Alla goda ting är tre! - Josefine Antonsson | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Josefine Antonsson


32-årig löpare och trebarnsmamma från Småland. Tränar gärna prestationsinriktat och har som mål att springa halvmaran på under 1.20 men är just nu gravid med fjärde barnet. Här bloggar jag om löpträning, hälsa, föräldraskap och annat som hör livet till. Mina personliga rekord: 10 km 37:16, halvmaraton 1.22.59, maraton 3.00.18.

Alla goda ting är tre!

16 apr 2017
av: Josefine Antonsson

Har haft en lugn och skön påskhelg. Vi har hängt med familj och vänner, fixat lite hemma (myyycket mindre än vi hade tänkt dock), varit på kalas, underhållit en liten sjukling och läst ungefär 27 000 barnböcker. Sen har jag sprungit också, såklart. I torsdags kväll blev det 11 km, i går 10 km och i dag knappt 16 km. Är fascinerade av vad kroppen fixar, den är fortfarande med på noterna. Största problemet med löpningen just nu är väl att jag håller på att växa ur alla mina löparjackor och tröjor…och att jag måste kissa var femte kilometer.

Har ätit masa gott i helgen också. Inte särskilt mycket påskgodis, men andra smarriga saker. Tänkte tipsa om tre av helgens favoriter:  

  1. Havregrynsgröt med hallon, blåbär och vaniljsocker.
    Mina standardmellanmål i vanliga fall är äggmacka eller yoghurt med müsli. Men eftersom både mjölkprodukter och ägg hämmar järnupptaget försöker jag äta en del andra saker till mellanmål just nu. Har precis upptäckt att mikrad havregrynsgröt med bär + vaniljsocker och lite havremjölk i går supersnabbt att fixa till och är jättegott. Smakar typ exakt som paj och är säkert ännu godare och mer mättande med en klick smör eller ett ägg i. Om man vill ha det sockerfritt kanske man kan använda vaniljpulver i stället för vaniljsocker?
  2. Pizza med färskost
    Jag är säkert sist i världen om att upptäcka att pizza med färskost på är sjukt gott. Men så är det! Gjorde tjock pizza här hemma i dag och bredde på tomatsås, soltorkad tomat, skinka, ost och philadelphiaost med vitlök & örter. Bästa lunchen på länge!  

  3. Dadelkladdkaka
    Jag är verkligen inte ett stort fan av ”halvnyttiga” sötsaker och bakar aldrig sånt själv. Men den här kladdkakan som min granne brukar baka (jag käkade den på ett kalas i helgen) är nästan godare än originalet. Prova! I somras när jag maratontränade hade jag med sådan här kaka (fast i muffinsform) som mellanmål på flera långpass. Den smakar helt magiskt efter typ 1,5-2 timmars löpning. Här är receptet:


Ingredienser: 3 ägg, 10 dadlar, 2 dl mandelmjöl, 1 dl kokosflingor, 5 msk kakao, 0,5 dl kokosolja, 1 msk honung, 1 tsk vaniljpulver, 1 tsk bakpulver, 1 nypa havssalt.

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlar och kokos. Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver och bakpulver. Mixa. Smält kokosolja, häll i tillsammans med honung och ägg. Mixa. Smörj form med kokosolja, pudra över kokosflingor. Häll i smet, grädda 8 min. Ha kakan i kyl minst 1 timme före servering.




(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittioåtta med siffror i fältet här




Följ oss

Loppkalendern

02 maj
Malmö
03 maj
Helsingborg
04 maj
Halmstad
06 maj
Säter
06 maj
Stockholm
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!