Nelsson


Aldrig nöjd

22 sep 2017
av: Sofie Nelsson

Man kan springa flera mil, köra intervaller, bygga upp styrka osv. Träningsmöjligheterna är oändliga och dagligen kan man läsa om den ena träningsformen efter den andra som är alla är lika viktiga. Självklart är variation bra och nödvändigt för att man ska fungera och må optimalt. Men det måste ju finnas en gräns för hur mycket träning man kan klämma in i sitt schema. 
Det spelar nästan ingen roll vad jag tränat så känns det som att jag missat något och att det jag gjort inte är tillräckligt. Om jag är ute och springer en runda kan jag känna att jag måste träna något mer, exempelvis styrka. När jag sedan gjort det och känner mig nöjd en lite stund så slår det mig att rörlighet är ju viktigt också, kanske yoga eller stretching vore bra. Ytterligare en tanke dyker upp om att styrkepasset kanske inte var tillräckligt hårt, och sprang jag inte lite väl sakta?
Oavsett hur jag tränar så känns det som att jag alltid kunde gjort lite mer och lite bättre. Alla andra har ju tid och orka att springa sig helt utmattade och pumpa det sista ur musklerna samt köra ett härligt avslappnande yogapass varje morgon, eller!? 
Kan man träna perfekt? Hur hittar man den bästa balansen och hur hittar man orken till allt? Jag blir oftast inspirerad av att läsa hur andra tränar, se härliga bilder på vältränade människor i snygga miljöer. Och jag förstår att om man vill bli bra på något så krävs träning och det tar tid, men kommer man någonsin känna sig nöjd med sin träning?

Hur känner ni?


Kommentarer


2017-10-02 07:36   Sofie Nelsson

Tack, vad roligt att höra Lennart!
Synd att du känner dig besviken över dina tider. Kanske är det Göran och Stefan nämner nedan att man ska vara mer fokuserad på att man faktiskt kan springa och att resultaten inte är så viktiga. Vi kanske ska fokusera mer på en känsla och glädjen i att kunna röra sig som man vill :)
Men det är svårt och en utmaning!

 

2017-09-29 12:38   Lennart Johansson

Jag har ju nått en ålder (65), då blir jag ofta besviken för att jag inte är lika snabb som tidigare, fast det är ju viktigare att jag mår bra.
Nöjd blir jag nästan varje gång jag kört ett pass.
Jag gillar att följa Dig och inspireras av Dig!

 

2017-09-23 08:18   Göran Johansson

För mig handlar det om att "skala" ned vad löpning handlar om. Den fria människans rörelseglädje i tillvaron, långt från gpsklockor och mellantider. Resultat och prestationer gör vi för att ha något att visa upp för andra. Kan vara roligt men det är inte grunden.

 


Följ oss

Loppkalendern

28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
29 sep
Göteborg
29 sep
Lidingö
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken