Han flåsade mig i nacken under fem kilometer för att sedan springa om vid mål... - Linda - Inspirationsbloggen | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Linda Christensson


Tre barn i åldrarna 2, 4 och 6 har inte hindrat Linda, 33 från att löpträna så mycket hon vill. Faktum är att hon är mer vältränad än någonsin. Här berättar hon om sin resa mot toppformen.

Han flåsade mig i nacken under fem kilometer för att sedan springa om vid mål...

27 aug 2017
av: Linda Christensson

Under veckan har jag haft enormt trötta ben. Jag har cyklat 15 kilometer åtta gånger, ett löppass, ett benpass på gymmet, ryggpass och en halv "Murph". Igår när jag skulle ut och springa var jag sjukt trött i kroppen, plus att jag inte hade ätit tillräckligt under dagen så den energinivån var också låg. Men ut skulle jag. Jag åt mellanmål, väntade en halvtimme och gav mig sedan ut. 

Jag märkte att jag höll ett bra tempo, trots att det inte kändes så. Jag har tre kilometer till löparspåret som är en rätt tråkig bit att springa på asfalt. När jag väl kom till löparspåret ser jag en man ta långa kliv uppför den branta backen som är starten i Grimstaspåret. Efter några hundra meter ser jag mannen och jag knappar in på honom rätt fort. 

Att springa om någon är inte självklart. Speciellt inte när man vet att man kommer få springa lite fortare än man tänkt för att komma förbi och hålla avståndet. Men samtidigt vet jag att jag kommer få sänka tempot för att inte ligga honom i hälarna. Jag beslutar mig för att ta sats och springa om. Det går lätt och jag håller det ökade tempot. Inte det tempot som från början fick mig att springa ikapp honom, utan tempot som gör att jag kommer kunna springa om snabbt och sedan öka avståndet.

Trodde jag ja! Mannen tar rygg på mig och ligger sådär nära att jag undrar om han kommer sträcka fram en fot och fälla mig vid tillfälle. Det känns inte jättebra även om jag inte är rädd av mig. Jag tänker att han säkert bara ville ha draghjälp på rundan. Det är helt ok för mig men jag önskar att han sagt något. Ropat "är det ok om jag tar rygg på dig" Jag hade gett tummen upp direkt. Självklart! 

De som sprungit i Grimsta i västra Stockholm vet att det är rätt kuperat. För mig var det tungt med alla branta backar men jag var stark. Trots att tillfällen gavs då jag tappade farten sprang han aldrig om under rundan. Spåret avslutas med en uppförsbacke som är brant, sedan en nedförsbacke som är lång inför upploppet som är några hundra meter rakt på en smalare väg. Jag är alltid snabbare i slutet än i början och har höjt tempot bra på slutet. När det är 200 meter kvar hör jag hur han tar sats. Han springer om. "Men va f*n"! Tänker jag. "Inte en chans"! Jag hinner tänka hur fånigt det är om jag nu springer om honom. Men det spelar ingen roll. Han kan inte flåsa mig i nacken under nästan fem kilometer för att sedan springa om. Dessutom utan att säga ett ord.

Nu är det jag som tar sats. Med några rappa steg springer jag om. Håller tempot. Han stannar vid mål. Jag har tre kilometer kvar. Och jag springer leendes hela vägen hem!


Kommentarer


2017-08-28 10:32   Linda Christensson

Haha Birgitta, jag är inte expert över hur man ska bete sig i löparspåren och på lopp, men kan tycka att det är ok under lopp att ta rygg på någon. Där springer man tillsammans. /Linda

 

2017-08-27 09:25   Birgitta Granström

Jag ler ett skammens, igenkännande leende när jag läste din blogg. Jag har gjort nästan samma sak.... På ett Blodomlopp för några år sedan. Kom ikapp ett par, förmodligen far och son. De var två meter långa och nästan lika breda. Där låg jag i bakhasorna och mådde så gott! Efter åtta km kände jag mig urstark och knatade om, utan ett ord till tack. Efteråt har jag fattat hur dåligt jag uppförde mig. Jag lovar, nästa gång jag tar rygg på någon på det viset kommer jag att fråga om det är ok!

 


Följ oss

Loppkalendern

22 sep
Uppsala
22 sep
Umeå
23 sep
Mölndal
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken