Fredagsfunderingar - Josefine Antonsson | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Josefine Antonsson


32-årig löpare och fyrabarnsmamma från Småland. Tränar gärna prestationsinriktat och har som mål att springa halvmaran på under 1.20. Här bloggar jag om löpträning, hälsa, föräldraskap och annat som hör livet till. Mina personliga rekord: 10 km 37:16, halvmaraton 1.22.59, maraton 3.00.18.

Fredagsfunderingar

22 sep 2017
av: Josefine Antonsson

Fredag förmiddag. Regnet öser ner från en grå himmel (det har regnat nästan varenda dag hela september), 6-åringen och 4-åringen kollar på Pippi och jag sitter vid köksbordet med en kopp te och några tidningar. Lykke sover gott i sjalen.

Än så länge saknar jag faktiskt inte jobblivet ett dugg! Eller, jag saknar mina kollegor och att få utlopp för min kreativitet, men jag saknar inte att åka hemifrån tidigt, spendera massa timmar på bussar och tåg och sitta framför en skärm hela dagarna. Livet som föräldraledig har absolut sina nackdelar och kan lätt bli lite småtrist, men än så länge överväger fördelarna. Det är så grymt skönt att vara totalt befriad från stress. Att känna att det är hyfsat enkelt att hinna "allt" jag vill - vara med barnen, springa, träffa kompisar och pyssla hemma + alla måsten. Hjälp, nu låter jag som värsta superharmoniska mamman och det är jag ju oftast inte - men senaste veckan har jag känt mig så väldigt tacksam och glad! Förmodligen för att jag fått sova ordentligt:)

Nu har jag också i princip bestämt mig för att springa Varvetmilen i Jönköping om drygt tre veckor. Fram till dess kommer löpningen att vara rätt strukturerad vilket känns kul. Visserligen ser några av passen jag planerat att genomföra GRYMT jobbiga ut (framför allt de långa intervallerna)
men ska jag nå min måltid på milen måste jobbet göras. Lite ångest känner jag definitivt innan de där passen, men känslan efteråt är grym. Den gör att det ändå är värt det. 

Nu ska jag sluta babbla och bjuder på en bild i stället. Den tog jag i lördags, då jag för allra första gången sedan Lykke föddes orkade gå upp tidigt för att springa (06.20). Det var verkligen en HELT magisk morgon i skogen och bilden får väl symbolisera mitt mående just nu: försiktigt strålande!Följ oss

Loppkalendern

28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
29 sep
Göteborg
29 sep
Lidingö
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken