Intervallångest - Josefine Antonsson | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Josefine Antonsson


32-årig löpare och fyrabarnsmamma från Småland. Tränar gärna prestationsinriktat och har som mål att springa halvmaran på under 1.20. Här bloggar jag om löpträning, hälsa, föräldraskap och annat som hör livet till. Mina personliga rekord: 10 km 37:16, halvmaraton 1.22.59, maraton 3.00.18.

Intervallångest

7 okt 2017
av: Josefine Antonsson

Gomorron! Klockan är sju och jag sitter vid frukostbordet och försöker att inte äta ihjäl mig. Om två timmar ska jag nämligen på klädbytarfrukost och jag misstänker att vi kommer att bli serverade en hel del gott. Ska alltså försöka spara lite plats i magen. Har samlat ihop några klädesplagg jag ska byta bort också, mest "människokläder" men även ett par halvkorta löpartights och en t-shirt i funktionsmaterial. Min garderob med träningskläder har verkligen utökats rejält de senaste åren. De flesta plagg använder jag flitigt men just de där tightsen som går ner till vaderna (har tre par) fattar jag inte riktigt grejen med. När ska man använda dem? När det är för varmt för långa tights väljer jag i 99 fall av 100 shorts. 

I övrigt har jag lite intervallångest i dag.Ska springa ett väldigt tufft pass som förberedelse för nästa veckas lopp, på schemat står det 5 km i tävlingsfart + 3 km i överfart. Är inte det lite väääl jobbigt? Bara att springa 5 km i tävlingsfart på träning känns ju asjobbigt. Well, jag ska försöka. Men det är inte utan att jag gruvar mig lite. 

Någon mer som drabbas av intervallångest ibland, innan riktigt tuffa pass eller tävlingar? Att det känns lite obehagligt i magen liksom? Jag kan även bli lite sur och lättretlig timmarna innan jag ska ge mig ut, det är som att jag måste förbereda mig mentalt och inte vill bli störd i själva förberedelsen. Haha, det låter ju helt knäppt när jag skriver om det. Funderar ibland vad jag håller på med, varför jag utsätter mig för grejer som jag uppenbarligen tycker är obehagligt. Men belöningen man får efteråt, både den snabba belöningen i form av endorfiner och den när man når sina mål på tävlingar gör ju att det ändå är värt det. 

Här kommer några bilder från i går kväll också. Drog med åttaåringen på en liten joggingrunda (4 km) efter middagen. Älskar att hon gillar att springa! När vi joggar ihop leker vi ofta lekar samtidigt, typ att vi är med i en löpartävling eller rider på våra hästar. Just igår fick vi se en härlig solnedgång och hann prata en massa. Sen blev det film och popcorn i soffan.


Kommentarer


2017-10-09 18:17   Josefine Antonsson

Jag gjorde faktiskt om passet för att det skulle bli lite lättare mentalt. Körde 4+2+1+1 i 3.41 + 3.35 + 3.30 + 3.30. Formen känns bra men vet ju av erfarenhet att det kan bli pannkaka när det väl är dags för lopp ändå, hehe. Lycka till nästa lördag!!

 

2017-10-08 23:21   Johan Hedlund

Det låter som ett riktigt "grispass"!! Hua!
Själv kan jag oftast se fram emot intervallpassen på något knasigt vis.
Men så fort jag börjat så vill jag bara att de ska ta slut - hahaha
Dock är känslan efteråt värt allt slit.
Jag körde 4x2km på 200m inomhusbana igår - det var komfortabelt i 200m ungefär - men det var bara att kämpa på och räkna ner alla varv.
Och som föregående skrev - hur gick passet?? Nyfiken - resultatet borde visa hur det kommer gå på loppet.
Jag kör 10km nästa lördag - och siktar också på pers, om än lite långsammare än dig. Må löpargudarna vara med oss :-)

 

2017-10-08 20:04   linda

Kul med Edith!
Hur gick intervallerna? Kan inte ens föreställa mig hur jobbigt...

 


Följ oss

Loppkalendern

22 sep
Uppsala
22 sep
Umeå
23 sep
Mölndal
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken