Tack och vi ses i löparspåret! - Linda - Inspirationsbloggen | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Linda Christensson


Tre barn i åldrarna 2, 4 och 6 har inte hindrat Linda, 33 från att löpträna så mycket hon vill. Faktum är att hon är mer vältränad än någonsin. Här berättar hon om sin resa mot toppformen.

Tack och vi ses i löparspåret!

4 jan 2018
av: Linda Christensson

Tänk att det gått 1,5 år sedan jag var med i tidningen Runners World och började blogga. Det stod "så kom jag i mitt livs form under småbarnsåren". Mina barn är nu 3,5, 6 och 7,5 och jag kan säga att jag är starkare än någonsin. Rutinerna som jag sakta byggde upp har gjort att mitt liv innehåller mycket rörelse och träning trots att jag karriärsatsat och jobbar heltid. Mina barn går alltid i första hand och jag ser hur positivt det påverkar dem att vi lever ett aktivt liv.

Jag vill tacka alla er som hört av er till mig på olika sätt under den här tiden. Att få ett mail där det står att jag inspirerat dig till att damma av löpardojorna har gjort mig så glad!

Men efter ett tufft 2017 med mycket glädje, jobb och även den värsta dagen i mitt liv (7:e april) så är det dags för mig att sluta skriva i det här forumet. Jag har fått ett vikariat som gruppchef under ett år och jag vet att det kommer bli mycket jobb. Då får jag helt enkelt prioritera bort. Jag väljer att avsluta min blogg med min start. Nämligen mitt första blogginlägg 23 juni 2016.

Ta hand om er, rör på er mycket och träna lagom!

En rad ur refrängen på Olle Ljungströms låt "En apa som liknar dig" och några ord som betyder väldigt mycket för mig. Jag tror jag upprepar dessa ord för mig själv fem gånger per dag. Ibland fler gånger och ibland färre.

Jag kan precis som andra inte bestämma allt i livet, men de gånger jag har valmöjligheter väljer jag just att välja. Jag har tre barn på två, fyra och sex år. Jag arbetar heltid med möten som jag måste gå på och arbetstimmar som ska avverkas. Jag har läkarbesök, inte bara mina utan även mina barn ska på kontroller eller blir sjuka. Jag ska laga mat, hämta och lämna hos dagmamman och massa andra saker som måste göras. Jag bör även sova minst sju timmar per natt för att må bra dagen efter. Men om jag räknar bort alla dessa timmar har jag faktiskt ett antal timmar kvar. Inte alla dagar i veckan, men de flesta. Och det är med dessa timmar som jag bestämmer hur jag vill använda.

Jag är gift med en man som arbetar skift. Oftast svär jag över detta. Svär över alla ensamma kvällar och helger, men jag ser även fördelar med att ha en man som inte arbetar som jag gör. Han lämnar oftast hos dagmamman, vilket gör att morgnarna har blivit min tid på dygnet. Min tid då bara jag är vaken, där jag kan välja fullt ut hur jag vill använda tiden. Jag kan välja att sova lite längre om jag behöver. Jag kan välja att ställa klockan på 05.00 eller ännu tidigare och ge mig ut på en lång cykeltur på Färingsö där jag möter enstaka bilar, rävar, harar eller bara njuter av naturen. Jag kan välja att springa till jobbet och se Stockholm sakta vakna till liv, och varje gång förundras jag över hur fantastiskt vackert det är. Oavsett väder. Jag väljer att se det vackra i en grå regnig storstad där Karlbergskanalen flyter in mot Stadshuset. Väljer jag att cykla till jobbet för att gå på gymmet är jag oftast ensam i lokalen och småpratar inte bort tiden utan kör på. 

Vetskapen om att valet är mitt gör att jag känner mig harmonisk. Jag vet att jag gör mitt bästa för att hinna med allt jag vill göra. Jag ser inte längre träningen som något jag bör göra utan något jag väljer att göra så fort jag får chansen. 

I och med att jag väljer att gå upp tidigt och utnyttja den tiden för träning, så använder jag tid som jag tidigare gjort annat på. Jag har bland annat valt bort att titta på TV. En timme i veckan brukar jag få ihop numera men det är inte något jag saknar särskilt mycket.

Jag tycker inte att alla ska välja att gå upp tidigt och träna, strunta i sovmornar och strunta i TV. Det jag vill säga att när du kan välja, så gör det. Jag tycker att man ska vara noggrann med sitt val. Det är ditt liv och din tid. Och vad du än väljer, så va glad över det. Du kan alltid göra ett nytt val imorgon!

Foto Wahab Akman.


Kommentarer


2018-01-04 12:42   Linda Christensson

Tack snälla Ida S. Jag blir så glad av att läsa din kommentar. Lycka till med livspusslet!

 

2018-01-04 08:03   Ida S

Tack för alla dina blogginlägg! De har varit så inspirerande att läsa. Du väcker många bra tankar kring hur man kan få livspusslet att gå ihop med små barn, träning och allt det andra som hör vardagen till med hämtning och lämning. Stort tack och lycka till framöver!

 


Följ oss

Loppkalendern

20 aug
Linköping
22 aug
Stockholm
23 aug
Örebro
24 aug
Sälen
25 aug
Göteborg
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken