Småskavanker och majsol - Josefine Antonsson | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Josefine Antonsson


32-årig löpare och fyrabarnsmamma från Småland. Tränar gärna prestationsinriktat och har som mål att springa halvmaran på under 1.20. Här bloggar jag om löpträning, hälsa, föräldraskap och annat som hör livet till. Mina personliga rekord: 10 km 37:16, halvmaraton 1.22.59, maraton 3.00.18.

Småskavanker och majsol

8 maj 2018
av: Josefine Antonsson

Jamen att hålla sig till den tänkta träningsplanen förra veckan gick väl....sådär! Bestämde mig för att hänga med på ett riktigt rejält trail-långpass tillsammans med ett gäng klubbmedlemmar på lördagen i stället för att springa långpass med fartökning. Vilket gjorde att jag fick kasta om passen lite (igen!! ) Men hela nio mil sprang jag under veckan, och två riktigt bra fartpass gjorde jag - så jag får nog vara nöjd. Börjar väl inse att sådär detaljerade träningsprogram kanske inte riktigt är min grej? I alla fall inte just nu, om jag ser till hur livet ser ut och vad jag faktiskt vill prioritera.

Efter lördagens långa långpass (34 km, mestadels på kuperade stigar) har jag tyvärr haft lite känningar i ena knäskålen. Lite väl mycket brutal nerförslöpning tror jag är orsaken. Det går säkert över rätt snabbt, bara jag tar det lite lugnt, men det blir svårt att hålla sig till träningsprogrammet den här veckan. Haha! Ska försöka få till några "lufspass" och ett långpass med fartökning till helgen i alla fall, det känns som att de lite snabbare långpassen är viktiga för att kunna springa en snabb halvmara. I går tog jag fram min cyklokross för första gången detta år och körde några mil, det kanske blir något pass till på den också. Tyvärr ger mig cykling inte ALLS samma kick som löpning!

Annars då? Tja, jag njuter nog mest av livet. Det är så obeskrivligt lyxigt att vara föräldraledig just nu. Visst, det är tvätt och städ och massa gnäll och konflikter. Men det är också blommande träd, sol, värme, löpning i sagolik natur, plask i sjöar, glass, fika med goda vänner och häng med gosiga barn. Bästa, bästa tiden är nu!!Följ oss

Loppkalendern

22 aug
Stockholm
23 aug
Örebro
24 aug
Sälen
25 aug
Göteborg
25 aug
Gällivare
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken