Tips på en skön (morgon)rutin för stela löparkroppar - Prehabbloggen | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Sirpa Felhendler


Prehabbloggen drivs av Sirpa Felhendler och Rubin McRae från Urban Tribes by Running Sweden.

Sirpa och Rubin kommer att blogga om hur man kan komma tillbaka i löpspåret efter en skada men framförallt hur man som löpare kan förebygga skador genom rätt sorts träning och timing. Häng med i bloggen och Run Happy!

Sirpa Felhendler
Sirpa älskar löpning, hennes glädje och passion smittar lätt av sig. Hon har coachat hundratals löpare under många år. Hon är licensierad personlig tränare med många års erfarenhet från prehab/rehabträning och besitter spetskompetens inom neuromuskulär aktivering. Sirpa vet hur man "väcker" lata och sovande muskler till att åter börja fungera på rätt sätt. sirpa@loparakuten.se --- Prehabbloggen har flyttat till www.prehabbloggen.se.---  

Rubin McRae
Rubin är en f d Nya zeeländsk landslagslöpare som nu mer fokuserar på jobbet som personlig tränare. Rubin besitter en spetskompetens inom träningsfysiologi och idrottsskador och har tidigare hjälpt bland annat Nya Zeelands simlandslag och svenska friidrottslandslaget. Rubin är idag Urban Tribes by Running Sweden's huvudtränare. Han har en sällsynt förmåga att peppa och inspirera sina adepter. Hans pass är tuffa, men det finns mycket glädje i att träna med Rubin.

Mest lästa


Tips på en skön (morgon)rutin för stela löparkroppar

26 mar 2016
av: Sirpa Felhendler

Glad påsk!

Påsklov - oavsett om det är 4 dagar eller en vecka - betyder för mig sovmorgon, vårkänslor, träning i dagsljus, familjehäng, tid att laga och äta god mat, godis och påskmust... Jag hoppas du njuter av det du har på din önskelista! Nu finns det tid att reflektera och checka av hur kroppen faktisk mår:

Vad behöver du mer av i ditt (tränings)liv?

Vad behöver du mindre av i ditt (tränings)liv?

Själv behöver jag just nu mer styrketräning, stabilitetsträning och rörlighet för en stel bröstrygg. I mitt facebookflöde fick jag tips på en 15-minuters morgonyoga (tack Pernille). Jag testade själv och kände att detta var precis "lagom" för en stel löparkropp! Så nu bjuder jag dig att testa!

Anpassa om något inte känns "rätt" just idag. Själv satt jag inte "stilla" i någon position. Jag märkte det i en av de sista övningarna när man sitter med ett rakt ben och ett böjt ben, här ville jag andas ut och gå ner med rak rygg, andas in och komma upp med ryggen osv. Det kändes bra för mig. Prova vad som passar dig. Jag vill känna att jag rör mig till min andning när jag yogar - ibland är det så liten rörelse att den knappt syns. Då känner jag "flow". Vad mår du bra av?

Namaste och Run Happy! / Coach Sirpa
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttio med siffror i fältet här


Kommentarer


2016-10-11 16:26   emma

jag vill tipsa om http://www.onlinesmink.nu
http://www.onlinemakeup.info
http://www.makeupsweden.nu

 


Följ oss

Loppkalendern

26 maj
Åseda
26 maj
Göteborg m. omnejd
28 maj
Borlänge
28 maj
Kalmar
28 maj
Vänersborg
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken