Livsloppetbloggen - Bloggare på Runner's World | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Livsloppet Blogg


I artikelserien Livsloppet förmedlar vi starka livshistorier där löpning spelat en viktig roll. Ofta finns det mycket mer att berätta än vad utrymmet i tidningen tillåter, så nu hittar du därför Livsloppet-bloggen här på runnersworld.se. Varje månad får du följa en av profilerna från Livsloppet.

Den här månaden möter du Maria Börjesson, 43. Som ungdom tränade hon sprint och instruerade aerobics. Men när hon fick barn försvann träningssuget och hon tog en lång träningspaus. Med det följde en ohälsosam livsstil och en känsla av att inte leva fullt ut. Men i våras upptäckte hon Paulo Robertos ”15 minuter om dagen”, och löpbehovet kom tillbaka. Idag är hon mer vältränad än någonsin.

Min väg tillbaka

30 maj 2016

Då var det min tur att ta över "bloggpinnen" och vem är då jag?

Eller ska jag kanske först berätta vem jag var? Jag var väl som vilken annan tjej som helst, jag var heltidsarbetande frissa. Hade familj med mina dina och våra barn. Alltså vår tids kärnfamilj :) Min hälsa var helt okej, jag gick på Friskis gruppgympa några dagar i veckan. Hade några kilons övervikt men de var ingens större fara så. Helgerna gick till renovering av vårt gamla hus som vi då köpt och livet rullade på. Utom på ett plan, jag har alltid haft svårt att ta ordet NEJ ur min mun. -Maria kan du passa X på lördag? -Maria kan du klippa mig efter jobbet? -Maria kan du följa med mig dit? -Maria kan du....? Ja så där rullade livet på! Sen pussla ihop det med vardagen var inte lätt. Men så gick det som det gjorde och jag kollapsade totalt ihop en dag på jobbet. Sen började en tid med många år av fruktansvärd ångest, blandat med en djup depression. Till följden av år med sjukskrivningar, starka mediciner, olika terapiformer. Jag tog till och med tjänstledigt från mitt älskade yrke och började studera . Allt för att försöka hitta tillbaka till gamla jag igen. Ni som levt med ångest vet att det enda man vill är att slippa den där hjärtklappningen och paniken som alltid finns där och bara väntar på att slå till. Till slut gör man allt och då menar jag verkligen allt för att slippa den där oerhört jobbiga känslan. Jag åt mina piller varje dag när det var som värst. Vågade inte ens gå och handla utan dom. Eller hämta mina barn utan dom. Detta var år 2004.

Och nu sitter jag här och bara känner hur alla endorfiner i kroppen lägger sig precis där dom hör hemma :) Jag har ikväll sprungit mitt 3 lopp på tid för i år , Blodomloppet här i Borlänge. Hade någon sagt till mig för 1år sen att jag skulle klara ett 5km lopp i 22 graders värme under 28 min hade jag förmodligen skrattat gott :) 

Just idag var lyckan lite extra då jag fick springa med min coach och älskade lillebror Tobbe och min bästa vän Anki och hennes son Pontus.

Det är så jäkla underbart rent ut sagt att bara se mig själv skriva detta just nu. Hela jag sitter här och bara ler . Denna lycka som äntligen finns inuti mig igen är så härligt skön. Bara det att jag har klarat att springa Göteborgsvarvet på tiden 2.22 är helt overkligt. Mitt mål när jag hade bestämt för att ge löpningen en chans var att klara Tjejmilen i höst, jag hade väl aldrig trott att jag skulle vara här i min resa just nu!

Så till er som har ångest, ge löpningen en chans. Det är guld värt 

SISTA INLÄGGET HÄR!

30 maj 2016

En månad går så himla fort. Speciellt i blogg världen. Och speciellt maj månad.

Men ni är jätte välkomna att hänga med över till min vanliga kickass-blogg.

Eller till min Instagram.

Och när det kärvar, när det känns tungt och som att det aldrig går snabbare. Så tänk på att du iallafall har möjligheterna.

Att ta ett djupt andetag och känna livet i sig är det bästa, för att sätta prestationer och ”misslyckanden” i rätt perspektiv.

Ha en fantastisk dag!

och hoppas att vi ses i löpspåret!

Peace and love

Cecilia Hedström

Häng med på Instagram:

@mynewkickasslife

https://www.instagram.com/mynewkickasslife/

bloggen:

http://mynewkickasslife.com

VILKA BACKAR.....

29 maj 2016

Alltså jag tänkte ju att den här helgen skulle vara lugn.
Men när man hälsar på någon som har mer superfoods påsar i skåpet än en själv och ett hemmagym som slår det mesta.
Ja, då får man ju bidra med det man kan, som att köra lite backträning.
Åh har du varit i Gibraltar så vet du hur brant det är....
Wow likom, mina lite trötta Göteborgsvarvs-muskler gav sig till känna.
Men det var bara att lägga det åt sidan. Och visa hur man springer upp, upp, upp för någon som är vältränad men aldrig springer.
Och som gärna vill fortsätta springa.
Kan inte det vara bland det roligaste, att få med någon oinvigd på löpartåget?
Så jag fick låna ett par gympa dojor storlek 41 (själv har jag 39:or i vanliga fall hahahaha).
Men det gick hur bra som helst när jag snörde åt dem ordentligt.
Vi sprang, power-walkade och sprang, flåsade och sprang. Och sprang.
Åh vilken vy när man kom upp.
Men när vi möttes av ett gäng apor kände jag att det var dags att vända neråt :-)

Så meditering, hästpolo och yoga har det blivit. Vädret är väldigt löparvänligt men inte så varmt eller soligt att det gått att sola.
Och så blåser det ganska hårt här idag.
Så efter träningen spanade vi in Ironman filmer och Triatlon.
Jag letar ju efter en utmaning. Som skall vara tuff men inte överdrivet.
Jag vill ju fortfarande leva ett balanserat liv :-)

Så jag vet inte vad det blir, men Ironman eller Triatlon verkar väldigt häftigt!
Njut av er söndag!
Keep shining everone!
love

Cecilia Hedström 

Vilken vy!!

Lite vila!

Väldigt högt och väldigt brant!

Vilka grejer i kylskåpet!!! Me like!!!

Lite huvudstående, örenen :-)

Att njuta lite!!!

27 maj 2016

Vilket lopp det var i lördags.Jag för försöker verkligen hålla kvar känslan och njuta av att jag sprang, att det kändes skönt och att vi hade så kul, så länge det vara går.

Det är så himla lätta att utföra en prestation och sedan knappt, innan man avslutat, den så blickar man framåt, utan att njuta av nuet.
Alla insatser man gör blir ju så himla små om man inte njuter en stund av det man åstadkommit!
Och njuta och inte oroa sig i onödan!!! 

Så även om jag njutit så har jag så klart gått vidare i min träning.

Det var ju Bikram i söndags,
Gymet med armar och axlar i måndags,
yoga hemma på tisdagen och då räknar jag det som vilodag.
Onsdag körde vi HappyRun och eftersom vi inte är så många ännu så blir det lika mycket träning för oss som för de som vi skall ”leda” (konstigt ord :-)
I går blev det ett mag/rumpa/lår pass på Hagabadet med min dotter.

-Vi blir nog inte så svettiga av det sa vi till varandra (för ibland är passen lite väl stillsamma där) men himmel vad vi bedrog oss Hahahaha.
Det känns i hela rumpan idag!!!

Nu är det nästan 10 månader sedan jag lade om min kost totalt. Vegan, men inte heller processad mat eller halvfabrikat, inget kaffe eller socker.

Och de första förändringarna i kroppen var att huden blev så mycket slätare, sedan blev lederna mjukare och musklerna inte lika spända. Och nu när min kropp är mindre försurad så får jag inte lika mycket träningsvärk. 

Nästan så att jag saknar känslan :-) men jag vet att jag är mer basisk och det är ta mig tusan 100 gånger bättre än att ha försurad värk.

Hård träning försurar ju som bekant kroppen, och är man då sur innan så blir det ju ännu värre för ett tag.
Och i en surmiljö trivs cancer, inflammationer och andra saker som man inte vill ha.
Så håll din kropp så basisk som möjligt speciellt när du tränar hårt!

Sedan har jag provat en spännande sak. Att tillföra ozon till mitt blod. Man tar ut 100 ml. blod, tillsätter rent ozon och sedan låter det gå tillbaka in i samma blodkärl igen. Det tar ca 45 minuter och kostar 2 500:-

Förutom alla medicinska fördelar är det värsta anti-aging kuren.
Victoria Silvstedt är helt hocked på det och vi vet ju alla hur ung hon ser ut :-)
Men det handlar ju inte bara om en qvick fix, man bör ju leva sunt också.
Det finns aldrig några qvick-fix, det är alltid ett pris att betala i slutändan.Läs mer på min vanliga blogg om du vill veta mer.

Just nu sitter jag på Landvetter för att flyga till Malaga över helgen. Och jag har faktiskt medvetet inte stoppat ner mina löpardojjor, även om jag super ångrar mig nu.
Men jag skall yoga och meditera och gå på polotävling. Sola mig i solen och njuta av värmen och vila lite.
För det är viktigt att vila sig i from också, men trust me, bara då och då och inte som en universalträning.

En fin fredag önskar jag er alla där ute!!!
Kram och kärlek !
Cecilia 

Min blogg mynewkickasslife.com
Och om du vill hänga med mig på Instagram; så klicka här :-) 

 

Spännande grejer! Skall bli spännande och se hur min träning blir nu.

Verkligheten kallar. Återbesök... tre års återbesök och man lär sig aldrig. Det hugger till i magen vare sig man vill eller inte. Igår tog jag provet (tack älskade unge för att du följde med mig till det där deprimenrande stället på Shalgrenska där man tar proverna, måste man förstärka eländighetne med en trist miljö?? Arkitekter och inredare vakna please!!!!) och på måndag skall jag träffa doktorn. Vill inte förstora det mer än vad det redan är så jag skriver inte mer om det nu. För idag är det ju fredag och det är ingen ide att oroa sig innan det är något att rora sig för. NJUT VÄNNER, NJUT!!!!

Statist i SVT´s nya drama serie "vår tid är nu" så himla spännande, nja inte jag alltså men att får vara med på 40-talet. Kläder, inredning ALLT är tidsenligt.

Åh så var det ett företag som ville ha ett par i sin reklmafilm. Så vad gör man då, när man inte har någon man, man lånar en! Alltså Johan som också är min löparkompis ställde upp utan mankemang. Det är nästan så att vi tycker att vi är ett par. hahahahaha Vi får väl se vad casting bolaget säger om oss :-) 

Super god och näringstät ekologisk mat på Happy M Kitchen. Efter vårt rump-pass!

Finns det något vackra land än Sverige just nu? Tror inte det :-)
Min cykel väg till gymet! 

Göteborgsvarvet i mitt hjärta!

22 maj 2016

Alltså min strategi fungerade, klart det fungerade :-))
När man får springa med sin bästa löparkompis.
Och vår strategi var ju enkel; att ha kul! 
(vilket på löparspråk betyder; ingen hets, inte ryckas med fast man vill, inte ta tiden, inte baksnacka sig själv om att man inte orkar, inte jämföra sig med andra, vara närvarande, heja på publiken, heja på löparna och bara skratta)
Ni vet lätta grejer hahahhahaha (alla som någon gång sprungit lopp vet hur svårt det är att hålla sig till just "ha kul")

Men det var kul! 
Vi hade bestämt oss och vi lyckades!

Jag bestämde mig dessutom för att föreviga vår härliga runda, bara för att fokusera på nuet, på publiken, på alla andra löpare, på att njuta och sedan minnas. Alltså vi hade såååå kul!!!

Och även om jag bara hade 8 mil i benen så hade jag ju tränat bikram och gymet. Och passen har ju varit extremt hårda (för att vara jag) så det kändes helt okej, alla 2 tim. och 5 min. jag sprang.
Förra året sprang jag fem minuter snabbare men det var en pina från 7 km och ända in i mål. Jag var stum som en pinne.
Och kände inte det där härliga flowet. 
Så även om det inte var som en walk-of-fame det här året heller (är det någonsin det?) så var det.... ja kul hela vägen. 
Och det känns att om jag tränar lite mer kommer jag att kunna springa lite snabbare.
Så kändes det inte förra året, då var det som att jag nått en tröskel, av trötthet, ålder och ja bara jävla jobbigt var det då
MEN.... jag bet ihop och gjorde det.
Det var nog därför jag inte köpte någon biljett, jag var rädd att det skulle bli en pina i år igen.
Men nu är jag här!!!
Underbart!

Och nu sitter jag i soffan och vilar efter 90 minuter Bikram som fick mina stela vader, höfter och rumpa att se liv igen :-)
Nu skall jag bara äta lite och sedan sova!!
Love and Peace alla löpare och alla andra kämpar där ute!

Det är lite halvsegt att ladda upp bilder här (sorry RW) men det finns fler på min vanliga blogg om man vill kolla in publken, elle när Jörgen snackar med andra löpare.
mynewkickasslife.com 

Och om jag träffade min Tinder dejt i startfållan, nja det gjorde jag inte rikigt. Men nästan :-) 

Jag heter Giovanni och springer för Hard Rock!!!! Tack finaste Giovanni för din numer lapp!!

Glömde ju stå på huvudet i morse :-)) Detta och spirulina is da bästa uppvärmning som finns :-))

Underbart!! hahaha alla tittar in i sin egna mobil för coolaste selfien hahahaha

Men så hann hon komma den lilla syster yster! Nästa år är hon med och springer!!! Yippieeee! Lilla k jobbade hela dagen!

Kolla vem jag sprang på!!! Patrik som jag inte träffat på 25 år, träffar jag av en tillfällighet på ett jobb i vintras och så nu!!! Sötaste Putte!!!

Vi testar selfie poser i startfållan!

Vi skrek heja publiken och dom gick bananaz :-))) Alltså göteborgare i mitt hjärta!!! heja publiken fick de mest trötta åskådare på fötter! Ge energi och få energi!!!

Jörgen har når runners-high på Hisingssidan!!

Jag gjorde det!!!! WOOOOOOO jag sprang upp för hela bron!!! och nu är det bara nedför, typ"

Vi har precis rundat Götaplatsen och nu känns det som man är hemma liksom :-)

Här har vi gått 30 minuter från Slottsogen, (i regn) åkt fullknökad spårvagn 5 minuter, halvjoggat 15 minuter  i duggregn och sedan släpat oss hem till mig. Men jädrar vad vi har haft kul!!!
Jag stod i duchen i 20 minuter och drack misosoppa samtidigt, för att tina upp både innifrån och utifrån. Bada, hade varit skönt, men då hade jag aldrig tagit mig ut efteråt. För fira det måste man ju, eller vad säger du Jörgen och Erik som vek sig big time :-)) Men nästa år kanske, nästa år :-)

 

Ladda fler


Följ oss

Loppkalendern

19 aug
Uppsala
22 aug
Stockholm
23 aug
Stockholm
24 aug
Örebro
26 aug
Brottby
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!