Mitt 275:e RW Blogginlägg - LG Skoog | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

LG Skoog


LG Skoog är Runner's Worlds egen coach som ger träningsråd och svarar på era frågor i varje nummer av tidningen.

Här kan du ställa dina träningsfrågor till LG

I den här bloggen delar han däremot med sig av stort och smått från sitt eget löparliv, vi får se om du lyckas hänga med i svängarna.

Etiketter


  1. > Blogg

Mitt 275:e RW Blogginlägg

17 apr 2018
av: LG Skoog

”Om vi nån gång, nånsin blir som dom/Känns som om alla är äldre nu och ser efter varann

Dom har gått för att leva sina liv/Och gud vet att jag måste leva mitt”(Håkan Hellström)

-Jag är glad som ett barnkalas!  Eller som ett 60 årskalas i alla fall. Nu är man där man inte vill vara. Men det är bara att gilla läget och jobba hårt med träning, hårfäste och ämnesomsättning. Jag blev firad i flera dar och fick fina presenter från alla håll. Resor, matchtröjor, upplevelser, whiskey, öl, godis, spabehandlingar, vinylskivor, presentkort, vin, cykelhjälm, reflexväst(nidpresent av kolleger), Viagra? (jag som hade slutat med sån verksamhet), bilvax, tavlor mm. Jag gick i plus som tusan..

 

-På min klass N17b:s instagram kan man se vad gammal jag blivit. Dom sjöng för mig på klasskonferensen. Då står jag och gungar som ett fån. Vad fan är det med mig? Kärlek&respekt till N17b i alla fall.,

 

-Mattias, Linn och Chloe var hemma i Umeå i tre dar vilket var mysigt. Dock halvdåligt med träning blev det. Men bra kvalite på umgänge i alla fall.Och på lördagen bjöd min far oss på Restaurang Maria där Sirwan, Jonny och Makhvan serverade oss som kungar. Jag älskar Restaurang Maria.

 

-Jag har cyklat en hel del mountainbike på slutet för att stärka mina ben och avlasta knät. Nu åker jag till Portugal på lördag och håller i löpkurs/träning med Topphälsas gäster. Det blir skoj och TH har alltid träningsvilliga resenärer. Sen får jag träffa Hasse, Sofia, Odd, Micke J med flera. Idag löpte jag 20 st 45-15 sek intervaller vilket kändes bra.

-Vår utmaning med 100 pushups per dag i 30 dar är klar. Jag, Mommo, Tobias Karlsson samt Naprapat-Hasse har plågat oss. Det gick aldrig lätt nån dag. Det blev inte lättare och lättare heller. Mitt rekord var 100 st på 4.23 min. Tobbe Karlsson gjorde på 3.11 min! Men då har han Lets Dance axlar också. Tobias Karlsson kommer förresten upp till min skola (Minervagymnasium) och har föreläsning samt ett danspass 4-5 juni. Det blir en succé.

 

-Malin är återhämtad från Berlin och körde testlopp i lördags (2 x 5 km med 2 min vila) 18.09-19.02=37.11. 0 grader, lite blåsigt, asfalt till 90%. Nu slipar vi med lite styrka 1 gång i veckan och fortsätter med Canova-programmet till Kungsholmen runt. Hon har fått en jättebra löpstil där hon ligger högt på foten och fram med höften. Vi skall jobba lite med drivet i steget samt rörlighet nu. På onsdag är det Broarna runt. Då springer hon först 3 km banan, vilar 10 min och kör 5 km banan. Ger hårdhet.

 

-Mina elever har lämnat in sitt stora hälsoarbete i Träningslära (Idrott 1 åk2) En faktadel på 30 frågor där 75% rätta svar krävs för betyg E. Sen skall dom göra ett träningsprogram till Hanna som vill springa Tjejmilen. Mål 1: springa utan att gå Mål 2: springa under 60 min. Hanna tränar tre ggr i veckan och klarar 5 km idag utan att gå. Farten är ca 6.30 min/km. Eleverna skall göra ett 8 veckors program mot målet. Dessutom skall dom göra ett program till Marcus som slagit vad med sin pappa att klara 5 chins och 10 dips inom 8 veckor. Idag gör han 1 chins och 4 dips. Nu har jag fått in 136 inlämingar på mellan 6-22 sidor! Satan vilken rättning jag har. Men jag har ögnat igenom många av elevernas inlämningar. Och herregud vilken bra kvalité. Imponerande! Här finns många potentiella personliga tränare.

-Igår fick mina mina elever som går kursen Idrott2 bada isvak i Nydala-sjön. Alla närvarande hoppade i (28 st). Vi hade en eld på land med en presenning som skydd för ombyte. Inga problem. Alla fixade detta på ett bra sätt.

 

-Några av födelsedagsvinylerna.Son Volt, Buffalo Tom, Kim Richey och Thundermother. Hög kvalité rakt igenom.

 

Veckans Hasse:

Ett fyrfaldigt leve! Nu hyllar vi LG som fyller jämnt! Jag firar honom inte med serpentiner och kladdkaka utan med några personliga minnen från åren som gott. Några epitet:

Sub-30 mannen: 29.57 på 10.000 meter, evig respekt för det resultatet

Officeren Skoog: Vem minns inte alla reportage i lokaltidningen på 80-talet om LG:s glassiga resor till det ena efter det andra landet för att springa Militär-VM i terränglöpning.

Mr Vindelälvsloppet: Tror ingen enskild person varit så förknippad med det som var Sveriges största långloppsstafett under 80-/90-talet. Inget Vindelälvslopp utan LG Skoog på två tuffa sträckor och minst 8 bilder i lokaltidningen.

Coach LG: Jag hade förmånen att få träningsprogram av LG under säsongen 1989.  Persen haglade in och varje nytt träningsprogram var som bästa klappen under julgranen.

Musikmannen: Ja, ingen har väl missat storyn om när LG och sonen lekte indianer och cowboys där LG band sonen för att kunna cykla ner på Fru Musica och kolla senaste slutsteget.

Fysdemonen: LG tränar samtliga Umeås elitlag i alla sporter. Ja, eller i varje fall känns det så. I vart fall var han definitivt en mycket viktig kugge i Umeå IK:s framgångar under 2000-talet.

Det är gratis-att- vara-glad-mannen: Vindelälvsloppet 2000, LG tjurar som en 5-åring efter en dålig sträcka. Säger att han ska åka hem och slänga alla löparskor samt ta en giftampull. Sedan kommer han på att ”det är gratis att vara glad” och står två dagar senare på startlinjen.

Stort grattis till en mycket fin kompis och förebild!

 
 


Kommentarer


2018-04-25 20:12   LG

Ida 7 år ! Underbara minnen. Ni hade en grym klubb med fin sammanhållning. Du fick en fin grund med vår fina Norrlandsluft.
Lycka till I din nya löparkarriär.
Kram
LG60

 

2018-04-25 20:12   LG

Ida 7 år ! Underbara minnen. Ni hade en grym klubb med fin sammanhållning. Du fick en fin grund med vår fina Norrlandsluft.
Lycka till I din nya löparkarriär.
Kram
LG60

 

2018-04-25 05:42   Ida Nilsson

Grattis i efterskott! Jag blev väldigt nostalgisk när jag läste om Vindelälvsloppet. Jag minns det som en väldigt rolig resa med klubben när jag var liten. Vi åkte runt i en hippiebuss med egensydda Högby IF gardiner. Jag var tvungen att googla på att jag mindes rätt att att det var 1988 som vi var där. (Jag var 7 år) Jag hittade följande i Högby statistiken.
" Det stora projektet för året är Vindelälvsloppet, där damlaget kommer trea och herrlaget kniper en femteplats. Ett ungt Högby lag ställer upp i Lilla Vindelälvsloppet och kommer sist, men får ändå mycket uppmärksamhet med ett helsiderepotage i tidningen Land.
Så det var starten på min löpar karriär!

 

2018-04-17 21:36   LG60

Lisse! Tack som tusan. Ja farsan 86 år har mer hår än alla. Kul att du gillar bloggen. Jag har fina minnen med din familj ockdå. Kram

 

2018-04-17 21:05   Lisse

Grattis Skogen.

Log när jag läste veckans Hasse. Ler ganska ofta när jag läser din blogg.

Men jävlar vilken lugg sin farsa har.
Där ligger du i lä.

Respekt och kramar från mig till dig.

 Följ oss

Loppkalendern

22 aug
Stockholm
23 aug
Örebro
24 aug
Sälen
25 aug
Göteborg
25 aug
Gällivare
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken