Omstart blogginlägg nr 3 - LG Skoog | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

LG Skoog


LG Skoog är Runner's Worlds egen coach som ger träningsråd och svarar på era frågor i varje nummer av tidningen.

Här kan du ställa dina träningsfrågor till LG

I den här bloggen delar han däremot med sig av stort och smått från sitt eget löparliv, vi får se om du lyckas hänga med i svängarna.

Etiketter


  1. > Blogg

Omstart blogginlägg nr 3

10 okt 2016
av: LG Skoog

- Ingenting är fel. Allting är rätt.

Klassiskt tävlingslinne IFK Umeå terräng SM 1981 (9:a). Glasögonen, frisyren och landstingströjan i bomull känns sådär. Och jag som alltid lär mina adepter att torka bort snor och slem när det är folk eller fotografer runt omkring. Sen har jag värsta slemsträngen på kinden. Men jag var bara 23 år och nästan oskuld.

- Myren har lyft mig i höst. Idag klippte jag mitt 16:e pass och lyckades kvittera till 8-8. Min kompis Anders har varit med vid tre tillfällen och jobbat bra. Den vänstra bilden är tagen för tre veckor sen och den högra idag.

- Sally Mann är en fantastisk fotograf som ofta använder sina egna barn i "vågade" motiv. Jag tycker bilderna är coola och vackra.

- Nästa helg har vi en återträff med gamla kolleger från min tid som officer. Magnus Ämting har ordnat "Vildmanna-afton" med mat, dryck, sång och trevligt umgänge. När jag var yrkesmiltär så tränade vi mycket och här nedan är några kolleger inför Björkstafetten i Umeå. Helvete vilken färgmatchning jag hade?! Lilarandigt och gulsvart? Förlåt alla. Och kolla mitt "paket". Herregud vilken bild. Ivarsson, From och Fredde var inte så mycket bättre

- Malin skadade sig under Stockholm maraton (vid 31 km) Vi trodde först det var en bristning i vaden. Men den läkte aldrig och hon fick ont varje gång hon testade att jogga. Till slut fick hon hjälp av Micke Johansson och via ultraljud mm såg dom att menisken låg och tryckte på en nerv. Nu efter 4 månaders rehab/alternativ träning är hon tillbaka. Under skadeperioden har hon kört dubbla pass många dar. Typ 90 min crosstrainer på fm och vattenlöpning på em. Hon har kört styrka och yinyoga vilket gjort henne starkare och smidigare. När hon kunde börja löpa på löpband för 6 veckor sen , gick det bara att springa med lutning (annars stramade knät-utsidan låret ihop) Ett standarpass var 40 x 1 min backe med 4% lutning. Nu är hon starkare än nånsin. I veckan körde hon 3 x 2000 m på Gammlias spår (7.24-7.29) och i lördags fick hon ligga och bromsa på 18 km i 4.30 fart.Idag testade hon känslan på löpband (4 km-3km-2km-1km) farterna var 3.50-3.45-3.40 och 3.30. Hon kommer göra en bra säsong 2017. Hon åker som ledare till Nice maraton med Springtime 13 nov. Då springer hon halvmaran för att testa. Dessutom skall hon hjälpa medföljande reseärer med upplägg, morronjogg och tips/peppning. Hon hann göra 2.55 i Barcelona Maraton och 1.22 på Umeå Halvmaraton under 2016 i alla fall.

- Södergård pekar på min son Mattias nya lägenhet i Norra Djurgårdsstan. Lasse själv bor i huset mittemot med sin skitsnygga sambo Jana. Jag undrar vilka raggningsrepliker han körde med när han charmade henne? Södergård kör en utmaning med sina arbetskamrater nu som består av: Bänkpress-chins och 2000 m roddmaskin. Nu behöver han inte ha klädgalgen kvar i skjortan längre. Tidigare halkade skjortan av axlarna på honom om han inte hade en klädgalge i nacken när han bar skjortor eller tröjor.

- Kolla min fina vinyldekoration i trappen till övervåning i min lyxvilla. Malin håller i stegen och jag balanserar elegant på ett ben och fäster tavlorna. Flera design och inredningstidningar har ringt och undrar var jag får all inspiration från. Jag sa att jag bara är mig själv..

- Snart skall jag till New York maraton och Miami som ledare för Springtime igen. Vi börjar med 5 dagar i Miami med 25 resenärer. Där kör vi morronjoog, löpteknik samt en liten frågestund inför loppet. Lite sol och utflykter till Everglades samt key West hinns också med. Sen åker vi 5 dar till New York där fokus är maratonloppet på söndag 6 nov. Min fru Lena gör maratondebut som 57 åring. Hon har förberett sig med att öka långpassen med 1 km per vecka. Hon började med 18 km i juni sen 19-20-21 osv till igår då hon sprang 30 km. Jag har några adepter som skall springa loppet också. Bland annat Nina Fagerholm (ekonom på Friskis&Svettis) Nina har förresten Stockholm mest vältränade axlar.

- Jag gillar tjejer/kvinnor i alla sammanhang. Tidigare har jag hyllat Zara Larsson, Marta, Caroline Seger och Charlotte Kalla. Nu hyllar jag Johaug, Malin, Beyonce, Linda Ronstadt, Debbie Harry och Sara Carbonero. Dessutom alla svenska tjejer som tog medalj i OS.

- För att fixa till mina taskiga knän efter 3 knäoperationer har jag satsat extra på styrka och rörlighet. Min viktminskning har också varit positiv. Så här ser mina ben ut nu. När jag går från garaget till mitt hus, så står alla grannar och applåderar högljutt.

- Johan Stegfors som har agenturen till X-kross glasögon och Flipbelt skall börja sälja hörlurar också. Miego AL3 Freedom heter de jag testat. Trådlösa och sitter perfekt. Ljudet är av hög klass och batteritiden riktigt bra. Jag är positivt överraskad. Jag har testat många hörlurar genom åren och var tidigare nöjd med Soul Electronics och mina Boselurar. Men nu har Miego gått om.

- Ny vecka där jag är bjuden till Grej of the day grundaren Micke Hermansson på musikkväll idag. På torsdag blir det Kent i Ö-vik. På lördag kör vi Vildmannaafton och nästa måndag har jag bjudit Stefan Nilsson på Burmans Musik till musikkväll hemma hos mig. Livet leker.


Kommentarer


2016-10-10 16:57   Johan Renström

Oj vilken energi du har. Man kan inte tro du är över 30.

 Följ oss

Loppkalendern

20 jul
Trollhättan
21 jul
Öland
24 jul
Öland
28 jul
Falkenberg
28 jul
Åre
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken