Kenneth Gysing - Bloggare på Runner's World | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Kenneth Gysing


Om att springa för livet

Etiketter


 1. > 50 nyanser av löpning
 2. > Alla Helgons Löpardag
 3. > Alternativ träning
 4. > AS Nälsta
 5. > Badkarl
 6. > Bellman
 7. > Blötdjur
 8. > Bokmässa
 9. > Bokmässan
 10. > Bokparty
 11. > Boston Marathon
 12. > Brooklyn Half Marathon
 13. > Brytare
 14. > Bröllop
 15. > böcker
 16. > Coney Island
 17. > Crosstraining
 18. > Djurgården
 19. > Drömbad
 20. > Drömmar
 21. > Early rising
 22. > Elaka recensioner
 23. > Ensamsegling
 24. > Entropi
 25. > Eurovision
 26. > Faror
 27. > Filkosofi
 28. > Fjäll stafett
 29. > flamingos
 30. > Fort Green Park Brooklyn
 31. > Förkylt
 32. > Glögg
 33. > Gran Canaria
 34. > Gran Canaria Marathon
 35. > Hash
 36. > Historia
 37. > I skogen
 38. > Intervaller
 39. > Julafton
 40. > Julcykel
 41. > Kajak
 42. > Klimatfara
 43. > Konst
 44. > Konst och löpning
 45. > Konstnärlig löpning
 46. > Kvantfysik
 47. > Kyssar
 48. > Lika som bär
 49. > litteratur
 50. > Litteratur
 51. > Look alikes
 52. > långpass
 53. > Löpande kritik
 54. > Löparbok
 55. > Löparmassage
 56. > Löpning och litteratur
 57. > Matematik
 58. > Matlagning
 59. > Mellanrum
 60. > Morgonjogg
 61. > Motivation
 62. > Motivationsbooster
 63. > mål
 64. > nyårslöften
 65. > OS
 66. > P4 morgonradio
 67. > Phuket runt
 68. > Phuket runt med Jonas Colting
 69. > poesi
 70. > Polish Butter Cakes
 71. > Produktreklam
 72. > Prylgalen
 73. > Påskafton
 74. > Radio
 75. > Radio on
 76. > Rap
 77. > Religion
 78. > Religionskrig
 79. > Runmarö
 80. > Running for Freedom
 81. > Simma Phuket runt
 82. > Singelliv
 83. > Sjuk
 84. > Sjukdomsbilder
 85. > Sjukläger
 86. > Skada
 87. > Skador
 88. > Skogen
 89. > Skriet från vildmarken
 90. > Slutspel
 91. > Snor
 92. > Snö
 93. > Sommarblogg
 94. > Sportdryck
 95. > Spöken
 96. > Stadion
 97. > Stadslopp
 98. > Star Trek
 99. > Stjärnornas krig
 100. > Stockholm Marathon
 101. > Stora Skuggan
 102. > SVT Godmorgon TV
 103. > Swim Run
 104. > Swimrun
 105. > Sömn
 106. > Sömngång
 107. > Tel Aviv Half marathon
 108. > Tel Aviv Halvmaraton
 109. > Thriller
 110. > Tillökning
 111. > Troll Trail
 112. > Träning med barn
 113. > Tävling
 114. > Ultralopp i Karlstad
 115. > Ultravasan
 116. > Vatten
 117. > vetenskapligt experiment
 118. > Victorialoppet
 119. > Viktlöst
 120. > Vinthundsvintern
 121. > Vårkänslor
 122. > Väder
 123. > Väderlek
 124. > Värme
 125. > Winter Run
 126. > Winterrun
 127. > Årstider
 128. > Ö till Ö

Till havs, till havs!!

29 jan 2014

Fast först På Spåret.

Stockholm C - Linköping - buss till Västervik. Där ska Sven Yrvind hämta upp oss, d v s RW:s reportageteam, undertecknad och fotograf Luca Mara.

Sven Yrvind är en seglarlegend. Han har rundat Kap Horn i en sex meter lång segelbåt. La ut från Brännö och seglade på. Det är med Sven vi ska drömma oss till havs.

Nu löptränar Sven för att komma i form inför en framtida seglats jorden runt. 600 dagar i en ännu mindre båt än den han rundade Kap Horn med. Rune Larsson coachar honom med löpträningen.

Sven konstruerar sina båtar själv, ritar och bygger dom. I grunden är han filosof. Livsprojektet är att finna systemet som ligger till grund för hur allting fungerar.

Vårt uppdrag är bl a att att fråga om han har hittat det där systemet. Och om man i så fall kan applicera det på t ex löpträning.

Här är båten Sven seglade över Atlanten med, till Kanada. Det tog 46 dagar.

Mer om detta i RW no 3.

Nu kommer kaffe, SJ-kaffe. Kanske också med dopp?


All Along The Clocktower

6 jan 2014

Vaknade lätt stelbent, ja rätt stel överlag i kroppen om jag ska vara ärlig, börjar alltmer likna en gammal Volvo 245:a, 33 km löpning försvinner inte hursomhelst över en natt, man måste tjåka och köra lite på tomgång för att få oljan att börja cirkulera, men så när motorblocket närmat sig 37 C och tanken fyllts med kaffe, så började det nästan spritta i benen. Eller, det ryckte i alla fall lite, och det var inte kramp.

Så, varför inte? Mot Sveriges bästa lekplats för vuxna:

Det var väl inte riktigt lika mycket publik i morse som när bilden här togs, faktiskt var det inte en kotte på läktarna (vad gör folk egentligen på trettondagsmorgnarna?) men en kvinna och två män intervallade i alla fall runt banan.

Jag körde några hoppsasteg och några knäuppdragningar och kände mig rätt stolt över denna ansats till löpskolning, tills jag hörde någon svära på engelska bakom mig; jag var tydligen i vägen. Det vill säga, jag låg i innerkant, och det ska man förstås inte göra när man värmer upp, men det var alltså inte direkt trångt på Stadion i morse. Någon var visst på seriöst löphumör.

När sprang jag 400ingar sist? Det var definitivt inte i år. Inte förra året heller. Några 600ingar på Öland, annars bara längre intervall (2000). Ganska mycket simning också, men det hör ju inte hit.

Jag körde 10x400. De första nio tittade jag inte på klockan. Kändes inte som jag behövde det. Varv sju blev dock rätt ansträngande, där drog man pluggarna ur öronen som hrn Klingberg i bloggen bredvid brukar uttrycka sig när det drar ihop sig till allvar. Då hörde jag den seriöse (möjligen grinige) engelsmannen komma upp i rygg. Det gick ju inte an att släppa förbi honom ... i alla fall skulle jag sälja mig dyrt. Det var pellen i botten och munnen på vid gavel och efter 400 m exakt vek jag generöst av till bana två för att ge plats och lät med kroppspräket förstå att jag hade massor av krut kvar (ett ganska lögnaktigt kroppspråk måste erkännas, kändes som om kardanaxeln gått i vred)  men nu var det alltså 400ingar som jag bestämt mig för att köra. Att bli äldre är inte samma sak som att bli vuxen, om nu någon trodde det.

Efter varv sju kände jag mig ungefär såhär:

Varv åtta kändes sen som uppförsbacke hela vägen - men det var helt ok, jag hade ju ryggen fri.

Kändes nödvändigt att klocka sista varvet för att i alla fall få något begrepp om tiden, blev höga 82, och så mycket mer kan man nog inte begära av en rostig 245:a så här i början av säsongen.

Grå grå grå ...

5 jan 2014

... är urberget sång. Skaldade en gång Fröding.

Tänkte på det under söndagens långpass. Så mycket grått det var. Minst fyra nyanser av grått. Fast jag måste säga att jag gilar grått bättre än brunt. Killinggängets  fyra nyanser av brunt, får mig mer att associera till en grym influensa en gång i ungdomen under en tågluff ner genom Europa. Tågstationen i Genua minns jag som i går ... i alla fall muggen där. Ack, minnen.

Dagens färd gick genom Stora Skuggan på Djurgården, och så vidare till Ulriksdal där jag rundade slottet, och så en sväng runt Brunnsviken. Toppen av Hagahögen låg i dimma som en annan alp, och bakom gallret till Hagaslottet syntes ingen aktivitet. Daniel och Vickan låg förmodigen inomhus på varsin divan och plöjde TV-serier på Netfix. Kanske ... Game of Thrones?. Hade själv gärna legat på en divan någonstans och tittat på TV, men som löpande reporter på RW har man ju ett ansvar mot läsekretsen. Ska det bli något av Comrades 1 juni, finns inget alternativ. Bara ut och plöj.

Klafs, klafs, nu tappar visst dojorna färgen. Fast gegga är ändå mjukt för fötterna. Bra för FOTEN, som absolut är på bättringsvägen, men ännu inte bra. Brorsan drog ut ligamenten på samma sätt för ett par år sedan, och för honom tog det ett halvår att bli som vanligt igen. Men jag blir förstås aldrig som vanligt igen, jag har ju kört Ö till Ö, då är man ovanlig hela livet ut (to old to be humble ...).

Hå hå ja ja, det var väldigt grått idag. En riktig pannsträckare. Inte alls samma gråa nyaser som i ett foto Elliott Erwitt. Erwitts gråtoner blir man bara glad av, som den här (en slags löpskolning):

Mera sånt i Stora Skuggan ... kan man ju drömma om. Annars får man gå till Fotografiska Museet vid Stadsgårdkajen, där man ställer ut Erwitt just nu. Bara spring dit, men inte för fort, man ska inte vara svettig när tittar på Erwitt.

Jag klafsade på och klafsade på. Lyssnade på Spanarna med Göran Everdahl, Jessica Gedin och Calle Norlén. Dom blir man också glad av. Norlén spanade om att alla (i Sverige i alla fall) blir så mycket äldre, kungen har fått kramp i armen av att gratulera alla nya hundraåringar, de har ökat med 1000 % på 20 år (eller var det 40?), men ändå klagar alla över att de har så ont om tid. Det är sådant som är bra att fundera över när man springer långpass. Jag tyckte själv att jag tog väldigt mycket tid på mig,  men så hade jag ju heller inte bråttom. Jag sprang ultralångsamt, liksom i ultrarapid. Det måste jag erkänna, blev jag lite stressad av. Min hjärna är nog inte riktigt ultra än. Utom när det gäller en ny vetenskaplig teori som går ut på att Universum är ett hologram och därmed alldeles platt, vilket då också skulle göra Jorden alldeles platt. Tänkte på det i backarna i Stora Skuggan, det finns ett par rejäla där, och hur mycket jag nu än ansträngde mig att förstå de matematiska teorierna om verkligheten som ett hologram och att dessa backar egentligen då är alldels platta, så sved det i låren och hjärtat klappade och lungorna stånkade högt. Där var i alla fall min hjärna ultralångsam.

Hursomhelst, checkade in i hemmet efter 33 kilometer, och rätt nöjd med det även om farten gick i snigeltempo (jag hade inget hus men väl en Camelback på ryggen).  Det var ju också som sagt meningen att jag skulle springa långsamt, men där jag sprang i snigelfart drömde jag om en massa kommande intervallpass jag ska springa lite längre fram. Tänk att man aldrig kan vara nöjd.

Jo men de är jag ju, nu är jag faktiskt supernöjd. Magen är en kula av pasta och stekta ägg (protein) och morötter (för synens skull, det ska f-n behövas glasögon för att kolla in Garmin) och jag håller på att bli ett med soffan jag ligger i, kroppen är liksom halvvägs igenom madrassen och det är ju helg i morgon också och man kanske skulle koppla av ännu mer genom att koppla upp sig på en TV-serie? Spanare Everdahl tipsade om The Good Wife, spanare Norlén jublade - jättebra!

Ett "Catch up Marathon" i ryggläge! Kan det bli bättre? Nä!

Ses nästa vecka!! Om jag kommer upp ur soffan ...Följ oss

Loppkalendern

20 jul
Trollhättan
21 jul
Öland
24 jul
Öland
28 jul
Falkenberg
28 jul
Åre
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken