Nu kör vi - Tylösand Aquathlon & Swim! - Petter&Jojje | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Petter Jojje


SPONSORERMest lästa


Nu kör vi - Tylösand Aquathlon & Swim!

10 jun 2014
av: Jojje Borssén

Idag kan vi meddela att Petter och jag har den äran att få tävla i Tylösand Aquathlon & Swim 25 juli. Det finns flera distanser av tävlingen, vi kör givetvis den längsta: 2 km simning öppet vatten och 21 km löpning.

Här kommer mera information om tävlingen:

Fredagen den 25 juli går premiären av Tylösand Aquathlon & Swim.
En sim- och löpävling som vänder sig till såväl nybörjare, motionär samt elit. Tylösand Aquathlon & Swim är en familjefest med distanser för alla. 
 

- Jävligt pepp på Tylösand i sommar. Kul del av Sverige och kul att få vara med och köra. Jag har dock respekt för distansen men det blir bra för mig- säger Petter.

Det blir en fantastisk upplevelse för deltagare och åskådare då banan går parallellt med stranden till en av Sveriges mest välbesökta badstränder. Tylösand har en vacker dag över 50 000 besökare. Starten sker i form av en masstart från stranden vid Livräddartornet, fortsätter med öppet vatten simning i Tylösandsbukten och avslutas med löpning i terrängen runt Tylösand. Den kortaste distansen är 400 m simning samt avslutande 7 km löpning. Den längsta distansen är 2 km simning samt avslutande 21 km löpning.

- Det blir en perfekt genomkörare för oss bägge inför träningsblocket i augusti. Vi har ett tufft tränings- och tävlingsschema hela vägen fram till årets stora mål - Ö till Ö så Tylösand Aquathlon ligger perfekt i tiden. Dessutom känns det som en klockren tävlingsarena för ett aquathlon- säger Jojje. 
 

Aquathlon innebär Öppet Vatten Simning samt löpning. Arrangören Anders Björkholm har stora förväntningar på första upplagan av Tylösand Aquathlon & Swim.

- Det känns oerhört spännande och roligt att få arrangera en Aquathlontävling i Tylösand. Med fin natur och mycket rörelse är det en skräddarsydd arena för Aquathlon - säger Anders Björkholm, som även arrangerar Stockholm Royal Park Aquathlon den 13 juli för andra året i rad.

Banorna:

Kategorier:
Tävlingar (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettioåtta med siffror i fältet här
Följ oss

Loppkalendern

24 aug
Örebro
26 aug
Brottby
26 aug
Mariestad
26 aug
Kalmar
26 aug
Stockholm
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!