Omstart blogginlägg nr 11 - LG Skoog | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

LG Skoog


LG Skoog är Runner's Worlds egen coach som ger träningsråd och svarar på era frågor i varje nummer av tidningen.

Här kan du ställa dina träningsfrågor till LG

I den här bloggen delar han däremot med sig av stort och smått från sitt eget löparliv, vi får se om du lyckas hänga med i svängarna.

Etiketter


  1. > Blogg

Omstart blogginlägg nr 11

15 nov 2016
av: LG Skoog

- He´s in the best selling show/Is there life on Mars (D. Bowie)

- Myrlöpningen byggde mina ben, hjärta och lungor under hösten. Nu har jag nördat in mig på snöpulsning. Inga nyheter egentligen. Men jag har kört två pass nu på en fotbollsplan (då vet jag att underlaget är jämnt och slipper stukningar) Pass 1 bestod av 10 x 2 min med 30 sek vila. Och pass 2 bestod av 5 x 4 min med 1 min vila. Fördelen är bra knälyft, starka fötter och mjuk landning. Nu måste jag fundera hur jag vinner eller förlorar. På myren hade jag ett tidsmål (under 10 min annars förlorade jag). Jag jobbar vidare.

- Min bloggkompis Sandra Eriksson här på RW gillar mitt upplägg på bloggen. Alltså att skriva i stycken för att det skall bli lättare att läsa. Jag har snott det av mästaren Mats Olsson. Sandra rehabbar sin häl och äter ärtsoppa på dagarna. Hon skriver jätteroligt.

- Jennifer Aniston (hon som spelade Rachel i vänner) är mitt frikort. Hon ser ut som hundratusen dollar på alla bilder. Och åldras ingenting. Hon ser underbar ut. Jag undrar om hon kan springa och har bra musiksmak? 

- När vi åt sista frukosten i New York kollade jag ut genom fönstret och fick se några fönsterputsare hänga i tunna linor på nån bräda. Hela förmiddan balanserade dom och putsade. Då känns idrottslärare rätt riskfritt.

- Andre Jeglertz (Umeå IK:s guldtränare, Djurgården och Finlands landslag) blir ny tränare för Umeå FC i div 1. Det känns trevligt och bra för Umeås herrfotboll. Svärsonen Acmeds lag Team TG ligger också i div 1 och har en skicklig tränare (Andre Ghanbari). Nu får vi se vad Andre kan göra med UFC. Jag är dock orolig för hans fetish för solglasögon. Han samlar maniskt på alla typer (även dammodeller och billiga kopior) Bara det inte går ut över hans tränarjobb?

- I nya numret av RW skrev jag om alternativa träningsformer såsom roddmaskin, cykel/spinning, crosstrainer, vattenlöpning och styrka. I kommande nummer utvecklar jag hur du kan använd längdskidåkning för att bli en bättre löpare. Kolla in och testa vet ja. Marit Björgen myntade ju ett klassiskt uttryck för två år sen när Norrmännen vunnit alla lopp under dec-januari. En Tv reporter frågade om inte Norrmännen "förstörde skidsporten" av att vara så överlägsna? Då svarade Marit -" Träna är gratis. De som tränar bäst och mest brukar vinna oftast"!

Min pappa Tage Näslund fyller 85 år på lördag. Jag har tidigare berättat om att han tar tid på allt. Bland annat hans rekord på "från man tar handen på ytterdörren tills första pannkakan ligger på tallriken" (3.17 min). När han var idrottsplatsvaktmästare i Vilhelmina så visste han exakt hur länge det tog att fylla ismaskinen med vatten när han skulle spola isen i ishallen. -"Vattnet rinner med 22 liter per min. Ismaskinen rymmer 600 liter. Det tar alltså 27 min och 30 sek. Då hinner jag städa två omklädningsrum"!  Jag förstår var jag fått min fåfänga från. Till exempel så vägrade han springa ett terrängloppp i juni (+22 grader) i kortbyxor och linne. Han stod på startlinjen i långbyxor och långarmat. "- men farsan, ta av dig överdragskläderna , sa jag. "- Nej jag är alldeles för vit om armar och ben, svarade han?!

- Anders Forselius (en annan bloggkollega i RW) är en skön man. Allt han äger finns i en lekstuga i Ljusdal + en cykel i Brasilien. Han har sprungit 147 maratonlopp och tog 562 bilder bara under New York maran. Han älskar Ljusdals BK och mig jättemycket. För att visa sin kärlek gav han bort sin finaste ägodel. En Ljusdals mössa!!  Tack min vän.

- Jag gillar att föreläsa om träning. Hemma i Umeå blir det kanske 1 gång/mån. När jag bodde i Stockholm var det oftare. Allra bäst är det om man kombinerar en föreläsning med ett praktikpass. Springtime erbjöd resenärerna tre frukostföreläsningar i New York. Dom kunde äta frukost på Beacon Hotel och lyssna på mig, Szalkai och Forselius tors-fre-lör.

- Jag lägger av med mina dansvideos på musical.ly. Jag blir aldrig lika bra som mina elever. Och märker att höfterna lever sitt eget liv. Men kul var det. R.I.P

- Dagens Peppe: Säsongsvilan är slut. Jag behövde bara en dag. 


Kommentarer


2016-11-15 12:53   Johan Renström

Rolig pappa du har. Äpplet faller inte långt från trädet. Visste du förresten att Anistons pappa bytte namn från Anastasakis till Aniston? Hon ser ut att vara bra på att springa. Mycket bra ut.

 

2016-11-15 12:21   Anders Forselius

Du är grymt snygg i LBK-mössan L-G! Nästa gång du rullar söderut måste du stanna till i Ljusdal och titta på bandy av världsklass. Idrottsparken (IP) i Ljusdal är lika häftig som Anfield i Liverpool!

 Följ oss

Loppkalendern

20 jul
Trollhättan
21 jul
Öland
24 jul
Öland
28 jul
Falkenberg
28 jul
Åre
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken