Step by step - Josefine Antonsson | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Josefine Antonsson


32-årig löpare och trebarnsmamma från Småland. Tränar gärna prestationsinriktat och har som mål att springa halvmaran på under 1.20 men är just nu gravid med fjärde barnet. Här bloggar jag om löpträning, hälsa, föräldraskap och annat som hör livet till. Mina personliga rekord: 10 km 37:16, halvmaraton 1.22.59, maraton 3.00.18.

Step by step

30 jul 2017
av: Josefine Antonsson

Gokväll! Och ursäkta min långa bloggpaus. Jag har väl egentligen två rätt bra ursäkter, 1: jag har inte haft någon dator och 2: barnen somnar 22.30 om kvällarna och efter det har jag noll lust eller ork att blogga. Men framöver tänkte jag försöka mig på att ”amningsblogga” (amma och skriva blogginlägg samtidigt), får jag bara det att funka ska jag nog få till lite inlägg då och då.

Har haft en fin sommar och mår bra. Känner mig lite sliten såklart, av all upphackad sömn, all amning och den ytterst begränsade egentiden, men jag vet ju att det går över. Om bara några månader kommer allt kännas lite lättare. Och löpningen har jag kommit igång med riktigt bra, det är jag superglad över. Den hjälper mig faktiskt att hålla humöret hyfsat i schack (fast efter kl 22 på kvällarna är jag inte att leka med).

Hur har ”vägen tillbaka” till löpningen sett ut så här långt, då? Jo, Jag började träna crosstrainer och cykel en vecka efter förlossningen. Ungefär två veckor efter det tog jag några joggsteg här och var när jag var ute och gick. En månad efter förlossningen började jag springa femkilometersrundor (i lugnt tempo såklart) och ökade distansen successivt så jag ganska snart var uppe i en mil.

Jag vet att jag gått ganska fort fram men det har känts väldigt bra hela vägen. Jag hade ju en väldigt enkel förlossning och sedan ungefär två veckor tillbaka känner jag mig totalt läkt och helt ”som vanligt”. I går sprang jag mitt första riktiga långpass på flera månader – 18 km varav 15 i 4.30-tempo. Väldigt härlig känsla att få springa sig riktigt trött igen.

Om tre veckor springer jag Jönköping Halvmarathon. Mest som en kul grej och utan tidsambitioner. Men mer om det i ett annat inlägg. Planen är att försöka få in ytterligare två långpass och två eller tre lättare intervallpass innan loppet (utöver min dagliga lufs). Ska bli spännande att se vad kroppen tycker om att öka tempot lite… 

Kategorier:
Halvmaraton (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiotre med siffror i fältet här


Kommentarer


2017-08-16 14:06   A

Kul att höra att du är tillbaka så snart! Har haft dig i bakhuvudet under sommaren när jag lyckats hålla i löpningen trots att magen växer. Så nu i v. 35 går det fortfarande att springa, precis som du bevisat tidigare. =) Lycka till framöver!

 

2017-08-02 14:56   R-M

Så roligt att du är tillbaks igen, men förstår absolut att du trots avsaknad av dator och sena kvällar också har haft mycket viktigare saker att tänka på. Lycka till med träningen tycker du är helt otrolig som redan springer sådana längder och i den hastigheten.

 

2017-07-31 12:44   Stefan N

Fantastisk gulligt underverk!
Blir intressant och följa din comeback.

 

2017-07-31 08:04   Johan Hedlund

Kul att se att du inte ligger på latsidan ;-)
Full fart framåt som vanligt - härligt att höra!

 


Följ oss

Loppkalendern

19 aug
Uppsala
22 aug
Stockholm
23 aug
Stockholm
24 aug
Örebro
26 aug
Brottby
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!