Nu startar jag min resa mot en smärtfri löpning - Linda - Inspirationsbloggen | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Linda Christensson


Tre barn i åldrarna 2, 4 och 6 har inte hindrat Linda, 33 från att löpträna så mycket hon vill. Faktum är att hon är mer vältränad än någonsin. Här berättar hon om sin resa mot toppformen.

Nu startar jag min resa mot en smärtfri löpning

9 nov 2017
av: Linda Christensson

Albert Einstein var en väldigt klok man sa “Definitionen av galenskap är att göra samma sak igen och igen och förvänta sig andra resultat.” Jag har inte varit så klok. För cirka 2, 5 år sedan efter Women´s health  halvmarathon, när jag var i mitt livs bästa löparform och kunde springa hur långt som helst gick jag sönder. Jag minns det som igår. Jag sprang till jobbet längst Karlbergskanalen och helt plötsligt kunde jag inte springa mer. Jag fick stanna och stretcha. Gå lite grann, springa lite grann och nej det fungerade inte! Det var en och en halv månad kvar till Stockholm Marathon som jag tränat så hårt inför. Jag gick till läkare, sjukgymnast och naprapat. Dagen innan Stockholm Marathon fick jag en liten panikattack då jag förstod att jag inte skulle kunna genomföra loppet dagen efter.

Månaderna som följde försökte jag springa då och då utan resultat. Jag fortsatte cykla till jobbet och tränade mycket kroppsstyrka med tabatatimer. I oktober/november 2015 försökte jag mig på en mil första gången sedan april och sprang den på 47 minuter. En kuperad mil så all annan träning hade fått mig att bli en starkare löpning. Jag var så lycklig men inte smärtfri. Nu, två år sedan jag sprang den milen, har jag fortfarande problem med högerbenet. I perioder fungerar det riktigt bra men sedan kommer perioder då jag "hanterar" det genom att undvika asfalt, inte springa för långa sträckor eller bara uthärdar smärtan. Men jag har inte gjort något åt själva problemet på väldigt länge. Inte förrän nu.

Det hela började med att jag träffade Per på CrossFit 162 West som gjorde en kroppsscreening på mig inför att jag skulle bli medlem i boxen. Han testade mig för att se hur min kropp är. Om det är något jag borde träna mer på eller inte göra alls. Jag fick övningar för att bli bättre, starkare och rörligare. Men framförallt sådde han ett frö hos mig. Jag kan inte riktigt beskriva det,  men sakta har det växt fram hos mig att jag ska försöka få ordning på min högersida. Så det jag har börjat med är:

- Screeningen och jag gör mina övningar och stretchar (två gånger i veckan, jag borde göra det tre gånger)

- Jag har minst en vilodag i veckan, helst två.

- Jag har gjort en skrapmassage (den behandlingen förtjänar ett eget inlägg).

- Jag har bokat tid hos en läkare.

- Jag ska inte springa fram till julafton. Jag kommer istället träna CrossFit och cykla till jobbet fem dagar i veckan tur och retur.

Tänk att det skulle ta mig två år och förstå att om jag gör samma sak varje dag så kommer jag inte få något nytt resultat! Men nu hoppas jag att jag tagit de första stegen mot en smärtfri löpning.


Kommentarer


2017-12-27 16:52   Ann

Uppdelning eller skilsmässa är inte en lösning på dina äktenskapsproblem !!!! !!! är säkert det bästa, och hans resultat är 100% garanti.
Min man är hemma nu och vi lever med glädje tillsammans som en bra familj och jag tackar den kraftfulla stavningskastern. Han är så kraftfull och jag bestämde mig för att dela med mig av min historia på internet, att det fortfarande finns bra stavhjul och DR ISIKOLO, är en av de goda stavarna som jag alltid kommer att be för att leva länge för att hjälpa sina barn i tidens besvär, My Äg nu älskar mig mer än innan jag är så lycklig och min man har avbrutit skilsmässan med hjälp av DR ISIKOLLO och vi tillbringade julhelgen tillsammans. Om du behöver en stavningskastare som kan stava en stavning som verkligen fungerar snabbt, föreslår jag dig, "," KONTAKTA Via e-post: ! Du kan också ringa honom +2348133261196

 


Följ oss

Loppkalendern

20 aug
Linköping
22 aug
Stockholm
23 aug
Örebro
24 aug
Sälen
25 aug
Göteborg
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken