Kenneth Gysing - Bloggare på Runner's World | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Kenneth Gysing


Om att springa för livet

Etiketter


 1. > 50 nyanser av löpning
 2. > Alla Helgons Löpardag
 3. > Alternativ träning
 4. > AS Nälsta
 5. > Badkarl
 6. > Bellman
 7. > Blötdjur
 8. > Bokmässa
 9. > Bokmässan
 10. > Bokparty
 11. > Boston Marathon
 12. > Brooklyn Half Marathon
 13. > Brytare
 14. > Bröllop
 15. > böcker
 16. > Coney Island
 17. > Crosstraining
 18. > Djurgården
 19. > Drömbad
 20. > Drömmar
 21. > Early rising
 22. > Elaka recensioner
 23. > Ensamsegling
 24. > Entropi
 25. > Eurovision
 26. > Faror
 27. > Filkosofi
 28. > Fjäll stafett
 29. > flamingos
 30. > Fort Green Park Brooklyn
 31. > Förkylt
 32. > Glögg
 33. > Gran Canaria
 34. > Gran Canaria Marathon
 35. > Hash
 36. > Historia
 37. > I skogen
 38. > Intervaller
 39. > Julafton
 40. > Julcykel
 41. > Kajak
 42. > Klimatfara
 43. > Konst
 44. > Konst och löpning
 45. > Konstnärlig löpning
 46. > Kvantfysik
 47. > Kyssar
 48. > Lika som bär
 49. > Litteratur
 50. > litteratur
 51. > Look alikes
 52. > långpass
 53. > Löpande kritik
 54. > Löparbok
 55. > Löparmassage
 56. > Löpning och litteratur
 57. > Matematik
 58. > Matlagning
 59. > Mellanrum
 60. > Morgonjogg
 61. > Motivation
 62. > Motivationsbooster
 63. > mål
 64. > nyårslöften
 65. > OS
 66. > P4 morgonradio
 67. > Phuket runt
 68. > Phuket runt med Jonas Colting
 69. > poesi
 70. > Polish Butter Cakes
 71. > Produktreklam
 72. > Prylgalen
 73. > Påskafton
 74. > Radio
 75. > Radio on
 76. > Rap
 77. > Religion
 78. > Religionskrig
 79. > Runmarö
 80. > Running for Freedom
 81. > Simma Phuket runt
 82. > Singelliv
 83. > Sjuk
 84. > Sjukdomsbilder
 85. > Sjukläger
 86. > Skada
 87. > Skador
 88. > Skogen
 89. > Skriet från vildmarken
 90. > Slutspel
 91. > Snor
 92. > Snö
 93. > Sommarblogg
 94. > Sportdryck
 95. > Spöken
 96. > Stadion
 97. > Stadslopp
 98. > Star Trek
 99. > Stjärnornas krig
 100. > Stockholm Marathon
 101. > Stora Skuggan
 102. > SVT Godmorgon TV
 103. > Swim Run
 104. > Swimrun
 105. > Sömn
 106. > Sömngång
 107. > Tel Aviv Half marathon
 108. > Tel Aviv Halvmaraton
 109. > Thriller
 110. > Tillökning
 111. > Troll Trail
 112. > Träning med barn
 113. > Tävling
 114. > Ultralopp i Karlstad
 115. > Ultravasan
 116. > Vatten
 117. > vetenskapligt experiment
 118. > Victorialoppet
 119. > Viktlöst
 120. > Vinthundsvintern
 121. > Vårkänslor
 122. > Väder
 123. > Väderlek
 124. > Värme
 125. > Winter Run
 126. > Winterrun
 127. > Årstider
 128. > Ö till Ö

Tel Aviv Halvmaraton

28 feb 2015

Ja, alltså, Tel betyder berg, och Aviv, vår. Befinner mig just nu  i Bergets vår, således. Det känns mycket poetiskt.

Kände mig lite mindre poetisk i starten i går. Hur det nu var, så när startskottet gick hade jag inte fått en blund i ögonen på tjugofyra timmar, och värmen var runt tjugofyra grader och det var lite som när man stoppar in fryst köttfärs i mikron och drar på värsta effekten för att snabbtina, min vintertjälfrusna kropp chockades svårt av denna plötsliga högsommarvärme. Inte så att jag ogillade det, nä jag stod där och blinkade med ögonlocken som en yrvaken tussllago fladdrar med kronbladen i vårljuset, fast jag hade gärna stått kvar där jag stod, i stället för att behöva springa någonstans.

Nå, nog med ursäkter och undanflykter. Starten gick!

Nej, det är inte jag längst fram. Mer där snett åt höger, ser ni?

Å fy satan, det var jobbigt. Och det var jobbigt. Och jobbigt.

Det finns varelser som kallas för Sleepwalkers, i Tony Hillermans utmärkta navajodeckare, här i Tel Aviv uppstod en liknande varelse, om än inte lika hemsk: A Sleeprunner.

Banan var mycket fin, flack i början, och en lång sträckning längs havet, det ljuva Medelhavet, ack dessa blåa böljor, om man ändå finge kasta sig däruti, men icke då, sen vände det upp i urgamla stadsdelen Jaffa, vilken lögnare var det som sa att Tel Aviv var platt?  och milen klockades till 44.31, och holy Moses och vid profetens skägg,  det brukar ju vara min milfart på maran (eller brukade, i alla fall, ... Times they are A-Changing) men allt kött ska bli hö och döden dö, ja ja, bara bita ihop och knega på. Lyckades sega mig in på 1.35 nånting, och klockan var inte ens nio på morgonen, och då gick det ju inte att gå och lägga sig. Inte i sängen i alla fall.

Gick och la mig här i stället. Och har jag inte kommit hem, så ligger jag nog där än!

Längre text i RW no 4, när jag sovit på saken!


Mot Tel Aviv

26 feb 2015

Först de goda nyheterna. Här springer jag halvmaran i morgon:

Sedan de dåliga nyheterna. Flyget landar 23.20 i kväll (budgetflyg), räknar med minst en timme innan jag är framme vid hotell och säng. Revelj för frukost blåses 05.00, loppet går igång 06.30. Det här kan bli det ultimata testet på huruvida man kan springa i sömnen eller inte.

Tufft väder blir det också. Man är ju inte van vid värme så här års:

Men det är bara att bita ihop. Springa där på gränsen till värmeslag (24 C) och känna doften av Medelhavet. Höra vågorna rulla mot strand.

Faktiskt, inte en dag för tidigt, om ni frågar mig!

/fortsättning följer .../

Svulla fredag

21 feb 2015

Jag jag vet att det är lördag i dag (ja alltså inte för er som läser det här i morgon, eller övermorgon e t c ...) men i går var det i alla fall fredag.

Och jag svullade. Först med en sådan här, en Tropicana. Möjligen en slags missriktad längtan efter varmare bredgrader. Man fick faktiskt blåsa lite på den, smält ost, aj aj aj, för tungan.

Tätt följd av en sådan här:

Jag har aldrig gjort något sådant förut. Eller, det var i alla fall väldigt länge sedan. Och så Skavlan på det. Vad är det som händer? Håller jag på att förvandlas till en fredagssvensk? Jag trodde jag var löpare, och lite mer näringsfysiologiskt högtstående sådär.

I Skavlan pratade Jesper Parnevik om hur han en tid åt vulkansand för att rena kroppen, ett tips han fått av en s k fruktis, en man som bara åt frukt. Jag lugnade ner mig en smula. Det finns alltid de som är värre.

Men, men. Vaknade upp med en tvärställd pizza i magen, och tjugo rutor scweizernöt travade ovanpå (tänk mindre virtuellt hus i Mindcraft). Fick knappt ner någon frukost p g a platsbrist. Bestämde mig för ett mindre långpass.

Plusgrader ute, och så har det torkat upp på Djurgården. Vägförvaltningen har sopat bort all sand från asfalten, det är så vackert. Ut i mina nya dojor, ett par Adias Boston Boost, en kalasdoja om jag får säga det själv (och det får jag ju för i min blogg är min yttrandefrihet absolut), en lagom lätt doja pefekt för långpass.

Det blev två mil, axeln spökar fortfarande lite, men bättre och bättre, och en Buff runt halsen funkar fint som mitella (gammalt löpartrick) när armen behöver vila. Snitta 4.41 och väl i mål var pizzan förvandlad till någonting helt annat.

Nästan vår i luften, var det också. Det finns hopp!

Aj aj axel & Tel Aviv Halvmaraton

17 feb 2015

Jag är skadad. Bara lite mer än vanligt, säger mina vänner. Med sådana vänner behöver man inga ovänner.

Det är den jämrans axeln. Snart två månader nu.

Det gick ju fint att springa Winterrun. Men lite svårt att få av sig löparjackan efteråt. För att inte tala om understället.

Nej, jag har inte sökt läkare. Jag och mina kvacksalvande vänner har konstaterat muskelbristning. Typ en sådan där på illustrationen ovan. Då ska man vila lite, och rehabba lite. Man kan förstås tejpa fast hela armen längs sidan, fast de skulle se ut det. Då kan man bli arresterad, som enarmad bandit.

Men nöden är som bekant uppfinningarnas moder. När jag rehabsprungit ute (min definition) har jag liksom vaggat vänster arm med höger arm (en slags armvabbing, för att tala föräldraspråk ...), drygt vart tredje kilometer, när det börjat ömma. Har fungerat rätt fint, även om mötande löpare tittat lite underligt på en.

Än bättre på löpbandet, där kan man ta stöd med handen mot ramen. Fartlek en mil i går, och det börjar kännas bättre. Även där sneglar medlöpare en smula på en, vad är det där för en stödlöpare? Men det är bara att bita ihop, och ta det som en hen. Titta ni bara, jag kan ju i alla fall springa.

Och fredag nästa vecka, Tel Aviv Halvmarathon. Hoppas axeln mycket bättre då. Annars får jag väl vabba hela vägen in i mål.

http://www.tlvmarathon.co.il/Default.aspx?l=en

Lucialoppet - retrospektivt!

3 feb 2015

Kommande i RW no 2/2015

"SMHI har utfärdat stormvarningar framåt kvällen, stormen Alexander är på väg uppåt från söder. Nu är klockan elva på förmiddagen, jag har varit lite orolig för att Alexander skulle jäkta på och ställa in färjan till Visby. Jag funderade också på att ta med en våtdräkt utfall att han skulle komma ifatt därute på havet, om färjan skulle välta eller så. Men det blev för trångt i ryggsäcken, och Alexander är lyckligtvis fortfarande kvar och stökar i södern när färjan lägger ut. Vi hinner precis in i hamn igen innan han, ja, tar Visby med storm.

Natten igenom ylar vinden genom stadens urgamla gränder, de lokala nyheterna låter meddela att kvällens färja från Nynäshamn ställts in och att vindbyar på 30 m/s mätts upp. Hotellets fönsterrutor skakar och jag funderar över hur den där vinden kommer förhålla sig till morgondagens lopp. Får jag den i ryggen kan jag nog få till ett steg som en gång kubanen Juantorena, men får jag den i ansiktet, blir det förmodligen problem att bara ta sig över startlinjen.

Lucialoppet är ett litet lopp, deltagarantalet brukar snitta runt 200-230. Banrekordet innehas av Magnus Bergman på 32.23 och Evy Palm på 37.29. Banan är lagd utanför och runt stadens ringmur, med starten förlagd på dess södra sida vid P18:s regementsbyggnader.

På morgonen får jag skjuts till starten av en ö-urinnevånare som ser ut att vara i min egen ålder och som på lite försynt gotländska undrar vad jag tänker springa på för tid. Vi åker längs Strandvägen söderut och jag pekar på havet, där vågorna rullar vilda och bryter vitt skum mot hamnens pirar och det är alldeles uppenbart att sista halvan av loppet kommer gå i maximal motvind, och säger att jag nog får vara glad om jag tar mig under fyrtiofem minuter. Ö-urinnevånaren förklarar att det nog var där runt omkring han själv hade hoppats på att placera sig, men nu har blivit förkyld och kan därför inte ställa upp. Mitt bättre jag beklagar detta faktum. Mitt sämre jag tänker, ”åhå, en mindre”. "

/ mer löptext i papperstidningen .../

Ladda fler


Följ oss

Loppkalendern

20 jul
Trollhättan
21 jul
Öland
24 jul
Öland
28 jul
Falkenberg
28 jul
Åre
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken