Livsloppetbloggen - Bloggare på Runner's World | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Livsloppet Blogg


I artikelserien Livsloppet förmedlar vi starka livshistorier där löpning spelat en viktig roll. Ofta finns det mycket mer att berätta än vad utrymmet i tidningen tillåter, så nu hittar du därför Livsloppet-bloggen här på runnersworld.se. Varje månad får du följa en av profilerna från Livsloppet.

Den här månaden möter du Maria Börjesson, 43. Som ungdom tränade hon sprint och instruerade aerobics. Men när hon fick barn försvann träningssuget och hon tog en lång träningspaus. Med det följde en ohälsosam livsstil och en känsla av att inte leva fullt ut. Men i våras upptäckte hon Paulo Robertos ”15 minuter om dagen”, och löpbehovet kom tillbaka. Idag är hon mer vältränad än någonsin.

EN LITEN TUR TILL HOLLAND!

30 apr 2016

Hur gör ni när ni är ute och reser, med träningen?
Jag älskar att upptäcka nya städer, vare sig det är i Sverige eller utomlands genom att springa.
Men ibland får man bara inte till det.
Ni vet när man hälsar på hos människor (som man gillar jätte mycket, men...) som inte förstår storheten i att springa :-)

Som tittar på en med stora, förebrående ögon. -Skall du verkligen ut och springa, nuuuu? Det dåligt samvetet slår till som en autopilot, och jag dras tillbaka 15 år i tiden, då min kid var en bäbis och jag var tvungen att lämna på förskolan för att jobba.
Lite så.
Men ibland är jag jätte duktig att förklara varför de där 20 minuter för mig är viktiga. Men ibland får jag bara inte till det.  

Jag reste till Holland igår för att möta upp min dotter i De Haug, hon har bott och jobbat på Guadeloupe i 6 månader. 
Första natten tillbringade jag i Amsterdam.
Vilken underbar stad!
Men försenat plan, försenad anknytning och lite annat strul, gjorde att tiden till en löptur försvann och helt plötsligt stod min Tinder dejt i dörren för att hämta mig.
Med två cyklar. Cool kille. Dejta och röra på sig är den bästa kombinationen :-))
När jag senare på kvällen berättade att jag tänkt föreslå en löpar-dejt, blev han eld och lågor. Så nu har vi tummat på, att om vi ses igen så blir det med löparskorna på!

Som sagt, cool kille :-)
Enjoy your Saturday å spring lite för mig med :-) 

Staden där ALLA cyklar!! Så himla nice. Men himmel vad kallt det var!

Så många ställen med juiceer, hemma gjorda bars och snacks utan vare sig mjölk eller kemikalier!

Kan var bland det bästa för att boosta en gröndrink!

Vad skådar mitt ena öga? En Green Juicer, åh vad fin den är!!!!

MY NEW KICKASS LIFE :-)))

28 apr 2016

Jag är smickrad, glad och super nyfiken på att få blogga här på Livsloppet-bloggen!!
Tack för förtroendet kära redaktion.

I maj månads nr finns ett reportage om mig, jag har inte sett det själv än :-)
Så att skriva här skall vara en förlängning av det.
Och även om journalisten Minna skrev jätte fint om mig i papperstidningen så ryms så klart inte en hel människas vardag på en sida.
Så jag tycker att det här var ett super fint initiativ av RW. 

I mina ögon ögon är alla som älskar att springa löpare. 
Så jag är en löpare, som tyvärr fick cancer. 
Åh cancer är helvetes helvete och vägen tillbaka är nästan lika illa jobbig. Och då är det lätt att ge upp.

Men tack och lov hade jag mina löparskor och ett par tights. och kärleken till själva springet.
Och envishet och en massa ilska, som gjorde att jag inte la mig ner och gav upp.
För det är väldigt lätt att släppa taget och bara ge efter. När motgång på motgång slår emot en.

Men löpning ger endorfiner, ljumma vindar i håret, ett hjärta som bankar och härlig svett som rinner längst med ryggraden.

MAN KÄNNER ATT MAN LEVER :-)))

Och det är ju det som livet handlar om, att leva. 100%
Så om ni hänger med mig den här månaden, så hoppas jag att inspiriera till att aldrig ge upp. Att njuta varenda mulen dag. Att röra på sig bara för att man kan. Och att du skall känna livet i dig!

Bara för att du skall få en aning om vad som väntar :-)) så består min vardags träning av löpning, bikram yoga, gymet och meditation (för det är träning för hjärnan, som också är en muskel). Och mycket om mat. Eftersom jag äter macrobiotiskt så långt det bara går.
Till vardags jobbar jag som fotograf. Och så arrangerar jag loppet FIGHT CANCER and RUN. Dessutom har jag precis en ny karriär på gång (hahaha hoppas jag iallafall) men det berättar mer om i veckan som kommer!

Kramar och kärlek till alla där ute!

Vill du följa mig på Instagram blir jag ju super glad :-)) @mynewkickasslife

Den här bilden tog GT/EXPRESSEN när jag gick i mål efter Göteborgsvarvet 2013. Två månader efter att jag slutat med cellgifter och fått beskedet att jag var cancerfri. När jag gick över mållinjen kände jag att jag skulle överleva. Alltså det kändes det i hela kroppen. Så glädjen visste inga gränser. Jag var bara tvnungen att krama någon, där och då. Så jag kramade första bästa som stod med en öppen famn. Och det visade sig vara en journalist, Stefan Nilsson. 
 

Mirjana's Adventures på Facebook

27 apr 2016

Tiden går fort och tyvärr har jag inte haft möjlighet att blogga lika mycket som jag hade önskat, på grund av att jag har varit utan internetuppkoppling i Himalaya. Nu sitter jag här i Kathmandu med en kopp te i handen och inser att tiden har kommit för mig att lämna över stafettpinnen till nästa bloggare här på Runner’s World. Det känns tråkigt för det har varit roligt att blogga för er.

Dock kan ni fortsätta följa mig på min personliga blogg:

www.facebook.com/mirjanasadventures

och ni kan även följa mig på instagram: @mirjanasadventures

Där kommer jag publicera bilder från äventyret här i Himalaya. Jag hoppas verkligen att ni kan fortsätta följa mig och det skulle göra mig oerhört glad om ni kan gå in på min sida och gilla, dela samt följa, för mina äventyr och utmaningar har bara börjat. Det skulle vara till stor uppskattad hjälp då jag vill nå ut till fler människor med inspiration.

Så detta är inte ”The last good bye”.

Tillbaka från Himalaya

27 apr 2016

Nu har jag äntligen tillgång till internet, efter flera dagars vandring i Himalaya. . Stolt kan jag meddela att jag nådde toppen på berget Kyanjin Ri (4773 meter). Det var mer utmanande och tufft än vad jag hade förväntat mig. Vandringen krävde fullständig fokus nonstop. Det tog på krafterna. Min ledsagare, jag och en vän tog oss fram steg för steg. Det blev tusentals naturliga trappor över sten och vissa stenar var lösa eller hala. Höjden kändes i varje andetag och kroppen var helt utmattad varje kväll efter en heldags vandring. Visst var det jobbigt att vandra i tuff terräng  uppför och nerför i flera dagar. Men det var en fantastisk upplevelse och utmaning. Även om jag inte på toppen kunde njuta av utsikten kände jag en underbar känsla. Det var en känsla av frihet och glädje.

Ärligt talat på vägen ner för berget var den största utmaningen. Då var jag trött och magsjuk. Efter en dags vandring nerför och en halvdag uppför på branta samt smala serpentinvägar. Jag tyckte det var mentalt jobbigt att gå uppför eftersom jag ville ner. Nu vet jag att det inte finns några genvägar i Himalaya, precis som i livet. Just därför är jag glad att jag klarade vägen upp och ner för berget. När jag ser tillbaks på vad jag har gått igenom och hur jobbigt utmaningen var så känns det mer euforiskt.

Smoothie

27 apr 2016

Något som jag saknar nu när jag är i Nepal på resande fot är smoothie. Det är min favoritfrukost och mitt favoritmellanmål. Det är så enkelt och går snabbt att blanda frukt, bär och yoghurt. Dessutom är det perfekt som återhämtningsdryck direkt efter träning och löpning. Jag brukar alltid vara sugen på något att dricka eller äta efter att jag har sprungit och jag vet varför. När vi springer eller styrketränar förbränner vi kolhydraterna som vi har lagrade i musklerna och när kolhydraterna är slut börjar kroppen bryta ner musklerna som är uppbyggda av protein. Efter träning behöver muskelcellerna alltså energi och något för att reparera det som har brutits ner. Om man inte får i sig energi direkt efter träning stänger sig muskelcellerna. Det betyder att om du duschar, åker hem och börjar laga mat och sedan äter en tung måltid är det redan försent. För det första har muskelcellerna stängt sig så energin går till fettcellerna istället. För det andra är nerbrytningen av muskelcellerna redan igång. För det tredje tar det tid för maten att ta sig från magsäcken till tarmarna och vidare ut i blodet. Därför är smoothie bra mellanmål efter träning så att muskelnedbrytningen inte kommer igång. Då har magen något att jobba med och ta energi ifrån, åtminstone tills du kommer hem och hinner laga maten (om maten inte är färdig). Eftersom smoothie är flytande går det snabbt ut i blodet och ut till musklerna.

Ladda fler


Följ oss

Loppkalendern

19 aug
Uppsala
22 aug
Stockholm
23 aug
Stockholm
24 aug
Örebro
26 aug
Brottby
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!