Sanna Bryngelsson - Bloggare på Runner's World | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Sanna Bryngelsson


Långpass delux

8 mar 2017

I lördags blev det ett ordentligt långpass på 50 kilometer med start i Saltarö ute på Värmdö längs med hela Värmdöleden, genom Boo-leden, vidare till Saltsjö-Duvnäs och in i Nackareservatet till Hellasgården. Långpasset arrangerades av Stockholm Multisportsklubb och Fortsätt Adventure Team. Det var ett glatt gäng på cirka 20 personer som klockan nio på morgonen gav sig iväg på långpasset. Vi sprang längs fina stigar och efter 20 kilometer lämnade några löpare gruppen och efter det var vi ungefär tio stycken som fortsatte för att springa de resterande 30 kilometrarna. Väl framme i Nackareservatet slog det mig hur otroligt vackert det är. Det var första gången jag sprang på dessa leder men absolut inte den sista. Väl i mål väntade dusch, bastu och hamburgare. En helt perfekt avslutning på 50 kilometer.

Stort tack för ett välarrangerat långpass, god mat och inte minst väldigt trevligt sällskap!

60 intervaller i Hammarbybacken

21 feb 2017

Ibland under ett riktigt tufft intervallpass eller en långrunda då jag inte har benen eller huvudet med mig tänker jag på varför jag gör det som jag gör, varför jag springer. Varför utsätter jag mig för detta? Svaret är ganska enkelt jag älskar helt enkelt utmaningen och platserna dit löpning tar mig. Platserna kan både vara fysiska och mentala. Genom att bygga en stark kropp kan jag ta mig till platser i världen som jag i annat fall skulle gå miste om. På gårdagens intervallpass när jag verkligen pushade kroppen och det var som jobbigast såg jag banan på CCC framför mig, hur jag vill kunna springa i de helt fantastiska vyerna och känna mig stark i kroppen. Det var min motivation för att fortsätta kämpa och inte ge upp.

CCC kommer att bli en utmaning utan dess like. Just nu jobbar jag med utsikt över Hammarbybacken. Idag när jag såg ut över höjden och drömde mig bort till backintervaller slog det mig att antalet höjdmeter som jag skall ta mig upp för under CCC är mer än de höjdmeter som jag kan samla ihop genom att springa 60 gånger upp för backen – snacka om svindel! Trots det är det de 6000 höjdmeterna nerför som jag är mest orolig inför, uppåt kan man alltid ta sig.

En riktigt härlig känsla!

8 feb 2017

Efter att jag hade tagit mig upp ur sängen, man kan inte riktigt hävda att jag hoppade upp ur sängen då jag är ganska morgontrött, gav jag mig iväg till gymmet för att köra ett intervallpass på löpband. Idag var det ett nytt upplägg och det blev en stege i form av 1 - 2- 3 - vila - 3 -2 -1 minuter och sedan några backintervaller på varierande lutning. Efter regelbundet ha kört två intervallpass i veckan under de senaste fyra veckorna kan jag konstatera att träningen verkligen ger resultat. Idag kunde jag köra på ett högre tempo på en lägre puls vilket kändes helt fantastiskt! Jag blev dock ganska påmind av min rumpa under backintervallerna i slutet av passet idag att det är hög tid att börja med backintervallerna inför CCC.

Efter att jag hade ätit frukost och gett mig av på cykeln till jobbet i den väldigt kalla men också soliga morgonen slog det mig att jag kände mig väldigt lycklig. Det kändes som om vad som än händer på jobbet idag så kommer det att gå bra – som om inget problem skulle vara för svårt att lösa. En otroligt härlig känsla att starta dagen med.

Långpass med sällskap

29 jan 2017

Helgen har vart en riktig långpasshelg. Jag har sprungit två stycken långpass på 20 kilometer styck, ett på lördagen och ett på söndagen, med trevligt sällskap dessutom. Så härligt att bara springa i behagligt tempo och prata.

Under långpass på asfalt föredrar jag att springa med sällskap eller med en bra podcast i öronen. Springer jag långt i terräng springer jag aldrig med lurar i öronen men gärna med sällskap. Lite konstigt det egentligen. Jag tror att det kan vara för att det är så mycket ljud i staden att det är skönt att skärma av sig.

Banan som vi sprang under långpassen i helgen är väldigt fin och sammanlagt springer man över 8 unika broar och får på så vis se mycket av Stockholm samtidigt som jag inte tröttnar på omgivningen då den hela tiden förändras.

CCC – Courmayeur Champex Chamonix

26 jan 2017

Efter flera års planerande och många mil har jag äntligen fått en plats till CCC. CCC är ett utav loppen som arrangeras under ”ultra trail Mont Blanc veckan”. Uttagningen till loppen går till som så att man måste springa specifika lopp som är godkända utav ITRA (International Trail Running Association) vilket ger kvalificeringspoäng till en lottning. Man får räkna med poäng från fullföljda lopp under de senaste två åren men man från bara räkna in poäng från två lopp, så det gäller att man springer lopp som ger tillräckligt med poäng. I lottningen gäller det sedan att man har lite tur så att man blir dragen och får springa CCC. I förra årets lottning hade jag och min sambo inte tur i lottningen men i år kom vi med i loppet! CCC går av stapeln den 31 augusti och jag ser fram emot det väldigt mycket.

Loppet startar i Courmayeur i Italien, går igenom Champex i Schweiz för att slutligen nå målgången i Chamonix i Frankrike. Loppet är 101 kilometer och 6100+ höjdmeter.

Bild lånad från UTMB® hemsida

Jag hoppas att ni vill följa vägen mot min största utmaning någonsin. Det kommer att bli tufft och krävas otroligt mycket träning men allt slit kommer att vara så värt det under det sagolikt vacka loppet. 

Ladda fler


Följ oss

Loppkalendern

01 apr
Stockholm
08 apr
Kalmar
14 apr
Brösarp
15 apr
Brösarp
22 apr
Stockholm
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!