Ann-Sofie Forsmark | Runner's World
Annons

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Ann-Sofie Forsmark

The return of #Måndagspeppen Stanna upp och komma framåt

Ärligt. Jag följer ju inte min statistik men så mycket noterade jag att Måndagspeppen var inte de mest populära inläggen. Men det struntar jag i nu för det här är min blogg och här skriver jag det jag vill och det jag vill nå ut med. Struntsamma hur många, bara rätt personer läser. Så jobbar vi nu och framöver- capiche? Läser du- bra, det här är till dig!

Idag stod jag bakom en kvinna som köpte någon sorts biljett ur den där SL-biljettmaskinen. Det tog tid. Mitt tåg skulle gå. Jag såg bara hennes ryggtavla och jag började känna irritationen stiga i kroppen. Vad håller hon på med? Stoppa i kortet!!!

Jag såg bara hennes rygg alltså. Men så vände hon sig om och tittade hjälplöst på mig. Hennes blick sa allt. Hon förstod inte hur det funkade. Jag pekade, hon tryckte rätt, gjorde klart, tackade, gick.

Skiftet där uppstod när hon vände på sig. Så jag såg hennes blick. När vi såg varandra.Så jag stannde upp. Så jag fattade läget.

Det är så otroligt ofta vi hamnar här. Inte i just den här situationen men den får vara en anekdot, en metafor för det här läget när vi bara drar på utan att reflektera vem det är vi möter. Eller borde möta. Inte bara ösa förbi.

Vi blir fort irriterade på saker. Vi förutsätter saker. Vi skapar förutfattade meningar, åsikter, känslor. Som ofta är fel.

Vi ser inte människan bakom texten på skärmen. Vi ser inte människan bakom disken. Vi ser inte människan framför som är "i vägen". Vi ser inte de som är bredvid och de som är bakom.

Vi måste stanna upp. Jävligt ofta. Ibland ska man tuta och köra men minst lika ofta ska man stanna upp för att komma framåt åt rätt håll.

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-05-30 21:53


Rörelseglädje #workoutare

Sitter i soffan efter fem intensiva men ändå lugna och harmoniska dagar i Jämtland. Jag är faktiskt ganska..pigg! Både i kropp och knopp. Så kan det vara efter världens bästa träningsevent. Svårt att inte efter alla fina möten, all fin natur och all rörelse.

Rörelseglädje kommer inte i någon form eller färg. Ingen distans, vikt, antal eller höjd. Inga mått.

Svårt att mäta. Lätt att känna när den verkligen är på riktigt. Workout Åre är rörelseglädje rakt igenom. Och mycket kärlek.

Jag ska skriva mer om mina fem fina dagar. De ska få landa lite först. Men jag måste få dela med mig av lite bilder från idag. När jag och Sofie full-i-fan-Lantto tog med oss 10 glada själar upp på Skuttoppen. Bästa Magnus och Anna gjorde också en mindre topptur- så tacksam vi kunde lösa det så bra så alla fick det som de behövde och ville göra.

En helt magisk tur. Gänget fick fajta och kämpa på vägen upp. Glädjetjut med snölöp och...ja lite kämpa på vägen ned också. 1000 stigmeter upp och ned. You rock! Alla foton: lanttolife.se

TACK alla ni som kom på mina pass och min föreläsning för all glädje och engagemang och high- fives, alla andra jag fått hänga med men mest förstås TACK Thomas, Marianne och Therese för att ni gör det här. Så mycket kärlek. Så mycket rörelseglädje!