LG Skoog - Bloggare på Runner's World | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

LG Skoog


LG Skoog är Runner's Worlds egen coach som ger träningsråd och svarar på era frågor i varje nummer av tidningen.

Här kan du ställa dina träningsfrågor till LG

I den här bloggen delar han däremot med sig av stort och smått från sitt eget löparliv, vi får se om du lyckas hänga med i svängarna.

Etiketter


  1. > Blogg

Mitt 22:a RW blogginlägg

26 jan 2013

- Formen har gått från pissdålig till halvdålig denna vecka. Nåt hyggligt pass på löpbandet samt några en timmarspass på crosstrainer och cykel. Samt en del styrka. Skall testa löpa på lite imorgon. 

- Jag har alltid varit i form i mitt 54 åriga liv. Formen har pendlat mellan bra och fantastiskt bra. Jag har aldrig några sjukdagar heller. Men 3 knäoperationer de senaste 6 åren har gjort att det har varit mycket rehab och komma-igenträning. Jag återkommer...

- Liverpool - Norwich 5-0 ! Sturridge gör mål igen och Suarez gjorde sitt 16:e ligamål för säsongen. När Liverpool spelar med Sturridge på topp och Suarez lite släpande bakom, så kommer Suarez ofta rättvänd i fart. Ja jä...r vilken avslutning på Premiear Leaugue det kan bli.

- Värvet-intervjun med Jonas Gardell skötte Kristoffer Triumf bra. Men jag har svårt för Gardell efter Stjärnorna på slottet. Nu var han ganska självgod och.. Jag fick kämpa för att lyssna igenom hela intervjun. Men sen lysnade jag på Värvet-avsnittet med Kristoffer Appelqvist och Schyffert och då kändes det bra igen.

- Fick provsvar av företagsläkaren i torsdags. Domen löd: Gå ner 6 kg i vikt, du har för högt kolesterol-värde och jag vill skriva ut medicin genast ?? " Va ? Behärska dig nu doktorn"! Jag har nyss förklarat för mina bloggläsare att jag varit i form i 54 år. Jag har sprungit 14900 mil, jag har varit militär i 20 år och idrottslärare i 13 år och Sportchef i 1.5 år. Jag har varit fystränare i 28 år. Jag är född med träningsoverall och löparskor ! Men han var obeveklig. Jag fick 2 månader på mig att fixa detta annars blir det medicin.

- Jag köper 3-4 kg övervikt, men inte 6 kg. Och högt kolesterol ? Aldrig i livet !

- Steven Gerrard hade en passningsprocent på 93 % mot Norwich. Det är bara Xavi och Pirlo som är i närheten. Dessutom har han gjort 5 mål och 8 assist hittills.

- Nu börjar en tuff månad (angående läkarens svar). Som Pasi Salonens utmaning om 100 vita dagar. Jag kör en månad sen får jag se. Inget godis, chips, glass, läsk, alkohol samt ökad träningsdos. 

- Min fina kollega Lotta Larsson tog kontakt med dietisten och löparen , Emma Lindblom som gav ytterligare råd: Minska det mättade fettet, käka avocado, fet fisk, fibrer, frukt , grönsaker, Becel istället för smör mm mm.

Malin och Emma Lindblom under ett intervallpass i Monto Gordo

- Högt kolesterol ? Jag ?

- Johan Stegfors har skaffat agenturen på sportglasögonen X-cross. Ett system med utbytbara glas för olika behov (cykel, löpning, skidor mm) Du byter glas med ett enkelt handgrepp ( tar 3 sek) Mycket sköna på ansiktet och bra glas (jag har testat löp och cykelglaset)

Minus 17 grader och jag cyklade med min nya Kinesis UK cykel i säkert 35 km/h över Västerbron.

- Tyresöspelarna fortsätter glädja mig med härlig inställning. I onsdags löpte vi et tufft tempopass på planen i - 11 grader. Följande löpte vi: 2 x 400-300-200m  med 100 m snabbt på slutet av varje lopp. Samt 10 x 100 m (varannat lopp 70-80 % med fokus på löpteknik och vartannat lopp i 80-90 %) vi avslutade med 10 x 50 m med samma upplägg som 100 m loppen. Nu springer de flesta spelarna väldigt högt och fint. De orkar ligga på fotbladet och driva på hela tiden.

- Mårten Klingberg är en skön kille. Ni läser väl hans blogg i RW ? Han gillar fotboll, han gillar att träna hårt och han har en väldigt vacker fru. 

- Min brorsa Anders var tidigare i livet latheten personifierad. När han gjorde lumpen på I20/Fo61 i Umeå blev hans pluton beordrad att ställa upp på Reg M 5000 m terränglöpning. Han gick(bokstavligen) i mål när vi höll på att plocka ner målfållan mm. Men på senare år har han hittat löpningen ochblivit riktigt nördig. Vissa perioder gillar han maraton,vissa traillöpning och ibland är han sugen att testa bana. Huvudsaken är att han blivit dedikerad löpare och känner glädje. Bra Anders !

- Min dotter malin är på g. Hon har varvat skidåkning med tuffa löpintervaller. Hon är dessutom fystränare för Umeå IK:s A-lag, F19 och F 17 samt Umeå FC:s A lag, P 19 och P 17. Och tävlar i löpning för IFK Umeå där den gamla löparräven Hasse Nilsson gjort en kanonjobb med föreningen. Respekt Hasse !

- Bäst just nu enligt Broder Anders: Hård träning inför Paris Maraton (fre 30 km i 5.15 fart)

- Bäst just nu enligt LG: Inget


Mitt 21:a RW blogginlägg

19 jan 2013

- Formen är pissdålig. Har ändå försökt träna 5 dar av 7 denna vecka. Måste hitta glädje och hoppas det vänder.

- Tyresöspelarna har varit få denna vecka. Många är på landslagsläger men de som varit hemma har tränat bra. Tyvärr blev det bara 2 fotbollspass pga svårt att hålla planen snöfri. Däremot har vi sprungit 3 bra pass. Pass nr 1). 5 x (1 min + 3 x 30 sek) Totalt 5 x 1 min + 15 x 30 sek. Pass 2). 6 x 90 sek i medelhög fart + 6 x 90 sek ihög fart.  Pass 3). snabba fötter+ löpskolning + 12 st Arsenal med boll. därefter körde dom In and outs 10 ggr + 6 x 150 m + 6 x 200 m (100 m vänd 100M)

- Imorgon har jag löpardag med ett gäng lidingölöpare (Run Lidingö Run) på Bosön. 1 tim teori + 1 tim olika intervaller.

- På torsdag kväll är det invigning av Asics nya affär vid Norrmalmstorg. Intressant att se hur upplägget blir. Lite plockmat och drycka kanske ?

- Imorgon är Jonas gardell gäst hos Kristoffer Triumf och Värvet. Förut gllade jag Jonas Gardell, men efter hans dåliga uppträdande i Stjärnorna på slottet har jag tappat allt.. Där skällde han ut Staffan Scheja för att han ville lära honom spela instrument. Och var divig och svinig i allmänhet. Självupptagen, avbröt mitt i samtal och grimaserade mm.

- Snart Liverpool - Norwich. Hoppas på Sturridge och Suarez på topp.

- Nya vinylfynd hos Mickes skivor idag: Black Sabbath, samling + The Who samling + 2 Susy Quattro och en Linda Ronstadt. 

- Igår köpte jag biljetter till The Hives på Cirkus den 30 jan. Underbart ! Howlin Pelle som älskar att stå på scen och har ett underbart mellansnack.

- Dessutom fick jag och Lena ett presentkort på massage och privat bubbelpool på Sparadiset på Östermalm. Nästa lördag skall vi testa detta. Jag är som gjord för sånt här.

- Vi såg B.U.S (Brun utan sol showen) häromdan. Med Blossom, Kayo, Gladys, Vivian C och Francesca C. Och det var grymt bra. En blandning av musik, dans,humor och allvar. Och jäklar vad snygga dom var !

- Min far ringde från Vilhelmina igår. Där hade dom - 31 grader (minus 31). 

- Jag är grymt nöjd med min nya värstingcykel. Trots att den heter Kuk (Kinesis. UK)

- Ny ungdomsstjärna som släppte en EP häromdan. (Anders Nunstedt recension i fredagens Expressen) Hon heter Zara Larsson 15 år, och låter som en svensk Rihanna. Hon vann tävlingen Talang 2008 som 10 åring. Kolla på youtube. Grym röst.

- Min dotter Malin har ett tufft pass nästa vecka. 10 km pulserande. Varannan km på 3.50 och varannan på 4.30. Totalt 10 km på 43.20

- Jag kanske får köpa Nica cave tavlan av Anna-Lena Petterson. Hon har taskigt med pengar och vill dessutom inte ha hål i väggen

- Jag börjar en "vit" månad på måndag. Inga sötsaker, chips mm. Vi skall se vad som händer med kropp och form. Jag har faktiskt blivit lönnfet.

- Zandra Buud har anmält sig frivilligt om jag får testa Spa-anläggning åt tidningen Fitness magazine.Självklart , Zandra.

- Bäst just nu enl Broder Anders: Bygga ett DJ bås hemma +Mala in Cuba (box)

- Bäst just nu enl LG: Beatrice Eli och Värvet

Mitt 20:e RW blogginlägg

13 jan 2013

- Jag är grymt nöjd att jag lyssnade på Zandra Buuds råd. Att behålla numrieringen av blogginläggen från 1 till 20 osv. Tack Zandra ! 

- Faan vad dom verkar nöta skor hos familjen Buud. Dom har en privat budkille som levererar vid dörren i hemmet.

- Idag kl 14.30 blir det Man U - Liverpool. Kaffe, blåbärsmuffins och glädje.

- Nu har jag haft uppstart med Tyresö-damerna. Tester måndag och tisdag samt träning onsdag och fredag. Och dom har verkligen tränat bra under ledigheten. Vi ligger bättre till än i jan 2011. Och framförallt är det en mycket högre lägstanivå. Alla är på plats utom Marta, Meghan och nyförvärvet Christin Press (kommer i veckan)

- Jag hade löpning i onsdags med laget där jag körde 5 x 50-10 + 5 x 40-20 + 3 x 90 + 3 x 60 + 3 x 45 sek i olika farter. Jag måste medge att jag var nog tröttast själv. Det har aldrig hänt under mina 28 år som fystränare att jag varit tröttare än spelarna. Men som sagt så är min egen form inte 100 än.

- Kalle Bern på tidningen Kadens skulle ha ett födelsedagskalas i lördags , men hade taskigt med pengar. Då sålde han en fantastisk cykel till mig. En cykel som han byggt ihop av de bästa komponenter som finns på marknaden. När jag visar en bild på den här nedan så kommer prylnörden nr , Jojje att gå i taket. Det ryktas att till och med Lance Armstrong skulle kliva ur garderoben om han fick chans att testa denna cykel. Men det finns en hake med affären. Cykeln heter Kuk ?!  Det står för Kinesis. UK

- Träningen med mig själv och Tyresö i fredags: 5 serier med  1 x 60 sek + 3 x 30 sek i 3.30 fart. Gick ganska bra. Alla spelare klarade det lätt. Sen körde jag/vi styrka. Träningen lördag: cykel 1 tim + lite styrka (avbröt pga djävulsk huvudvärk) Det är något som oroat mig sen i november. Jag har huvudvärk nästan varje dag, ibland bara nån timme men ibland 6-7 timmar. Nu skall jag dock få kolla upp detta ordentligt.

- Mina kolleger på Springtime blev glada att jag nämnde dem i mitt förra inlägg. Lotta Larsson blev dock besviken att hon bara fick "livsnjutare & Facebook drottning". Lotta är faktiskt mer än så. Hon är både fin och snäll och har snygg frisyr.

- Anna-Lena på Fitness hade en grymt cool Bob Hund Tshirt på sig i fredags. Bob Hund myntade det klassiska uttrycket "Det här är inte nästan, det är precis ".

- Veckan kommer bli bra med egen träning, Tyresö FF träning, middag på Mosebacke och se showen BUS(brun utan sol) med Blossom och Kayo bland annat. Och lite jobb naturligtvis.

- På söndag skall jag ha ett gäng löpare från Lidingö ute på Bosön. Föreläsning, löpskolning plus exempelintervaller.

- Dotter Malin har åkt 13 mil skidor och dessutom löpt bra de sista 2 veckorna. Sonen Mattias jobbar ihjäl sig snart på Sats Spårvagnshallarna (100% PT + 50 % PT ansvarig)

- Jag kan inte smälta att nån kanske mördade Marilyn Monroe ?

- Bäst just nu enligt broder Anders: Burial+ Four Tet- Nova (12´) Han är inne på obskyr dub

Bäst just nu enligt LG: Min nya värsting cykel (K.UK) och Philippa Magnussons dräkt

Mitt 19:e RW Blogginlägg

6 jan 2013

- Skrev klart artikeln till kommande nr av Runners World som handlar om träningsläger utomlands. Jag har ju tidigare skrivit om hur man utvärderar och planerar sin träning, träning på inomhusbana samt löpning på löpband. Sista pusselbiten kan vara att åka iväg en vecka till varmare breddgrader under vintern.

- Jag gillar Petter Northug. Han är cool och kaxig och oftast bäst.

- Tyresö värvar Christin Press ( 17 mål ifjol) och Malin Diaz (F 19 guld och nyss uttagen till A landslaget) Imorgon är det uppstart med laget och jag skall testa pulsfall i olika farter samt lite styrketester.

- Kolla min skivhörna

- Jag har sköna arbetskamrater på Springtime och Runners World/Kadens/Fitness. När alla är på plats är vi ca 30 st i samma kontor. Lotta Larsson är en livsnjutare och Facebook-drottningen. Magnus Johansson är fåfängast, Linda Ljungblom är nog rikast (hus i Spanien, Täby och Lidingö) Richard Jönsson är coolast, Johanna Zetterberghar snyggast kläder, Isabella Råhlen är snällast (ibland), Pernilla Eriksson är hetast, Thomas Björnermark är bäst uppför, Eva-Maria har bäst ordning och Patrik Yderberg kan hålla flest bollar i luften. Resten tar jag sen.

- Kolla mina LP ramar

- Träningen rullar på: lördag 15 x 45-15 och styrka och söndag 80 min crosstrainer. Alltid något och man slipper tomduscha (duscha utan att ha gjort nåt innan)

- Min dotter Malin har köpt längdutrustning och åkt skidor 5 dar i rad. Teknikmässigt är det löpning på skidor men trött blir hon.

- Provade ett hårserum/hårolja som Malin hade. Kolla vad bra det funkade.

- En tjej ni skall ha koll på är Erika Kits-Gölevik. Hon kan allt ! Duktig löpare, afro, schlager-jympa, boot-camp, gym, soma. Dessutom kan hon skriva artiklar och böcker. Och är en av de trevligaste jag känner. Erika Kits- Gölevik var namnet.

- Bäst just nu enligt Broder Anders: Mark Stewart/Primal Scream - Autonomia 12

- Bäst just nu enligt LG: Min son Mattias och flickvännen Linns nya lägenhet

Mitt 18:e RW Blogginlägg

1 jan 2013

- Länge sen uppdatering på bloggen. Jag har varit i Umeå i 5 dar och där finns inget internet. Skoja bara....

- Träningsmässigt har det varit bra sista veckan. Jag löper det mesta på band fortfarande för att ha bra kontroll och inte halka omkring så knät får stryk. Bland annat 15 x 1 min backe från 13.1-14.5 km med 30 sek ståvila. Och 6 x 2 min backe på ca 13 km. Och några halvsnabba tusingar. Helt ok men..

- Caroline Seger körde 20 x 1 min backe från 14.1-16 km med 30 sek vila. Annica Svensson körde 5 st Supertusingar (400-300-200-100) på ca 3.30 min/km. Och Umeå IK:s Emma Berglund körde 20 x 1 min backe på mellan 14.5-15 km/h. Så idagsläget blir man frånsprungen av sina adepter. Men jag har en vecka på mig att höja min egen nivå inna fysträningen för Tyresö FF drar igång.

- Kul att hälsa på släkt och vänner i Umeå. Jag längtar efter min dotter Malin så jag får ont i hjärtat ibland. Men sa...n vad snö det var i Umeå.

- Värvet fortsätte leverera fast det är julhelger. Ny gäst är Adam Alsing. Missa inte Kristoffer Triumf. Han är dessutom ståuppkomiker och uppträder då och då på klubbarna i Stockholm.

- Liverpool gjorde 3-0 på 27 min mot OPR i söndags. Härligt att man får vara glad då och då. Suarez är uppe i 13 mål nu, Och snart köper dom Sturridge från Chelsea.

-" Roligt behöver inte alltid vara bra, men bra är alltid roligt" Så sa ,IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre. Är ni med ?

- För exakt ett sen såg jag ut så här i Thailand. Inte nu kan jag säga. Ämnesomsättningsfel eller för mycket lösviktsgodis ?

- Plats nr 4 snygga LP omslag Rolling Stones "Sticky Fingers" med riktig dragkedja i gylfen. Välutrustad Mick eller Keith (Peppe vet att det är Keith säger han för dom har duschat ihop)

- Plats nr 3 snygga LP omslag.  Jimi Hendrix "Electric Ladyland". Han ser stencool ut  och innerkonvolutet består av Jimi och 30 nakna tjejer. Politiskt korrekt.

Plats nr 2 snygga LP omslag U2 "Rattle and hum". Vilket foto ! Vilken livekänsla med Edge gitarrspel och strålkastaren.

Plats nr 1 snygga LP omslag. David Bowie  "Ziggy Stardust". Mycket snyggt med massor av detaljer och en av världens bästa plattor. Grattis !

- Trummis Peppe har döpt sin son efter plattan (Ziggy) Respekt !

- Såg ni dokumentären om Marilyn Monroe igår ? Tragiskt livsöde på en sån oerhört vacker kvinna. Jag tror hon blev mördad.

 

- Bäst just nu enligt Broder Anders: Vinterlöpning med pannlampa

- Bäst just nu enligt LG: Mina nya Dr Martens kängor och Solo in Soho med Phil LynottFölj oss

Loppkalendern

23 sep
Mölndal
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
29 sep
Göteborg
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken