Inför Tylösand Aquathlon och Karlstad Swim Run - Petter&Jojje | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Petter Jojje


SPONSORERMest lästa


Inför Tylösand Aquathlon och Karlstad Swim Run

17 jul 2014
av: Jojje Borssén

När vi fick frågan att komma ner till Tylösand och tävla i Aquathlon (simma / springa) så tvekade jag aldrig. Jag och Petter är tvugna att ha fart i kroppen för att klara långa lopp som Ö till Ö. Vi kör längsta sträckan på tävlingen vilket innebär 2 km simning i öppet vatten och sedan halvmaraton på det. Jag tror Petter kommer slå pers på halvmaran. Jag ska försöka pressa ner han på 1.40-1.45.

Simningen kommer gå kontrollerat till. Troligen runt 30 min beroende på väder och vind.

En annan anledning till att komma och köra på Tylösand är givetvis att det är klassik mark. Som de själva säger - en dålig dag är det 15 000 människor här. En bra dag är det över 50 000 människor här denna dag. Just därför ska det bli extra kul. 

Här kan du läsa mer om tävlingen. 25 juli smäller det! 

2 augusti drar turnébilen vidare till Karlstad. Vi fick frågan om att komma och köra en helt ny swimruntävling som startar ute på Hammarö och går sedan genom centrala delar av Karlstad för att gå imål på torget. Väldigt spännande då jag gillar att springa och simma i centrala delar med mycket folk. Detta kommer bli en stor upplevelse det också och givetvis ett perfekt lopp att synka utrustning, mentalt samarbete m.m. Karlstad Swim Run har en sprint och en långdistans. Vi kör långa.

Här kan du läsa mer om Karlstad Swim Run. 2 augusti smäller det! 

Efter dessa lopp kör vi också Ångaloppet. Då har vi fått tre bra tävlingar och finslipar resten i Nackareservatet inför Ö till Ö 1 september. Jag har aldrig tvekat på Petters förmåga, heller inte hans mentala styrka att klara av 12-13 timmar fysisk och mental trötthet. Ö till Ö kommer bli jävligt tufft men förbannat roligt. Nu ska vi bara finslipa på detaljerna och sedan gasar vi genom resten av säsongen! 

/ Jojje

Kategorier:
Tävlingar (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiotre med siffror i fältet här


Kommentarer


2014-07-24 22:08   Alexander, Halmstad

Ja, löpbanan innehåller en brutal stigning, som nog kan vara värd att gå upp för, och en lång seg uppförsluta (men där kan man nog hitta skugga). Per varv då... ;-)

Bis morgen!

 

2014-07-17 13:10   Tobias

Så som jag förstått löpbanan i Tylösand (den verkar inte vara helt definitiv än) så får man ta beskrivningen "relativt flack" med betoning på relativt. Med mina mått mätt skulle den snarare gå under benämningen, bitvis kraftigt kuperad. Jag är nöjd om jag håller mig inom 15 min från personbästa på halvmaran på den banan.

 


Följ oss

Loppkalendern

18 mar
Sundbyberg/Solna
18 mar
Borås
18 mar
Helsingborg
24 mar
Stockholm
24 mar
Karlskrona
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Boka in en fullmatad träningsdag med Lisa & Mårten den 18 mars!

Söndagen den 18 mars bjuder vi in till en maxad träningsdag tillsammans med Lisa Beskow och Mårten Nylén. Det blir inspirerande föreläsningar, varierande träningspass, lunch och en sportväska med goodies från Sportamore. Boka din plats redan i dag!

Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken