Tips till smartare shopping och recept på overnight oats. - Emma Lindblom | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Emma Lindblom


Instagram:_emmalindblom IOC Sport Nutrition Diploma Leg dietist, Reg. Dietitian (USA) Master: Exercise Science

Tips till smartare shopping och recept på overnight oats.

16 maj 2018
av: Emma Lindblom

Igår var jag och tittade på hockey VM i kombination med möten. Toppen när jobb = nöje! Vi vann mot Ryssland och nu börjar allvaret. Jag hoppas på att vi försvarar våran titel på söndag. Min bloggkollega Sandra hejar inte helt otippat på Finland, silver eller brons kan ju vara kul för vårat grannland och Sandra ...förra året hamnade de utanför pallen.

Idag startade jag dagen på bästa möjliga sätt med löpning i Pildammsparken som ligger i Malmö – LYX! Jag har kunnat springa ca 5 – 6 km utan att foten gör ont, jag hoppas att kortisonsprutan fortsätter att fungera.

Smart shopping

 • Ta med egen kasse, jag blir lika nöjd med mig själv varje gång jag kommer ihåg. Det finns så många snygga kassar i alla prisklasser som inte tar någon plats och man lätt kan ha med i handväskan/dataväskan.

 • Undvik extra påsar i affären, frukt/grönt behöver inte separata påsar. Jag brukar väga frukten separat och sedan sätta prislappen på en påse som jag sedan använder till all frukt. Jag betalar alltid i självbetalningskassan eller vad det heter. Jag vet inte om detta sätt fungerar om man använder den vanliga betalningsdisken… kanske inte heter så heller?
 • Planera dina matinköp. Jag vet att många funderar på att göra detta, sedan blir det inte av. Planerade matinköp leder oftast till att det blir bättre och billigare.
 • Skriv inköpslistan utefter hur varorna står i butiken. Brukar vara lätt om du hittar i din butik.
 • Är matshopping stressigt? Kontrollera om du kan handla över nätet och få hemlevererans alternativt hämta upp. Många anser att matkassar är en life saver.
 • Handla inte när alla andra är där. En mataffär med mycket folk och köer kan vara ett lätt sätt att tappa sitt goda humör.
 • Storhandla - min sämsta gren. Jag bor i innerstan utan bil och det naturliga är att handla för några dagar i nån av affärerna runt hörnet. Jag blir sjukt taggad när jag är i en stor mataffär och storhandlar. Tyvärr händer detta kanske 4 ggr om året. Då kommer jag hem och glömmer bort att jag har innerstadsanpassad kyl och frys så jag får fullt sjå att få rum med allt.
 • Våga prova nytt! Prova någon ny frukt eller grönsak i veckan. Du kanske hittar en ny favorit.
 • Handla det som är i säsong och närproducerat, billigare och ger ofta mer näring.

Overnight oats

Nu när det har varit varmt ute har jag bytit ut havregrynsgröten till overnight oats.

 • 1 dl havregryn
 • 1 msk chiafrön
 • 2 dl mjölk eller mjölkalternativ. Just nu har jag haft kokos/mandelmjölk.

Om du vill ...

 • 1 msk kokos
 • 1 msk jordnötssmör (för mera energi)
 • 2 dadlar skivade (för mera kolhydrater)
 • 1 tsk kakao
 • Kanel

Mixa allt i skål/ större glas. Låt stå övertäckt över natten i kylen.

Servera med blåbär och hallon eller rivet äpple.

Energivärde utan bär/frukt men med allt annat.

 • Energi: ca 428 kcal
 • Kolhydrater: ca 44 gram
 • Fibrer: 11 gram
 • Protein: 10 gram
 • Fett: 21 gram

Ännu en bild från dagens löpning

Frukost efter löpning. Träning bryter ned kroppen - mat, vila och återhämtning bygger upp den igen.

Ha en bra vecka i det underbara sommarvädret!

Kategorier:
Livsstil Träning Kost 

Kommentarer


2018-05-17 11:29   Emma

Haha. Japp det är ikväll det börjar på riktigt!

 


Följ oss

Loppkalendern

22 aug
Stockholm
23 aug
Örebro
24 aug
Sälen
25 aug
Göteborg
25 aug
Gällivare
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken