Utan min Garmin - Utan min Garmin | Runner's World
Annons

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Moa Herngren

Utan min Garmin

Coachen mötte upp mig i onsdags morse för att springa OCH gå. Hon menade på något obegripligt sätt att jag fuskat med detta och enbart sprungit mina 30 minuter istället för att varva med gång. Vilket påhopp! Hmpf! Så nu fick Herngren prova på hur det egentligen ska gå till. Jag fick även lämna Garminklockan hemma vilket jag även gjorde i morse när jag sprang. Konstigt nog kändes det för första gången helt okej att springa utan att stirra mig blind på tid eller antal kilometer. Däremot så kändes det mindre okej att varva gång och löpning även om jag verkligen försökte. Jag har alltid tittat snett på folk som är ute och promenerar i träningskläder eftersom jag tyckt att träningskläder är till för att träna i, inte promenera i, på sätt och vis är det rätt åt mig att jag nu får uppleva detta och vara en av dem jag tidigare retat mig på. Men samtidigt så sitter känslan långt inne. Jag är liksom programmerad sedan länge att man inte ska gå när man är ute och springer utan springa till varje pris. Men nu är min motivation att komma tillbaka så pass stark att jag till inget pris vill gå ut för hårt utan verkligen ta det långsamt, steg för steg, så att jag kan komma tillbaka hel och frisk. Jag vill inte risker att sumpa detta och ramla tillbaka där jag var för tre månader sedan.

Så här vackert var det i onsdags när jag och Mia kutade

 

Och nu till någonting helt annat. I går kom min nya roman från tryckeriet och idag firade jag dess ankomst med min grymma förläggare Åsa och lika grymma redaktör Katarina med en sinnessjukt god lunch på Rolfs Kök. Det som ligger på min tallrik är Rödvinsbrässerade oxkinder med gotlandstryffel och potatispuré. Löjligt gott! Min tredje bokbaby har landat. Konstigt men stolt ögonblick precis som det ska vara när ett nytt "liv" kommer till världen.

Idag kör vi lite countrywesternterapi apropå att min roman handlar om en parterapeut som har det lite trassligt på både jobb- och hemmafronten. Så här tycker i alla fall Tammy Wynette att man ska göra för att hålla ihop skiten.

Skriv ut Kommentarer (5)

2012-03-09 17:15, visad 8570 ggr


Annons

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugofem med siffror i fältet här

Kommentarer


2012-03-13 19:54   Moa Herngren

Tusen tack kära ni för alla grattis!!!
Torbjörn - skönt att höra att det funkar - jag håller tummarna för att det kommer funka för mig också snart. Längtar efter att kunna springa som vanligt:)
Annika - haha, det är ungefär det jag skulle vilja att det stod på min men det funkar ju inte längre:) Älskar by the way hans böcker.
Tusen tack igen allihopa!

 

2012-03-12 16:09   Torbjörn

Kör hårt både med boken och löpningen :-). Lyssna på coachen avseende gång/löpning, kanske inte helt kul att gå ibland men det ger ett bättre snabbare resultat i längden. Jag har själv precis varit i samma situation och det funkar. Kämpa på snart kör du milen utan paus igen :-).

 

2012-03-11 11:54   Lomma-eva

Grattis, förstår att känslan måste vara fantastisk - som efter ett marathon kanske....:-) ? Bokhandeln - here I come! Känner precis igen mig i dina tankar kring promenad i träningskläder, jag tänker likadant när jag ser folk som promenerar på löpband. Men det är likabra att vara ödmjuk, de kanske rehabiliterar sig, och man kan snart vara där själv..... Snart springer du igen!

 

2012-03-10 10:09   Annika

Haruki Murakami, som ju är en hängiven långdistanslöpare, vill att det ska stå på hans gravsten: Han gick åtminstone aldrig.

Grattis till nya boken!

 

2012-03-09 19:41   Lotta

Ska bli spännande att läsa din bok. :)
Även om du måste gå lite så är det ju underbart att du kan kuta igen.
Ha en go helg!

 

2012-03-09 18:28   Louise S

Stort grattis till din bok!! Härligt!
Det var väl en bra idé att varva löpning och gång! Livet är till för att lära sig nya saker. :)

 
Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Sök på runnersworld.se


Få vårt nyhetsbrev!


Annonser