Helgjäveln är till ända (rubrik som osar Anders Kleist) - Lars Södergård | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Lars Södergård


Mest lästa


Helgjäveln är till ända (rubrik som osar Anders Kleist)

22 nov 2015
av: Lars Södergård

Har spenderat helgen ute i Norrtälje och fått förmånen att springa på nya oupptäckta stigar och vägar. Var lite orolig över att lappmöglet skulle svärta ner tillvaron men det har istället förpestat Johan Larssons tillvaro. Skåningarna kan gott få en släng av sleven då de vanligtvis är totalt förskonade från allt vad svensk vinter heter. På dem bara! 

Helgens träning som följer

Fre: Så kallad strukturerad fartlek (vilket är ett ytterst märkligt begrepp). 15x2min med 1 min joggvila. Rullade runt i elljusspår i Norrtälje då mörkret hade lagt sig över samhället. En jävla lyx med 12 km elljusspår, vissa har det bra. Totalt 22 km. 

Lör: 16 km distans i typ 4:10-fart. En motionär jag sprang ikapp försökte springa ifrån mig på slutet. Ett beteende jag kände mig nödgad att stävja. Omoget men uppfriskande.

Sön: Typ 36 km på 2h22min genom skog och mark (och asfalt). Började komma in i det efter ca 75 min. 

Sammanfattningsvis. En bra helg och en otrolig lyx att ha en cyklande kamrat med sig på passen. Totalt drygt 15 mil vilket är en vilovecka för vissa men för ett klent kolikbarn som mig är ganska utmattande. Vore ju trevligt om man kunde få ligga och pilla navel mellan passen på daglig basis. Då skulle man kanske kunna få med sig några pers som man inte skulle behöva skämmas över när "karriären" en dag ska summeras.

Avslutningsvis. Björn W undrade i en kommentar varför ingen olympisk medaljör inom medel-lång förutom Nick Willis (googla om ni måste) skulle förvåna mig vid ett positivt dopningstest. Så här är det. Det är ju inte SÄKERT på något sätt att karln är ren och det har verkligen ingenting att göra med att han är kiwi eller religiös. Däremot är han extremt kritisk mot den rådande situationen inom friidrotten och deklarerar att "our sport is a joke". Han är öppen med att han absolut bör vara under misstanke med tanke på hur det ser ut just nu inom friidrotten. Gå gärna genom hans twitterkonto för fler exempel. Jag ska inte gift på det men min magkänsla är ändå att den frispråkige kiwin är ren. Likaså hoppas jag innerligt att den sympatiske amerikanen Leo Manzano är ren. Vissa andra skulle jag bli mer förvånade över om det visade sig att de inte tagit något ur kakburken. Äckligt uppenbart är det ibland. 
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiosju med siffror i fältet här


Kommentarer


2015-12-25 13:52   Mårten.

Otrorligt bra att springa på 2.19 fastän du inte är tränad för detta. Det jag menar är att du genom tidigare inlägg om din träning har det varit en skitsäsong. Det här innebär att när du också får till det så kommer det att bli väldigt mycket bättre. Lycka till.

 

2015-12-21 14:45   Staffan

Grattis till en verkligt fin genomförd premiärmara i helgen!

 

2015-12-21 09:12   Gunnar

Grattis 2:19-mannen!

 

2015-12-10 21:03   Ingmarie/blog.nemonisimors.com

Jädrans vilken go helg! Var glad att du kan! :-) (Fast det tror jag du är. :-) )
När det gäller doping inom friidrott/löpning tror jag tyvärr att vi bara börjat skrapa på ytan....Men jag har gärna fel!

 

2015-11-23 15:10   Björn W.

Tja
Intressant, jag hade missat Nick Willis inlägg i debatten. Rätt sköna tweets. Jag håller med, hans ilska och oro för framtiden känns ren och sund.

Det är skit att man ska behöva fundera på huruvida friidrott verkligen är rätt sport för ungarna :(
Vi är nog många som gör det och det kan ju knappast vara bra för tillväxten.

 


Följ oss

Loppkalendern

18 mar
Sundbyberg/Solna
18 mar
Borås
18 mar
Helsingborg
24 mar
Stockholm
24 mar
Karlskrona
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Boka in en fullmatad träningsdag med Lisa & Mårten den 18 mars!

Söndagen den 18 mars bjuder vi in till en maxad träningsdag tillsammans med Lisa Beskow och Mårten Nylén. Det blir inspirerande föreläsningar, varierande träningspass, lunch och en sportväska med goodies från Sportamore. Boka din plats redan i dag!

Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken