Livsloppetbloggen - Bloggare på Runner's World | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Livsloppet Blogg


I artikelserien Livsloppet förmedlar vi starka livshistorier där löpning spelat en viktig roll. Ofta finns det mycket mer att berätta än vad utrymmet i tidningen tillåter, så nu hittar du därför Livsloppet-bloggen här på runnersworld.se. Varje månad får du följa en av profilerna från Livsloppet.

Den här månaden möter du Maria Börjesson, 43. Som ungdom tränade hon sprint och instruerade aerobics. Men när hon fick barn försvann träningssuget och hon tog en lång träningspaus. Med det följde en ohälsosam livsstil och en känsla av att inte leva fullt ut. Men i våras upptäckte hon Paulo Robertos ”15 minuter om dagen”, och löpbehovet kom tillbaka. Idag är hon mer vältränad än någonsin.

Kraften i VI

2 dec 2016

Lisa har precis dukat av efter middagen, ser ut i mörkret, känner att hon borde ge sig ut men orkar inte. Caroline sitter på tunnelbanan på väg hem och känner sig trött. Behöver träna och vill egentligen, men tänker att hon gör det i morgon när hon är piggare. Malin har haft en tuff dag på jobbet med några utmanande personalsamtal. Hon behöver rensa huvudet och få lite luft när hon kommer hem, men det tar emot att ge sig ut. Verkligen.

Tre kvinnor. Samma behov. Samma längtan. Samma utmaning.

Och samma lösning, nämligen VI.

För kraften i att göra gemensam sak är stark - när den ene är trött och orkeslös, är en annan stark. När den ena vacklar, tar den andre beslut. När den ena har en svacka är den andre full av energi och peppar.

Ett starkt team producerar och uppnår mer än varje individ skulle uppnått på egen hand ihopsummerat. Det gäller i professionella sammanhang såväl som i löparsammanhang. Det är även ett fantastiskt sätt att övervinna motstånd och komma ut under den mörka tiden på året.

Så den här veckan startade löpargruppen RunQ upp i Stockholmsförorten Bromma. Ett gäng i samma område som delar samma lösning på sitt önskemål att komma ut och röra på sig, träna inför ett lopp, umgås eller bara bli piggare.

Dagen D då gruppen skulle träffas första gången snöade det vågrätt, blåste starkt och var en kväll där en kopp te i soffan skulle varit det självklara valet om vi inte just bestämt att gruppen skulle starta upp. Jag var en hårsmån från att lägga ut ett meddelande i gruppen att vi ställer in på grund av dåligt väder. Men var det på grund av vädret eller att jag faktiskt hade en ingivelse av det där teet och en skön kväll i soffan? Nej, att ställa in första gången på grund av lite snöstorm var inte ett alternativ. Meddelanden dök upp om var vi skulle ses och vetskapen om att andra hade förväntningar, ville ge sig ut och att få sällskap stärkte den känslan.

Väl ute blev det en skön kväll. Vinden mojnade och löpturen bjöd på trolsk skog med snötäckta träd, lätt fallande snö, julstämning och trevligt umgänge. Utan ett team hade jag missat det. För jag hade ALDRIG kommit ut den kvällen utan teamet!

Vi har starka team på min arbetsplats Emric. En perfekt utgångspunkt för att få in träning i vardagen. Jag startar därför upp ytterligare en löpargrupp på jobbet kommande veckor. För teamets styrka gör det även lättare att komma ut på lunchen. Så varför inte dra nytta av det kollegiala även här utöver att prestera på jobbet?

Dessutom vet vi ju att träning, inklusive löpning, förbättrar hjärnans prestation, så det blir en win-win för individ, kollegor och arbetsgivare. Så istället för att kämpa själv med din egen önskan kanske det är läge att blicka utåt i omgivningen, vare sig det är på jobbet eller hemma. Vem har samma behov, längtan och utmaning som du? Och varför inte göra gemensam sak?

Dagen började bra med en skön löptur med kollegor på ridvägar vid Häringe slott innan en produktiv konferens. Och jag stänger den med en kopp te i soffan. Det ena utesluter uppenbarligen inte det andra. 

Together WE just make it happen.

MariaFölj oss

Loppkalendern

19 aug
Uppsala
22 aug
Stockholm
23 aug
Stockholm
24 aug
Örebro
26 aug
Brottby
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!